April 20Apr 20 Ne znam jel neko ranijih godina postavaljao.Umetnički uvrnuto i inspirativno...https://www.youtube.com/watch?v=9_PGv4DGMvg
Saturday at 19:184 days Film o Zoranu Predinu Praslovan na HBO Maxuhttps://www.imdb.com/title/tt33364681/
18 hours ago18 hr On 20. 6. 2026. at 21:18, msv said:Film o Zoranu Predinu Praslovan na HBO Maxuhttps://www.imdb.com/title/tt33364681/Ima ga i na SBB video klubu. Neverovatno dobar. Bolji i od hvaljenog Treći svijet. Ja nisam bio svestan koliko svi isto reaguju na Predinovu muziku: recimo Aleksandar Stanković koji cmizdri na Praslovan(moj slučaj, svaki put), priča o pesmi Lipa zelenela je za koju sam bio ubeđen da znam samo ja, a u stvari je zna i Nihad Krešeljaković i Miljenko Jergović i reakcija u osiječkim kafićima na Ne mi dihat za ovratnik, koza nora i priča Pere Janjatovića kako smo učili slovenački preko njegovih pesama što je bio i moj slučaj(deda mi je Slovenac, ali sam ja slovenački ipak učio od Predina) i imali fond od 200-300 reči iz pesama koje smo znali napamet. Ima brdo stvari koje sam čuo prvi put, o mravojedu, šlemašu(2 vrste kurca) i zarasloj partizanki, o razvodu(Adio slava, adio snaga, adio Jožica), kraju Lačnog Franza, saradnji sa Arsenom, itd. Ima tužnih delova, sa ljudima kojih više nema, Aljoša Buha, Đorđe Balašević, Gabi, Matija itd., ima potpuno ad hok priča sa Manjifikom, Zoranom Čuturom, Jure Frankom, priča o perpetum mobile Arsena Dedića i još još još. I naravno, Oto Rimele - čovek koji je napravio zvuk i posle čijeg odlaska u Laibach, Lačni Franz više nije bio isti. Ja sam bio baš pravi fan, ali mi nije na kraj pameti bilo da postoji takva gomila sličnih kojima je to deo identiteta. Lud film.
18 hours ago18 hr 25 minutes ago, April said:Ima ga i na SBB video klubu.Neverovatno dobar. Bolji i od hvaljenog Treći svijet.Ja nisam bio svestan koliko svi isto reaguju na Predinovu muziku: recimo Aleksandar Stanković koji cmizdri na Praslovan(moj slučaj, svaki put), priča o pesmi Lipa zelenela je za koju sam bio ubeđen da znam samo ja, a u stvari je zna i Nihad Krešeljaković i Miljenko Jergović i reakcija u osiječkim kafićima na Ne mi dihat za ovratnik, koza nora i priča Pere Janjatovića kako smo učili slovenački preko njegovih pesama što je bio i moj slučaj(deda mi je Slovenac, ali sam ja slovenački ipak učio od Predina) i imali fond od 200-300 reči iz pesama koje smo znali napamet.Ima brdo stvari koje sam čuo prvi put, o mravojedu, šlemašu(2 vrste kurca) i zarasloj partizanki, o razvodu(Adio slava, adio snaga, adio Jožica), kraju Lačnog Franza, saradnji sa Arsenom, itd.Ima tužnih delova, sa ljudima kojih više nema, Aljoša Buha, Đorđe Balašević, Gabi, Matija itd., ima potpuno ad hok priča sa Manjifikom, Zoranom Čuturom, Jure Frankom, priča o perpetum mobile Arsena Dedića i još još još.I naravno, Oto Rimele - čovek koji je napravio zvuk i posle čijeg odlaska u Laibach, Lačni Franz više nije bio isti.Ja sam bio baš pravi fan, ali mi nije na kraj pameti bilo da postoji takva gomila sličnih kojima je to deo identiteta.Lud film.Hvala April. Prepoznajem sebe u puno toga. ČEKAM (čakam) da ostanem sam i odgledam