April Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 Kad sam kupio svoj prvi DSLR, ima tome blizu 25 god (Olympus E-1, teška kršina), bio sam POTPUNO ubeđen da mi, uz moje znanje PS-a, fotograf više neće biti potreban. Ulupao sam se na prvom 'snimanju'. Na stranu zanatske fore, sam proces snimanja se pokazao kao izuzetna psihološka igra i čekalica. Fotografija je veština poput ribolova. AI će u tom segmentu zauvek ostati mlohava čuna. 1
Caligula Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 Tako je. btw. sad napravio - uvecati u browseru da se vidi detalj. Koji je ovo render endzin jebem li ga. 1
Caligula Posted December 27, 2023 Posted December 27, 2023 ... jos malo render endzina: ovo mi je izbacio u tridesetak sekundi. Uz jos tri varijante (ispod slike)
Caligula Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 (edited) Interesantno https://drive.google.com/file/d/1_nPDS8EbasQtwOmtOQKAYxOpVZelFZS0/view link na PDF biblioteku: https://www.aifire.co/c/ai-learning-resources Edited December 28, 2023 by Caligula
Caligula Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 (edited) Ququ... malo se potrudis oko promptova et voila. Pomaze poznavanje fotografije svakako Edited December 28, 2023 by Caligula 2
April Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 On 26.12.2023. at 15:27, Caligula said: Tako je. btw. sad napravio - uvecati u browseru da se vidi detalj. Koji je ovo render endzin jebem li ga. Tekstura na činiji vrhunska. Kad smo to radili u Mayi kao narandžinu koru, nikad nije uspevalo do kraja, izgledalo je suviše plastično. Takođe, tekstura drveta na stolu ubiva. Jedina primedba na prebrz i prejak radial blur oko činije koji treba da simulira objektiv. Baš deluje digitalno. 1
Zli Gli Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 On 25. 12. 2023. at 21:52, I*m with the pilots said: Meni odmah ne stima nesto na ovoj osobi, ta šaka je prevelika za taj struk, takodje ruka i predugačka - tako da mi bas deluje fejk. Just saying' Ima zena koje imaju tolike prste, opusteno. Takve su za izbegavanje, iz opravdanog razloga
Filozof manijak Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 koji je to razlog? Pitam za druga... 1
I*m with the pilots Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 58 minutes ago, Zli Gli said: Ima zena koje imaju tolike prste, opusteno. Takve su za izbegavanje, iz opravdanog razloga Koliko sam se pijanistkinja sa dugim prstima nagledala....uglavnom su im ruke neprivlačne možda baš zato što ne prate proporciju na koju smo navikli. 1
Zverilla Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 @Caligula - daj neke obične ljude, malo ili malo više ružne najveća mana kod AI.ja zasad je da su ljudi nekako previše lepi. Bar na većini primera koje sam video - al možda i grešim pa zato cimam tebe
Caligula Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 (edited) 34 minutes ago, Zverilla said: @Caligula - daj neke obične ljude, malo ili malo više ružne najveća mana kod AI.ja zasad je da su ljudi nekako previše lepi. Bar na većini primera koje sam video - al možda i grešim pa zato cimam tebe Imas parametar --s (pa broj) ... to pogresno zovu stilizacija a zapravo je guranje u unifrmnu Midjourney estetiku. Sto je broj veci, svi su lepsi i sve je lepse. Fora je sto nesrecni logaritam ima bazu podataka jednog drustva koje forsira lepotu, simetriju i besprekornu estetiku. Evo ti jedan Rus kojeg sam malopre napravio, sedi na tremu svog letnjikovca kod Sant Petersburga ... evo trazim moje "ruzne" Edited December 28, 2023 by Caligula 2 1
igoraki Posted December 29, 2023 Posted December 29, 2023 11 hours ago, Caligula said: Fora je sto nesrecni logaritam ima bazu podataka jednog drustva koje forsira lepotu, simetriju i besprekornu estetiku. algoritam 1
Lord Protector Posted January 3 Posted January 3 (edited) DALL-E... upit: Logos, Face of God, convergence of humanity in history I dobih fresku u stilu Hieronymusa Boscha... I to u neeuklidskoj ravni, Poincaré Hyperbolic Disk, podeljenu na 12 sektora i pravilno je "convergence of humanity in history" prikazao kao Sina Čovečjeg Edited January 3 by Lord Protector
Recommended Posts