August 11, 2025Aug 11 22 hours ago, Nevernik said:Mator čovek, 60 godina. Ja sam ga uglavnom slušao po podkastima zadnjih godina, tu nema ništa vizuelno, samo mozak i to još uvek deluje sasvim ok.Da ne bude da samo kritikujem, nisam ni znao da ovo postoji. Prilično zanimljivo. Luna - Tell Me Do You Miss Me.Neko bi stvarno trebao da napravi dok o Galaxie 500, red bi bio.NIje o Galaxie 500, ali je od članice.Indie rock musician Naomi Yang learns to throw a punch from a tough-talking old boxer and a fiery neighborhood activist in this documentary. An affecting portrait of an East Boston boxing gym and its community, alongside an exploration of Yang’s fraught family history.
August 12, 2025Aug 12 Ko voli Depeche Mode? Svi volimo. 😌ConsequenceDepeche Mode: M Concert Film to Be Released in Theaters a...Depeche Mode’s concert film DEPECHE MODE: M hits cinemas and IMAX worldwide on Oct. 28 for a limited run across 2,500+ screens in 60 countries.
August 16, 2025Aug 16 On 11. 8. 2025. at 20:28, vladavsnarod said:NIje o Galaxie 500, ali je od članice.Indie rock musician Naomi Yang learns to throw a punch from a tough-talking old boxer and a fiery neighborhood activist in this documentary. An affecting portrait of an East Boston boxing gym and its community, alongside an exploration of Yang’s fraught family history. Eh, super, zahvaljujem. Tek sad danas stigao da pogledam, zanimljivo. Boks je poslednja stvar sa kojom bi nju povezao 🙂
August 29, 2025Aug 29 Pojavio se Jeff Buckley dokumentarac na internetu.Ako zanemarim montažu i vizuelna rešenja koja su annoying, mogu reći da je sasvim zanimljiv. Druga polovina bolja od prve, tako da i to ima uticaja.Eh, sad, ja nisam neki veliki fan, tako da su mi 80% stvari u filmu bile nepoznate. Ne znam kako će to da izgleda nekome ko je JB junkie i zna sve o njemu.Bilo je nekoliko bivših devojaka u filmu, ali nema Liz Fraser, što je solidan minus
September 17, 2025Sep 17 David Gilmour Circus Maximus 2024 malopre odgledao u Ada mallu. Odlican koncert, odlican dokumentarac snimak istog. Ko.voli Gilmoura, Floyde. Rim, pa i Cohena (sestre Web prateci vokali) imate ga i u nedelju uvece
September 25, 2025Sep 25 U toku je 10. međunarodni festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam i večeras pogledah ovaj film.Meni je odličan i verujem da će biti interesantan svakome ko voli Haustor i „Treći svijet“.Na otvaranju je prikazan i kratak studentski film „Šta je za mene Slađana Milošević“ – nije mi se dopalo, Slađana je zaslužila mnogo bolji film.
September 26, 2025Sep 26 Film "Treći svijet" i otvaranje Dok'n'ritam festivalaMTS dvorana, 25.09.2025.Film "Treći svijet" je mnogo bolji nego što sam očekivao. Nije klasičan dokumentarac o čuvenom albumu, već se suštinski bavi Rundek / Sacher dihotomijom. Dva genijalca, dva svijeta, koji zajedno tvore treći. Film je titlovan na engleski, pa kad god pomislite "Kaj si rekel", možete da spustite pogled i pročitate.Što se mene tiče, obavezno se mora gledati, i drago mi je da sam ga video na velikom platnu. Sala je bila skoro puna.Posle filma je upriličen razgovor sa rediteljem Arsenom Oremovićem i producentom Emilom Tedeschijem. Iz razgovora je bilo jasno zašto je film uspeo. Obojica vrlo dobro znaju i razumeju Haustorove očeve, i imali su dovoljno strpljenja da ih privole na saradnju. Producent je svojevremeno prisustvovao slabo posećenoj promociji ploče "Treći svijet" u Zagrebu.Razgovor je vodila prelepa hrvatska glumica Vanessa Radman. Ona je specijalna gošća festivala i bila je i voditeljka ceremonije otvaranja. Svojom pojavom i svojim govorom, dodatno je ulepšala ovo veče. Svaka čast organizatorima što su je doveli.Bilo je dosta poznatog sveta. Kremera smo sreli još na Slaviji, i odmah smo znali kuda se uputio. Bio je Žika Jelić, koji je i otvorio festival, Gile, Zdenko Kolar, Pera Janjatović, Srđan Dragojević... Jedino pitanje iz publike uputila je Dubravka