Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Muzički dokumentarci

Featured Replies

• Replies 143
  • Views 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• vladavsnarod
    vladavsnarod

• Film "Treći svijet" i otvaranje Dok'n'ritam festivala MTS dvorana, 25.09.2025. Film "Treći svijet" je mnogo bolji nego što sam očekivao. Nije klasičan dokumentarac o čuvenom albumu, već se suštinski

• Zagrebački Yammat FM radio, njegov radio.

Posted Images

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Najzad

• 4 weeks later...

Nije dokumentarac vec igrani Gospodin Aznavur sinoc 22.52 RTS 2

On 20. 6. 2026. at 21:18, msv said:

Film o Zoranu Predinu Praslovan na HBO Maxu

https://www.imdb.com/title/tt33364681/

Ima ga i na SBB video klubu.

Neverovatno dobar. Bolji i od hvaljenog Treći svijet.

Ja nisam bio svestan koliko svi isto reaguju na Predinovu muziku: recimo Aleksandar Stanković koji cmizdri na Praslovan(moj slučaj, svaki put), priča o pesmi Lipa zelenela je za koju sam bio ubeđen da znam samo ja, a u stvari je zna i Nihad Krešeljaković i Miljenko Jergović i reakcija u osiječkim kafićima na Ne mi dihat za ovratnik, koza nora i priča Pere Janjatovića kako smo učili slovenački preko njegovih pesama što je bio i moj slučaj(deda mi je Slovenac, ali sam ja slovenački ipak učio od Predina) i imali fond od 200-300 reči iz pesama koje smo znali napamet.

Ima brdo stvari koje sam čuo prvi put, o mravojedu, šlemašu(2 vrste kurca) i zarasloj partizanki, o razvodu(Adio slava, adio snaga, adio Jožica), kraju Lačnog Franza, saradnji sa Arsenom, itd.

Ima tužnih delova, sa ljudima kojih više nema, Aljoša Buha, Đorđe Balašević, Gabi, Matija itd., ima potpuno ad hok priča sa Manjifikom, Zoranom Čuturom, Jure Frankom, priča o perpetum mobile Arsena Dedića i još još još.

I naravno, Oto Rimele - čovek koji je napravio zvuk i posle čijeg odlaska u Laibach, Lačni Franz više nije bio isti.

Ja sam bio baš pravi fan, ali mi nije na kraj pameti bilo da postoji takva gomila sličnih kojima je to deo identiteta.

Lud film.

25 minutes ago, April said:

Ima ga i na SBB video klubu.

Neverovatno dobar. Bolji i od hvaljenog Treći svijet.

Ja nisam bio svestan koliko svi isto reaguju na Predinovu muziku: recimo Aleksandar Stanković koji cmizdri na Praslovan(moj slučaj, svaki put), priča o pesmi Lipa zelenela je za koju sam bio ubeđen da znam samo ja, a u stvari je zna i Nihad Krešeljaković i Miljenko Jergović i reakcija u osiječkim kafićima na Ne mi dihat za ovratnik, koza nora i priča Pere Janjatovića kako smo učili slovenački preko njegovih pesama što je bio i moj slučaj(deda mi je Slovenac, ali sam ja slovenački ipak učio od Predina) i imali fond od 200-300 reči iz pesama koje smo znali napamet.

Ima brdo stvari koje sam čuo prvi put, o mravojedu, šlemašu(2 vrste kurca) i zarasloj partizanki, o razvodu(Adio slava, adio snaga, adio Jožica), kraju Lačnog Franza, saradnji sa Arsenom, itd.

Ima tužnih delova, sa ljudima kojih više nema, Aljoša Buha, Đorđe Balašević, Gabi, Matija itd., ima potpuno ad hok priča sa Manjifikom, Zoranom Čuturom, Jure Frankom, priča o perpetum mobile Arsena Dedića i još još još.

I naravno, Oto Rimele - čovek koji je napravio zvuk i posle čijeg odlaska u Laibach, Lačni Franz više nije bio isti.

Ja sam bio baš pravi fan, ali mi nije na kraj pameti bilo da postoji takva gomila sličnih kojima je to deo identiteta.

Lud film.

Hvala April. Prepoznajem sebe u puno toga. ČEKAM (čakam) da ostanem sam i odgledam