Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted

Završio mi se zoom, pa da obrazložim.

Čak i ako je tačan ovaj tabloidni naslov s uzvičnikom na kraju, da je neko ili sam hitmen izjavio ovo, to govori ništa o njemu. 

Deca formiraju spontane pojmove spontano, a one kojima se uče kroz formalno i neformalno obrazovanje, tako nastaju naučeni pojmovi. 

Oni moraju da imaju podlogu u spontanim. 

Dakle, da dete razume i nauči neki spisak imena, neku radnju i tako dalje, negde na konkretnim operacijama može, sa rudimentom apstrakcije, kao moj mali sad u trećem razredu.

Od 11-12. godine započinje apstraktno mišljenje i omogućava učenje takvog štiva. 

To međutim i dalje ne znači da će dete da razume i usvoji refleksije. Što ne znači da ne može da ih čita, jer ume da čita. Ali slabo šta mu to znači. 

I moj sin sa 4 je čitao neki moj SF roman pet minuta, da vežba čitanje s rečima koje su teške za izgovor, bilo mu je zanimljivo. Naravno da ništa razumeo nije. 

Da je hitmen neki vunderkind, pa je gutao literaturu, još i da se zamislim. Nego je dečko svoje sinapse nabaždario na brze pokretne stumuluse, kroz igrice, kroz prangijanje s ocem, kroz surfovanje i učenje s interneta. I onda je na razvoj njegove ličnosti uticala knjiga Dostojevskog. Lolol.

Verovatno je čuo negde...

• +1 5
Posted

Ja se ne bih iznenadio da je, ako uopšte jeste, to izgovorio jer zna kakvu će reakciju to izazvati.

• +1 2
Posted

Moguće je da je samo željan pažnje, pa se trudi da izgleda što pametnije.

• +1 4
Posted
16 hours ago, pbg12345 said:

zanimljivo, kolega ti uskebashi ima potpuno suprotno misljenje od tebe

zapravo, verujem da je duma post na koji si odgovorio napisao izmedju ostalog i na osnovu tog uskebashijevog stava

naravno, imate potpuno pravo na to, ali je meni posebno zanimljivo jer ti obrazlazuci svoje misljenje o onom sta se desilo, a samim tim i o presudi u dobroj meri zasnivas na ovoj tvojoj pretpostavci

inace, tek sad vidim da je ova rasprava oko sudjenja vk vodjena jos prosle godine kad je optuzen :isuse:

narocito mi zanimljivo da je hamlet (a cini mi se i jos forumskih pravnika)  tad imao misljenje da se vk moze suditi za ovo delo

Bojim se da je ponovo u pitanju nerazumevanje procitanog... Pa ne bi bilo lose da napišeš u vezi čega ja imam potpuno drugacije misljenje? 

Posted

u psihologiji se mislim(a možda griješim) IQ računa na osnovu prosječne osobe od 16 godina i to mu dođe valjda IQ 100, pa neko prosječan sa 13 godina onda ima IQ 80, ali ako je iznad prosjeka (a to se često dešava) onda može biti i inteligentniji od nekog prosječnog sa 16

Posted
52 minutes ago, MNE said:

u psihologiji se mislim(a možda griješim) IQ računa na osnovu prosječne osobe od 16 godina i to mu dođe valjda IQ 100, pa neko prosječan sa 13 godina onda ima IQ 80, ali ako je iznad prosjeka (a to se često dešava) onda može biti i inteligentniji od nekog prosječnog sa 16

Nema to veze s ovim što sam pričala.

I deca ispod 6 godina mogu imati visoko natprosečnu inteligenciju na osnovu testa prilagođenog za njih. 

Posted

Možda jeste Kosta čitao Idiota sad u Subotiću, pošto je to jedino što ima na raspolaganju. 

Posted
2 hours ago, Uskebasi said:

Bojim se da je ponovo u pitanju nerazumevanje procitanog... Pa ne bi bilo lose da napišeš u vezi čega ja imam potpuno drugacije misljenje? 

ili ti imas problem sa nerazumevanjem citanja sopstvenih postova

u nekom trenutku napisao si "ove teme ne bi ni bilo da su zekine kolege radile posao" (parafraziram drugi deo, mrzi me da trazim, to je poenta

• Hvala 1
Posted (edited)
3 hours ago, pbg12345 said:

ili ti imas problem sa nerazumevanjem citanja sopstvenih postova

u nekom trenutku napisao si "ove teme ne bi ni bilo da su zekine kolege radile posao" (parafraziram drugi deo, mrzi me da trazim, to je poenta

Kao sto rekoh, nerazumevanje procitanog. 

Ako je kk mentalno oboleo, to je neko morao da primeti, roditelji, skola, strucne sluzbe. To je tesko kriti, jer oboleli nema kontrolu nad svojim ponasanjem, koje je najčešće upadljivo.

Ako je kk mentalno zdrav, ali poremecena licnost, to je mnogo teže prepoznati ako se ciljano ne testira. 

E sad dolazimo do konfuzije u tvojoj glavi, jel kk mentalno oboleo pa ga treba drzati u bolnici, ili je zdrav pa nema zakonskog osnova da bude u bolnici, kao sto pise u postu sa kojim se ti navodno slazes, a ja se navodno ne slazem? Mnogo konfuzno... 

Edited by Uskebasi
Posted
3 minutes ago, pbg12345 said:

jadan li je onaj koga ti branis

Ja prosto ne znam cime bi ti mogao da se bavis a da to ne bude izazivanje opšte opasnosti 

• Haha 1
  • Tužno 1