Jump to content
IGNORED

Masovno ubistvo u Mladenovcu, 4.5.2023

vojiste

Recommended Posts

Posted
Just now, kralj said:

Preterujete, Laušević je živeo normalan život iako je pobio u predelima gde se tradicija krvne osvete zapatila.

Sam broj žrtava značajno povećava verovatnoću osvete.

Laušević je imao na duši bese jednu ili dve porodice? A ovaj ima 9 ili 10?

Posted
49 minutes ago, Filozof manijak said:

Inače, uopšte ne brinem za ovog ubicu iz Dubone, imaće taj bolji tretman u zatvoru od mnogih koji žive na slobodi

Na osnovu čega to misliš?

Bukvalno će ga mrzeti svi ostali zatvorenici.

Posted

recimo zbog KOS konekcija njegovog matorog

Posted

Ma kakvi, niko sa takvima ne želi da ima posla niti da im čini bilo šta. Nisu završili u zatvoru zbog korupcije ili pronevere. Bukvalno su okuženi.

• +1 1
Posted
47 minutes ago, kralj said:

Preterujete, Laušević je živeo normalan život iako je pobio u predelima gde se tradicija krvne osvete zapatila.

Živeo je Americi zato toliko godina. 

Ne znam da li se neko seća, osim onog što je silovao i ubio devojčicu Mariju, da je umro od srčanog udara, malčanski berberin takođe, ali: i majka od 30 godina, mislim policajka, koja je ubila svoju bebu u postporođajnoj depresiji. Srčani udar s trideset godina, kurac moj. I sve patnja bila za njom....jel bila?

• Tužno 1
Posted

Pa posle 20 se vratio i živeo normalno. Ne kažem da je nemoguće da nekome bes opstane toliko vremena, ali prirodnije mi je da se čovek kako tako konsoliduje i odbaci ideju da posle 20 godina isteruje pravdu i ostatk života trune u zatvoru.

Ovde se to predstavlja kao izvestan scenario.

Posted
6 minutes ago, Svemir Zeka said:

Živeo je Americi zato toliko godina. 

Ne znam da li se neko seća, osim onog što je silovao i ubio devojčicu Mariju, da je umro od srčanog udara, malčanski berberin takođe, ali: i majka od 30 godina, mislim policajka, koja je ubila svoju bebu u postporođajnoj depresiji. Srčani udar s trideset godina, kurac moj. I sve patnja bila za njom....jel bila?

Nasi zatvori su kao turski ja mislim :(

Posted

Neka su, za tajlandske su pojam:

Posted
3 hours ago, namenski said:

Nista licno, naravno, samo nadoveztm: veci ispit pravnostitm Drzave je njegova ili ma cija sigurnost u zatvoru nego sam sudski proces i sve oko njega...

Sve mimo i preko toga se svodi na, otprilike: a zasto je onda, cemu, bilo potrebno ukidati smrtnu kaznu...

Ili, kada je o ovom podnebljutm rec: cemu onoliki svojevremeni trud da se iskoreni i u pravne, zakonske i uopste drustvene norme iskoreni - krvna osveta...

Uostalom, prema nacinu razmisljanja koji ovde provejava, Drzavi :isuse: ostaje 1 provereno resenje: poginuo u pokusaju bekstva...

Ili, u nesto modernijim varijantama - ispao kroz prozor na n-tom spratu, okliznuo na koru od banane, taj rad...

A te i takve metode su po drustvo opasnije nego desetine serijskih ubica cija osuda po zakonu ne zadovoljava pravednicki :isuse: gnev...

Ljudima je tesko da prihvate da ce lik koji je streljao deset tinejdzera i ranio jos 15 ljudi da izadje iz zatvora u punoj snazi sa 40 godina. Meni je ljudski to sto ih boli takva nepravda. Nista manje, nista vise

• +1 2
Posted

Samo je potrebno zamisliti da se ovo desilo nekom vašem, da je ubijen vaš prijatelj/rođak/dete, pa bi me onda zanimale tlapnje o pravnoj džavi, u državi koju je otela mafija.

U kojoj život nečijeg deteta vredi 28 hiljada eura.

Sasvim normalna i razumljiva ljudska reakcija.

Posted
51 minutes ago, Tsai said:

Ljudima je tesko da prihvate da ce lik koji je streljao deset tinejdzera i ranio jos 15 ljudi da izadje iz zatvora u punoj snazi sa 40 godina. Meni je ljudski to sto ih boli takva nepravda. Nista manje, nista vise

Ljudski jeste, naravno.

Nepravda - nije: po ljudskoj pravdi, dobio je najvisu mogucu zakonsku kaznu, i - stop!!! :D - nema to nikakve veze ni sa vucicem ili drzavom koju je otela mafija, pitanje je mnogo, mnogo sire od toga.

Ljudska pravda, zakoni, civilizacija dosezu do tacka zakonskog kaznjavanja: preko toga, ko voli i moze, moze da se uzda u neku visu, bozansku, kakvu god pravdu...

Sve iznad toga je osveta, a ne pravda: priznajem da lepo zvuci, ali po drustvo, civilizaciju od toga tesko da ima sta opasnije - uzimanje pravde u svoje ruke nosi sa sobom stravicne posledice koje smo, na zalost, imali i imamo prilike da nebrojeno puta posmatramo.

Od - a oni su prvi jer takav im je pos'o - drzavnih i paradrzavnih organa, raznih policija i sluzbi - do odluke, procene pojedinca da sam istera pravdu, bez suda i sudjenja, pa sve do linča...

A kada dotle dodje - ne valja, nikako...

Nista manje, nista vise...

Posted

Pravda je filozofska kategorija, pravo je skup zakona i pravnih normi i podložno je razmatranju i promenama inače bismo se i dan danas služili Hamurabijevim zakonikom.

Nisam za vigilantizam ali ne bi trebalo biti baš ni Koštunica, legalista bez osećaja i svesti o realnom svetu i kontekstu.

• +1 3
Posted
7 minutes ago, Leia said:

Nisam za vigilantizam ali ne bi trebalo biti baš ni Koštunica, legalista bez osećaja i svesti o realnom svetu i kontekstu.

Ima, ima, ali kod brace Grima... :D 

Samo da izmedju 2 pomenute krajnosti ne stoji ono cuveno: pa necemo se valjda drzati zakona k'o pijan plota...

:fantom: 

Posted
59 minutes ago, Filozof manijak said:

Samo je potrebno zamisliti da se ovo desilo nekom vašem, da je ubijen vaš prijatelj/rođak/dete, pa bi me onda zanimale tlapnje o pravnoj džavi, u državi koju je otela mafija.

U kojoj život nečijeg deteta vredi 28 hiljada eura.

Sasvim normalna i razumljiva ljudska reakcija.

Problem je kad nema pravde ili kad nemas osecaj pravde. Kad ti neko naudi ili ubije dete a ne bude nista.

Posted (edited)
19 minutes ago, namenski said:

Ima, ima, ali kod brace Grima... :D 

Samo da izmedju 2 pomenute krajnosti ne stoji ono cuveno: pa necemo se valjda drzati zakona k'o pijan plota...

:fantom: 

Zakoni se valjda prilagodjavaju tzv. stanju na terenu, a ne obrnuto, zato valjda recimo u Americi i postoji mogućnost da se i maloletniku za neka teška krivična dela sudi kao odraslom. Koliko god to surovo zvučalo meni deluje sasvim racionalno

edit. izvinjavam se mislila sam da je Ribnikar tema

Ali isto razmišljam, i ovaj se izvukao od teže kazne jer je “mlad” 

Edited by Leia