Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted

Možemo da diskutujemo da li je nož opšta opasnost. 

Za (automatsko) vatreno oružje stvarno ne moramo. Njegova primarna funkcija ipak nije da pomaže u svadbenim ritualima prilikom odlaska po mladu.

• +1 2
  • Hvala 1
Posted
10 minutes ago, Malvo said:

Pa i ne možemo baš, jer se nož smatra opasnim sredstvom. Možda onaj tupi kafanski ne bi bio, ovi noževi koje je ovo dete koristilo svakako jesu.

• +1 2
Posted
29 minutes ago, Malvo said:

Za (automatsko) vatreno oružje stvarno ne moramo. Njegova primarna funkcija ipak nije da pomaže u svadbenim ritualima prilikom odlaska po mladu.

Apsolutno, a ovde se poredi sa menjačem u leru, pa još u poređenju pištolj ispadne grbav.

• +1 3
  • Haha 1
Posted
53 minutes ago, bejzbolka said:

Pa i ne možemo baš, jer se nož smatra opasnim sredstvom. Možda onaj tupi kafanski ne bi bio, ovi noževi koje je ovo dete koristilo svakako jesu.

Da li se pištolj smatra opasnim sredstvom? 

Posted
13 minutes ago, duma said:

Da li se pištolj smatra opasnim sredstvom? 

Naravno.

Posted
1 hour ago, kralj said:

Apsolutno, a ovde se poredi sa menjačem u leru, pa još u poređenju pištolj ispadne grbav.

opsta opasnost je i kad se pas ne drzi vezan pa izadje iz dvorista i ugrize neke ljude

medjutim nije kad dete obucis da puca u mete u obliku ljudi i ostavis mu pistolj i municiju da se posluzi

kako bi mogao i pomisliti da bi to dete moglo uzeti pistolj da sam puca i pritom pobije neke ljude

• +1 2
  • Haha 1
Posted
9 hours ago, Tribun_Populi said:

Čitam sad po tabloidima preneto svedočenje njegove učiteljice, iz parnice. Ona o detetu priča u superlativu, da je bio načitan, vredan, natprosečno inteligentan, da je zabavljao društvo pričama koje je prepričavao, i da je na rekreativnoj nastavi čak i aljkavijim drugarima zatezao posteljinu, da sve bude uredno kad učiteljica dođe. Da ga je u školu dovodila dadilja, ređe majka, da su roditelji dolazili da se raspituju kakav je i da bi se zadržavali kratko, po 5 minuta, uz pitanje šta još treba da se popravi.

To je period do četvrtog razreda tj. do jedanaeste godine njegovog života.

Mislim da je ovo ključno, da su pred dete stavljani previsoki zahtevi, uz premalo ispoljavanja ljubavi i podrške.

U početku su ti zahtevi ostvarivi, sve je deo igre, i simpatično je kao na youtube snimku dok su igračke onako lepo sortirane i o svakoj može pametno da se priča, roditelji ponosni, tatine kolege oduševljene.

A kasnije, ko zna šta se sve dešavalo u pubertetu, možda ga uprkos genijalnosti društvo nije prihvatalo kao nekad kad  je bio mali i kad su se svi oduševljavali. Možda jednostavno nije (pre svega od roditelja) naučio da se ponaša u društvu, ostao asocijalan, odbačen i nesrećan.

Ne postaje svako dete ni agresivno ni ubica ako ima takve roditelje, ali takvo odrastanje ostavlja teške, bolne posledice.

Posted

Previsoki zahtevi uglavnom vode u opsesivnost i depresivne crte. ✌️

Klinci ovako vole da slažu, ne mora da znači da je od roditelja insistirano

• +1 3
Posted
Just now, Svemir Zeka said:

Previsoki zahtevi uglavnom vode u opsesivnost i depresivne crte. ✌️

U da...

Ili u odbacivanje roditelja i odlazak u neke sfere života koje nisu dobre, što je pre moguće, već na početku puberteta (Alkohol, droga, kriminal)? Mislim, imao sam ovakvih stvari u nekom daljem okrženju tokom odrastanja...

