kud u maglu Simoviću Posted December 5 Posted December 5 8 minutes ago, Eleniko said: el više voliš ladnu ili podgrejanu uvek je došla topla, u_v_e_k 1
Milošica Posted December 5 Posted December 5 Meni je u relativnoj blizini Picagrama skroz ok ona Pica Fabrika. Pietra naravno.
*edited by mod Posted December 6 Posted December 6 1 hour ago, Milošica said: Meni je u relativnoj blizini Picagrama skroz ok ona Pica Fabrika. Pietra naravno. Ta Pica fabrika je tek luda priča šta je sve prošla do ove zadnje inkarnacije 😆
Svemir Zeka Posted December 6 Posted December 6 1 hour ago, Eleniko said: bolja je od bucka mada nema goveđu jbga Joj, Bucko s goveđom, nikad ništa bilje mmmmm @kud u maglu Simovićuiz kog bloka ti je taj Pakito? Deeespasito...
kud u maglu Simoviću Posted December 6 Posted December 6 iz valjeva kako kaže, a lažni brt blizanac iz 70og 1
Eleniko Posted December 6 Author Posted December 6 18 minutes ago, *edited by mod said: Ta Pica fabrika je tek luda priča šta je sve prošla do ove zadnje inkarnacije 😆 dobri su u kontinuitetu, tek sam ih izbacio sa pozicije prvog izbora kad su mi u ulici otvorili ovu scampiu
Svemir Zeka Posted December 6 Posted December 6 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: lažni brt blizanac iz 70og Tog bih mogla znati. Jel drobi travu na picu? Ili exer-pica....kaprićoza/esidoza....
*edited by mod Posted December 6 Posted December 6 7 minutes ago, Eleniko said: dobri su u kontinuitetu, tek sam ih izbacio sa pozicije prvog izbora kad su mi u ulici otvorili ovu scampiu Otvorio ih pre 10+ godina nadrkani pica majstor koji je zbog žene posle rada u Švici/Nemačkoj došao ovde, tada još nije bilo najezde Napolitane i generalno se svuda jela ova posrbljena pica pa je on bio nešto novo. Lik iznajmio i sredio lokal u zgradi gde su živeli, i odmah se pročulo a pošto mu je prepodne bilo dosadno krenuo da pravi fokače sa crnim lukom i slične pizdarije od hlebova i brusketa. E sad pošto je generalno bio tako malo nervčik i sve ga je nerviralo, kap koja je prelila čašu je bila to što su lokalne penzionerke dolazile po hleb i silno mu zamerale što taj hleb košta toliko kada je u istoj ulici Sava hleb 3 puta jeftiniji. Sad kad razmislim verovatno ga je loše odradio i taj prelazak sa uređene Švice na BG haos, pa je skoro preko noći za sitne pare prodao biznis klincu koji mu je tu bio šegrt i zapalio nazad preko. Naravno pad kvaliteta se odmah osetio i delovalo je da će uslediti još jedna priča o propalom BG restoranu, ali neočekivano je novi vlasnik uspeo da se popravi i izbije na nivo starog a bukvalno je svaki dan bio u toj radnji od jutra do mraka, pekao, konobarisao, pitao ljude, praktično ginuo na poslu. Posle je proširio malo prostor, otvorio i bašticu, krenuli woltovi i golova, par novih kafića u kraju i sve ide kako treba. E onda se javio pametni vlasnik prostora koji se izdaje da uleti sa nikad boljom ponudom da sad kada se biznis skroz razvio njih dvojica postanu ravnopravni partneri tako što će on da uzima deo para od zarade umesto kiriju a ako neće onda će da mu onda digne kiriju u nebesa. Ovaj ga naravno odbio na keca a lukavi vlasnik prostora rekao "Još bolje kakve pice i pičke materine mogu ja to sam sve." Sa idejom da samo preuzme sve, krene da pravi pice i još potencijalno zadrži firmu. E sad ono što nije očekivao su dve stvari 1) da će ex-šegrt da bukvalno izvuče sve iz tog prostora počev od pica peći pa sve do svake cigle koja je mogla da se skine 2) da će da (ne znam kako) upadne u opštinski prostor gde je bio propali kafić i koji se nalazi na 150m od prve lokacije. Tu bi i zakup trebao da je dosta realniji pa čak i manji, ali stvarno ne mogu da tvrdim kakav ima deal ali recimo da je prethodni zakupac tog propalog kafića svojevremeno davao oko 200-300e mesečno Tako da na kraju balade vlasnik prostora je otvorio svoju piceriju/pasta bar na prvom mestu, iskreno ne znam ni kako se zove a i nisam primetio da je ikada ni polu puno. Dok ex-šegrt radi u dosta većem prostoru, često prepunom i mislim da je do skoro bio najbolje ocenjena BG pizza na Google... 3
Eleniko Posted December 6 Author Posted December 6 mi volimo fabriku otpočetka. dodao bih par romantičnih detalja. naime gastos pica majstor iz švice je došao ovde jer se zaljubio. golim rukama je ozidao tj napravio pica peć i bio je jako ponosan na celu operaciju. širi komšiluk ih je obožavao, mi smo zbog njih prestali da idemo u pjacu. i - kako došao tako i otišao, devojka ga ostavila, on se zbog toga smorio plus srbija, detalji odozgo, i on se vratio u švicu. šegrtu je ostavio na poklon ceo inventar... nešto od tog entuzijazma ima ova scampia, više ne idem u izdrkane i nahajpovane i generalno prostore gde vidim strovaljene desetine hiljada evra na mermer mesing i puno drvo, obilato me zabole za to. 3
Recommended Posts