May 20May 20 Izvinte, izasla mi neka notifikacija na ovaj post od pre godine. Pa da nastavim:Kum je bio docent na primenjenoj. On radi kao slobodnjak i deli hranu sa kerom. Ja sam BIOfotogrraf kriznih situacija (war photog se potpisuje u muzejima i najzucim tabloidima)Obojica se danas bavimo stolarijom tj drvetom za svoju dusu. Kum se igra na soniju, a ja nemam nameru da poginem zbog nekog sa ifonom. Eto malo o AI alatu nakon godinu dana. P.s.@Caligula u mojim firmama sam smeo da koristim samo levelse u PS ili nista u photo mechanicsu, tako da mi nije trebao veci cekic iliti bolji alat.PS Koristim od verzije 2.0
Saturday at 19:483 days Ovo nije moje, sad naleteo - nije Midjourney nego Dall-eOK, cekamo da video isprati ovaj kvalitet pa da gasimo stock sajtove (nisam kupio fotku na stock-u godinu i po)@foto pisah vec ovde, ne verujem da ce profesionalci imati stetu od ovoga. Videcemo za godinu-dve, ali u ovom trenutku mi se cini da stradaju samo stok fotografi a boga mi i videografi - sto se mene tice nikakva steta jer nije u pitanju ni umetnicka ni kreativna stvar. Edited Saturday at 19:513 days by Caligula
Monday at 00:412 days Koliko je ovo čudan svet postao, neverovatno je kada pomisliš da si to doživeo a da je pre tebe živelo 100 milijardi ljudi, milion godina iz generacije u generaciju živeći predvidljiv život uz neki progres koji je um mogao da svari.I onda baš u tvom životnom veku, baš tebi da se desi da živiš u vremenu, u tih 30 godina ili 0.003% ukupnog vremena postojanja ljudske rase, koje te odvedu na korak od singulariteta, koji može biti ili apokalipsa i nestanak cele rase ili nezamislivi evolutivni skok ka novom nivou postojanja. Ovo sa generativnim AI-em je nešto za šta osećam da jednostavno nemamo kapacitet da svarimo; chatgpt je bio previše, generisane slike iz promptova magija a ovi generisani video sadržaji već debelo mirišu na simulaciju, brišu granicu između realnog i imaginarnog.Nije to više samo pitanje miliona ljudi koji će ostati bez posla, to je možda čak i najmanje bitno u ovome što se dešava.
Monday at 18:101 day Najvece pitanje je sta ce biti ako se AGI otme kontroli, bilo putem incidenta, bilo namernog terorizma.