May 20May 20 Izvinte, izasla mi neka notifikacija na ovaj post od pre godine. Pa da nastavim:Kum je bio docent na primenjenoj. On radi kao slobodnjak i deli hranu sa kerom. Ja sam BIOfotogrraf kriznih situacija (war photog se potpisuje u muzejima i najzucim tabloidima)Obojica se danas bavimo stolarijom tj drvetom za svoju dusu. Kum se igra na soniju, a ja nemam nameru da poginem zbog nekog sa ifonom. Eto malo o AI alatu nakon godinu dana. P.s.@Caligula u mojim firmama sam smeo da koristim samo levelse u PS ili nista u photo mechanicsu, tako da mi nije trebao veci cekic iliti bolji alat.PS Koristim od verzije 2.0
May 31May 31 Ovo nije moje, sad naleteo - nije Midjourney nego Dall-eOK, cekamo da video isprati ovaj kvalitet pa da gasimo stock sajtove (nisam kupio fotku na stock-u godinu i po)@foto pisah vec ovde, ne verujem da ce profesionalci imati stetu od ovoga. Videcemo za godinu-dve, ali u ovom trenutku mi se cini da stradaju samo stok fotografi a boga mi i videografi - sto se mene tice nikakva steta jer nije u pitanju ni umetnicka ni kreativna stvar. Edited May 31May 31 by Caligula
June 2Jun 2 Koliko je ovo čudan svet postao, neverovatno je kada pomisliš da si to doživeo a da je pre tebe živelo 100 milijardi ljudi, milion godina iz generacije u generaciju živeći predvidljiv život uz neki progres koji je um mogao da svari.I onda baš u tvom životnom veku, baš tebi da se desi da živiš u vremenu, u tih 30 godina ili 0.003% ukupnog vremena postojanja ljudske rase, koje te odvedu na korak od singulariteta, koji može biti ili apokalipsa i nestanak cele rase ili nezamislivi evolutivni skok ka novom nivou postojanja. Ovo sa generativnim AI-em je nešto za šta osećam da jednostavno nemamo kapacitet da svarimo; chatgpt je bio previše, generisane slike iz promptova magija a ovi generisani video sadržaji već debelo mirišu na simulaciju, brišu granicu između realnog i imaginarnog.Nije to više samo pitanje miliona ljudi koji će ostati bez posla, to je možda čak i najmanje bitno u ovome što se dešava.
June 2Jun 2 Najvece pitanje je sta ce biti ako se AGI otme kontroli, bilo putem incidenta, bilo namernog terorizma.
June 7Jun 7 Author Moze pomoc od vas koji koristite AI sajtove za generisanje slika i kojcega?Hocu da napravim majicu za RSI(radnicko sportske igre doduse najmanje ima sporta i igara) i mislio sam da stavim 4 simbola: loptu, flasu piva, sunce i talas sve to u Pixel art - arcade game stilu. Pokusao sam da sam zadam zadatak i dobio sam neka resenja ali uvek kao da nesto fali pa mozda moze savet za neko finije postavljanje zadatka.Evo kako mi je izbacio svaki pojedinacno pa cu ja to na belu majicu da stampam:Na ledjima ide natpis ali tu sam vec zadovoljan. Natpis ce biti u Street fighter 2 stilu