Posted

34 minutes ago, pbg12345 said:

opsta opasnost je i kad se pas ne drzi vezan pa izadje iz dvorista i ugrize neke ljude

medjutim nije kad dete obucis da puca u mete u obliku ljudi i ostavis mu pistolj i municiju da se posluzi

kako bi mogao i pomisliti da bi to dete moglo uzeti pistolj da sam puca i pritom pobije neke ljude

Nije ostavio, čuvao je po propisima. Propisi su šatro takvi da je po propisima kada prosečni lovac (PL) zaključa sačmaru i stavi ključ na orman. Time su bezbedonosni rizici svedeni na minimum.

Kad smo kod toga, meni su zvonili na vrata i 15 minuta se raspitivali o komšiji koji je aplicirao za pištolj po službenoj dužnosti. Išli su u još 2 stana da ja znam, a posle su sedeli kod njega neko vreme. Baš me zanima da li bi dobio pištolj kada bi izložio svoj plan da ga čuva kao što PL čuva pušku.

Inače, sve razloge koje smo ovde pročitali, a tiču se argumentacije zašto se ne sudi Kosti, sam Kosta je oborio i pre nego što je krenuo 3.5. u školu. Sve te pretpostavke nezrelosti i "šta zna dete šta je pištolj" povike, mali je brutalno pogazio i samim odlaskom u streljanu, a da ne govorim što je tamo navežbao zanat, docnije sastavljao spisak, došao do "propisno čuvanog" pištolja bez žurbe dva dana ranije, savladao čuvara sa oružjem obučenog kako da reaguje u datim okolnostima, pobio šta je zamislio i na kraju se predao svestan da mu ne preti zatvor.

To detetm se od tog dana do danas zavitlava sa našom bajnom državom i čitavim pravnim sistemom, ma kako nas ovdašnji pravnici uveravali da je sve u redu osim što oca treba osloboditi.

• +1 1
  • Haha 1
Posted
1 minute ago, radisa said:

U da...

Ili u odbacivanje roditelja i odlazak u neke sfere života koje nisu dobre, što je pre moguće, već na početku puberteta (Alkohol, droga, kriminal)? Mislim, imao sam ovakvih stvari u nekom daljem okrženju tokom odrastanja...

Pa pre u autodestruktivnost vodi.

Ako uporedim rezultat svog vaspitanja i prvih mi genetskih srodnika (onih prangijaša), dolazim opet do istih zaključaka. 

Kod njih nikakvih zahteva nije bilo. A ja, i dan danas pamtim nabijanje na nos jedne trojke u šestom razredu. Ako je neko imao zahtevne roditelje, to sam ja. 

• +1 1
Posted
1 minute ago, Svemir Zeka said:

Ako uporedim rezultat svog vaspitanja i prvih mi genetskih srodnika (onih prangijaša), dolazim opet do istih zaključaka. 

Kod njih nikakvih zahteva nije bilo. A ja, i dan danas pamtim nabijanje na nos jedne trojke u šestom razredu. Ako je neko imao zahtevne roditelje, to sam ja. 

Isto. Te frke kada treba da se saopšti bilo koja nepetica, pa iskušenje da se 4- preradi u 4+ i slične traume.

• +1 1
  • Tužno 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Još jedno moje dumanje: verglam po glavi dilemu kada je KK dobio ideju da izvrši masakr, pre ili nakon odlazaka u streljanu?

Odgovor na to i implikacije, bi bile veoma interesantne.

Posted
1 minute ago, Svemir Zeka said:

A dete moze imati i PDA, recimo.

Posted
2 minutes ago, Filozof manijak said:

Još jedno moje dumanje: verglam po glavi dilemu kada je KK dobio ideju da izvrši masakr, pre ili nakon odlazaka u streljanu?

Odgovor na to i implikacije, bi bile veoma interesantne.

Biću slobodna da kažem nakon. Opet da verglam isto, tada je imao:

- veštinu

- sredstvo

Inače, da dodam za prezahtevnost. Šta je prava prezahtevnost (nisu ovi moji): kad mi dođe dete koje besno priča kako bi nešto samom sebi uradilo. Prvo pitam na šta sve ide pored škole. Najčešće na još tri aktivnosti. Bilo je i s 4-5. I svuda da bude najbolje. Vremena za igru i odrastanje bez.

• +1 3
  • Hvala 1