Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted

Ali zašto se polazi od pretpostavke da je bilo kakav doprinos masovnom ubistvu bilo to sto deca ispod 14 godina ne odgovaraju krivicno? Jer je neki Informer ili Kurir objavio da je kk trazio to po netu (a to se ne pominje u presudi). 

I ok, kk procitao da ne moze krivicno da odgovara i to je prelomilo da izvrsi masovno ubistvo. Nije mu palo na pamet da ce ga ubiti pri hapsenju, kako su ovde neki prizeljkivali da se postupa u slicnim situacijama. Nije razmislio kako ce nastaviti sa životom, cak i da bude na slobodi? Nigde nije pročitao da moze da zaglavi u ludari? 

• +1 1
Posted
1 minute ago, Uskebasi said:

Ali zašto se polazi od pretpostavke da je bilo kakav doprinos masovnom ubistvu bilo to sto deca ispod 14 godina ne odgovaraju krivicno? Jer je neki Informer ili Kurir objavio da je kk trazio to po netu (a to se ne pominje u presudi). 

I ok, kk procitao da ne moze krivicno da odgovara i to je prelomilo da izvrsi masovno ubistvo. Nije mu palo na pamet da ce ga ubiti pri hapsenju, kako su ovde neki prizeljkivali da se postupa u slicnim situacijama. Nije razmislio kako ce nastaviti sa životom, cak i da bude na slobodi? Nigde nije pročitao da moze da zaglavi u ludari? 

On je to interpretirao dosta ograniceno, i mislim bukvalno tako kako si ti opisao. Gledao je te dokumentarce o ubicama, to ga je inspirisalo da nadjenacin da bude postovan i slavan, a video je da ne zivi u USA nego u Srbiji i da nema krivicne odgovornosti za decu od 13 godina. On je i sam rekao odmah da je isao i odbacio ourzje zbog svoje bezbednosti da n ebude upucan pri hapsenju.

Posted
3 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Pa ako se drzimo zakona, morao bi da izadje.

Zeka je lepo rekla da se u javnosti tek poneki slucaj unosenja noza u skolu spominje. Nesto slicno kao i sa vrsnjackim nasiljem. Kako to sad sa pojavom mobilnih telefina i drustvenih mreza ima toliko toga. Zato sto je vise dostupno u javnosti nego pre interneta. Ali toga je bilo oduvek. Da KK nije obucavan da puca i oruzje dostupno, mozda bi sa nozem otisao u skolu, napao neku drugaricu (mozda je i povredio) pre nego sto ga neko drugi savlada. I ne bi bilo masakra. Onda bi vec bila uradjena ozbiljnija procena njegovog mentalnog stanja, sansu za normalan zivot bi ipak imao.

I sta mislis kakva je reakcija stručnih sluzbi i csr bila u tim slučajevima kada dete ponese nož u skoli? Jel pokrenut postupak za lisenje roditeljskog prava, ili bar za korektivni nadzor nad vrsenjem roditeljskog prava? Jesu li utvrdjivali razloge, da li roditelji dovoljno pažnje posvecuju tom detetu, da li imaju nerealna ocekivanja...? 

Posted
3 hours ago, Ayatollah said:

sistem svakako pronašao neki način da se pozabavi sa mnom.

Hvala što si ti (u smislu - cenjeni forumski advokat) napisao ovo. Što sugeriše da bi slična presuda bila doneta i nekom drugom sistemu, ne samo Vučićevom. U zemlji Srbiji ovakvoj kakva je ne mogu da zamislim vlast koja će dozvoliti da ovo prođe nekažnjeno.

• +1 1
  • Haha 1
  • Tužno 1
Posted
2 minutes ago, Mel said:

On je to interpretirao dosta ograniceno, i mislim bukvalno tako kako si ti opisao. Gledao je te dokumentarce o ubicama, to ga je inspirisalo da nadjenacin da bude postovan i slavan, a video je da ne zivi u USA nego u Srbiji i da nema krivicne odgovornosti za decu od 13 godina. On je i sam rekao odmah da je isao i odbacio ourzje zbog svoje bezbednosti da n ebude upucan pri hapsenju.

Deluje da je o svemu promislio, osim o tome sta ce dalje biti sa njim... 

• +1 1
Posted
3 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Pa ako se drzimo zakona, morao bi da izadje.

Zeka je lepo rekla da se u javnosti tek poneki slucaj unosenja noza u skolu spominje. Nesto slicno kao i sa vrsnjackim nasiljem. Kako to sad sa pojavom mobilnih telefina i drustvenih mreza ima toliko toga. Zato sto je vise dostupno u javnosti nego pre interneta. Ali toga je bilo oduvek. Da KK nije obucavan da puca i oruzje dostupno, mozda bi sa nozem otisao u skolu, napao neku drugaricu (mozda je i povredio) pre nego sto ga neko drugi savlada. I ne bi bilo masakra. Onda bi vec bila uradjena ozbiljnija procena njegovog mentalnog stanja, sansu za normalan zivot bi ipak imao.