Marković. Nju je interesovalo zašto se ne pominju droge jer je njihova upotreba bila rasprostranjena u doba panka i novog talasa, a sada je dvadeset i prvi vek pa to po njoj više nije tabu tema. Odgovorili su joj da su smatrali da to nije imalo toliku važnost i ponovili opšte poznatu anegdotu o nastanku pesme "Moja prva ljubav", o brodu i luci u centru Zagreba.Studentski film o Slađani Milošević nažalost nije ništa naročito. Jedna lična impresija mlade devojke, koja je u današnje vreme prepoznala vrednosti u Slađaninom stvaralaštvu.Direktorka festivala napomenu da ovaj jubilarni, deseti festival ima do sada najbolji program. Svašta bih još gledao ali sumnjam da ću stići.Programhttps://www.doknritam.com/Oremović, Tedeschi i Radman
September 26, 2025Sep 26 35 minutes ago, klimt said:Film "Treći svijet" i otvaranje Dok'n'ritam festivalaMTS dvorana, 25.09.2025.Film "Treći svijet" je mnogo bolji nego što sam očekivao. Nije klasičan dokumentarac o čuvenom albumu, već se suštinski bavi Rundek / Sacher dihotomijom. Dva genijalca, dva svijeta, koji zajedno tvore treći. Film je titlovan na engleski, pa kad god pomislite "Kaj si rekel", možete da spustite pogled i pročitate.Što se mene tiče, obavezno se mora gledati, i drago mi je da sam ga video na velikom platnu. Sala je bila skoro puna.Posle filma je upriličen razgovor sa rediteljem Arsenom Oremovićem i producentom Emilom Tedeschijem. Iz razgovora je bilo jasno zašto je film uspeo. Obojica vrlo dobro znaju i razumeju Haustorove očeve, i imali su dovoljno strpljenja da ih privole na saradnju. Producent je svojevremeno prisustvovao slabo posećenoj promociji ploče "Treći svijet" u Zagrebu.Razgovor je vodila prelepa hrvatska glumica Vanessa Radman. Ona je specijalna gošća festivala i bila je i voditeljka ceremonije otvaranja. Svojom pojavom i svojim govorom, dodatno je ulepšala ovo veče. Svaka čast organizatorima što su je doveli.Bilo je dosta poznatog sveta. Kremera smo sreli još na Slaviji, i odmah smo znali kuda se uputio. Bio je Žika Jelić, koji je i otvorio festival, Gile, Zdenko Kolar, Pera Janjatović, Srđan Dragojević... Jedino pitanje iz publike uputila je Dubravka Marković. Nju je interesovalo zašto se ne pominju droge jer je njihova upotreba bila rasprostranjena u doba panka i novog talasa, a sada je dvadeset i prvi vek pa to po njoj više nije tabu tema. Odgovorili su joj da su smatrali da to nije imalo toliku važnost i ponovili opšte poznatu anegdotu o nastanku pesme "Moja prva ljubav", o brodu i luci u centru Zagreba.Studentski film o Slađani Milošević nažalost nije ništa naročito. Jedna lična impresija mlade devojke, koja je u današnje vreme prepoznala vrednosti u Slađaninom stvaralaštvu.Direktorka festivala napomenu da ovaj jubilarni, deseti festival ima do sada najbolji program. Svašta bih još gledao ali sumnjam da ću stići.Programhttps://www.doknritam.com/Oremović, Tedeschi i RadmanJebote, guglam, ovaj producent Tedeschi je jedan od najbogatijih ljudi u Hrvatskoj i na Balkanu. Tajkun. Jel možete da zamislite nekog našeg bogataša (mamlaza/krimosa) kako sluša dobru muziku i producira film o Disciplini, Akrobati, Luni... Edited September 26, 2025Sep 26 by klimt
September 26, 2025Sep 26 22 minutes ago, klimt said:Jebote, guglam, ovaj producent Tedeschi je jedan od najbogatijih ljudi u Hrvatskoj i na Balkanu. Tajkun. Jel možete da zamislite nekog našeg bogataša (mamlaza/krimosa) kako sluša dobru muziku i producira film o Disciplini, Akrobati, Luni...Ako je to taj covek je na rodjendansku zurku doveo B52s da sviraju.
September 26, 2025Sep 26 15 minutes ago, vracharac said:Ako je to taj covek je na rodjendansku zurku doveo B52s da sviraju.Taj je. Tko je sve bio na rođendanu Emila Tedeschija - goste zaba...Proslava koja se održala u zagrebačkom teatru & TD bio je zapravo vrhunski koncert na kojem su nastupili Franz Ferdinand, frontmen benda Suede Brett Anderson i američki rock sastav The B-52's.