Ja ne znam da li je oduvek bilo da dete iz dobrostojeće porodice  u sedmom razredu osnovne škole napravi spisak da pobije drugu decu iz odeljenja zato što su mu konkurentni. 

O tome se radi.

Možda bi koristio molotovljeve koktele, ili nešto drugo. Svi ste se uhvatili pištolja i streljane, mene zanima motivacija. Ja ne mogu da prihvatim da je oduvek bilo da deca žele da pobiju svoje drugove.

Posted (edited)
1 hour ago, Heaviside said:

To je generalno manir pravnika koji me toliko nervira da sam čak par puta bratu rekao da kao neinženjer ućuti jer nema kredibilitet da se požali što neki uređaj ne radi onako kako bi on to želeo…

Po mom iskustvu su pravnici (dobri!) tip ljudi koje profesionalno izuzetno cenim, a pravo me fascinira do nivoa da

da nemam baš ovoliko godina upisala bih ga i završila.
Imam dobru i jasnu komunikaciju sa njima, obrazovanije ljude retko u kojoj profesiji možeš da sretneš. 

Što se samog prava tiče - zanimalo bi me da dalje usavršim ono iz čega već imam diplomu nekog francuskog univerzitetića (Međunarodno nuklearno pravo) ili, eventualno, patentna zaštita. 

Presek između njih i mene je ljubav prema preciznosti i finesama jezika, kao i jasnoj upotrebi jezika u normativne svrhe, i činjenica da sam, kao deo posla, učestvovala u pisanju zakona i pravilnika.  Neskromno se ložim da bih bila dobra u tome (u pisanju zakona).

Edited by pt 2.0
  • Wub 5
Posted
1 hour ago, Hamlet Strašni said:

uzufruktus

Okej - OVO si sad izmislio :laugh:

• Haha 6
Posted
3 minutes ago, pt 2.0 said:

Okej - OVO si sad izmislio :laugh:

Nije, to je plodouzivanje... :)

• Haha 2
  • Vojvodo,serdare 2
Posted
8 minutes ago, Filozof manijak said:

Ja ne znam da li je oduvek bilo da dete iz dobrostojeće porodice  u sedmom razredu osnovne škole napravi spisak da pobije drugu decu iz odeljenja zato što su mu konkurentni. 

O tome se radi.

Možda bi koristio molotovljeve koktele, ili nešto drugo. Svi ste se uhvatili pištolja i streljane, mene zanima motivacija. Ja ne mogu da prihvatim da je oduvek bilo da deca žele da pobiju svoje drugove.

Ama pa napisala ti je Zeka da je posle koste bilo dece koja su bila u "a-ha" fazonu, hocemo i mi. Nije bilo nesto sto se promovisalo, nije bilo interneta da daje ideje za svakakve bolesti, pa se ljudi mozda ne bi ni setili tako necega, ali ocigledno da postoji neki broj troubled dece koja razne stvari mogu da urade ako im neko da ideju/sredstva. I od te dece neka ce ispasti sasvim ok ako prodju kroz neki formativni period i izvuku se, a neka nece.

Posted
33 minutes ago, Filozof manijak said:

I ti i ja znamo da on belog dana više videti neće. 

Ako tako postaviš stvari, logično pitanje se nameće - zašto se ovakve tragedije nisu dešavale ranije. Nemoguće je da su sve okolnosti poklopile tek prošlog maja.

Mnogo je dublje i zlokobnije.

Živ nisam dok ne napišeš - jer Vučić.

• -1 1
  • Tužno 1
Posted
7 minutes ago, Mel said:

Ama pa napisala ti je Zeka da je posle koste bilo dece koja su bila u "a-ha" fazonu, hocemo i mi. Nije bilo nesto sto se promovisalo, nije bilo interneta da daje ideje za svakakve bolesti, pa se ljudi mozda ne bi ni setili tako necega, ali ocigledno da postoji neki broj troubled dece koja razne stvari mogu da urade ako im neko da ideju/sredstva. I od te dece neka ce ispasti sasvim ok ako prodju kroz neki formativni period i izvuku se, a neka nece.

To su copycat odjeci, sigurno postoje deca koja su  pomislila da je cool to što je KK uradio. Da li bi bila u stanju makar da pokušaju isto, ne verujem.

Ono što jeste važno što se sad itekako obraća pažnja na takve pojave.

• +1 1
  • Haha 1
Posted
7 minutes ago, Eleniko said:

Živ nisam dok ne napišeš - jer Vučić.

Jok, mnogo me pogrešno tumačiš.

Ovde sam više na tragu kao i Mel, internet, mediji, i uticaji iz USA. 

Nema ovo veze sa Vučićem.

Posted

Ništa Srbin dok mu se Amerikanac ne usere u život.

:vesala:

• +1 1
  • Tužno 1