Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
Just now, vememah said:

Nisam video da je igde u medijima to pisalo, ali na forumu se već provlači 3. ili 4. put. Jedino ako neko ima insajderske informacije.

ni ja, zato sam i pitao

posebno mi je cudno sto po pravilu deca, pa jos muska zavrse kod majke

a znamo da je kk oruzje uzeo od oca

naravno, mogao je ziveti i kod oca ili delom kod oca delom kod majke (ili cak i mogucnost da su roditelji nastavili zivot zajedno, sto je tek malo verovatno sa obzirom da su dobrostojeci), ali generalno se ne uklapa

Posted
Just now, pbg12345 said:

izuzetan strucni doprinos temi

Sve što sam stručno imao da doprinesem doprineo sam davno pre tih tvojih poslednjih baljezgarija. Ako voliš da budeš najpametniji, teraj, šta da ti kažem.

Za oružje, imaš adekvatnu temu.

• Tužno 1
Posted

Sve promaši što je napisao i zaključio petominutnim guglanjem >>>>>>>>>>>>>>> tri stranice kasnije Pravni fakultet jezgro nacionalističkog šljama

:lolol:

Dobro da nisi duže guglao, možda bi te pravo pretvorilo u nacionalistu. :ohmy:

• +1 2
  • Haha 1
  • Hvala 1
  • Vojvodo,serdare 2
Posted

Ni ovde se razvod ne spominje:

- Vladimir Kecmanović je govorio da su oni bili idealni roditelji, da su se družili, učili i razgovarali sa sinom, što je roditeljima nastradalih bilo izuzetno teško da slušaju. Kecmanović je izjavio i da je sina vodio na brojne aktivnosti i pokušavao je na sve načine da se "opere" od optužbi - podsetio je izvor Kurira i potom dodao da je na isti način zvučala i odbrana Miljane Kecmanović koja je takođe pokušala supruga i sebe da predstavi kao savršene roditelje.

kurir.rs/crna-hronika/9519762/nastavlja-se-sudjenje-vladimiru-i-miljani-kecmanovic-decak-ubica-ponovo-dovode-u-sudnicu

Posted

Ima izjava majke posle dogadjaja, gde demantuje da su razvedeni, ako je verovati tabloidima...

Mislim da je bila prica da su se razveli posle, da bi muljali oko imovine nesto, ali ne mogu da nadjem to...

• +1 2
  • Hvala 2
Posted
5 minutes ago, Tribun_Populi said:

Sve što sam stručno imao da doprinesem doprineo sam davno pre tih tvojih poslednjih baljezgarija. Ako voliš da budeš najpametniji, teraj, šta da ti kažem.

Za oružje, imaš adekvatnu temu.

pa i ovde je oruzje itekako bila tema

osim ako smatras da je obuka u streljani i nebezbedno oruzje u kuci potpuno irelevanto za temu

ali ok, posto si se odjavio zaista nije korektno da nastavljam

e: jedino ako se vratis na temu, voleo bih cuti za sta bi ti sudio roditeljima, posebno ocu kk

odnosno, za sta smatras da postoji pravni osnov da mu se sudi

ako si vec pisao, promaklo mi je u moru postova

Posted

u vezi sa razvodom valja biti krajnje oprezan kad su medijcki clanci u pitanju

em se mahom radi o tabloidima, em u ovim tragicnim slucajevim teze da dodnesu eskluzivu i kolicina netacnih informacija je zaprepascujuca

to obicno promakne, jer sama javnost nije upoznata sa detaljima

npr, onaj slucaj ubijenog rodjaka u krvatskoj koji sam pominjao, u nizu tekstova sto u jrvatskim, sto u srpskim medijima se pojavljivalo gomila pogresnih informacija

odakle je zrtva, gde je zivela, u kakvim je odnosima sa svedocima (koji su ga nasli mrtvog), njihova imena, mesto stanovanja itd

u ovom poslednjem slucaju na cetinju prva dva dana je bilo gomila oprecnih informacija o porodicnim odnosima ubice i ubijenih i samih ubijenih medjusobno

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
10 hours ago, Tribun_Populi said:

Ja bih recimo promenio da roditelji budu malo manje gramzivi oholi idioti karijeristi, i da malo više kvalitetno provode vreme s decom da ne budu psihopate, ali bi to podrazumevalo da promenimo i ekonomski poredak, a evo nema ljudski ni 30 godina kako smo ga menjali. I malo bih bolje platio nastavnike i malo im više vratio ugled, i gledao da rešenja oko pravila u prosveti upodobim našem mentalitetu a da istovremeno nađem i kvalitetan obrazovni model u skladu s 21. vekom. Kažu da je finski najbolji, pa eto.

Zahvaljujem za ovo za prosvetu a i ostalo...međutim, i pored svega navedenog što pogađa celo društvo, imamo jednog Kostu, tj 99,99999999999% dece nije Kosta. Dakle, ipak je nešto malo više do njega i mame i tate mu. I do pištolja. 

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)
5 minutes ago, adam said:

zakon po kome je moguce da niko krivicno ne odgovara za ubistvo mora da se koriguje. ne treba biti ni strucnjak ni genije da bi se to konstatovalo. kako to postici, to je vec pitanje za strucnjake, i to ne samo pravne.

Imaju li tu gde ti zivis institut neuracunljivosti. Ono kao, odrasla osoba ubije nekoga, ali sud utvrdi da nije bila uracunljiva, pa ne odgovara krivicno za ubistvo?

Koga tu šalju po zameni na robiju? 

Edited by Uskebasi
  • +1 1
Posted (edited)
9 hours ago, Tribun_Populi said:

Pričamo o psihički poremećenom detetu, oštećenom u nekom momentu.

Spoiler

Za psihopatiju i sociopatiju stručnjaci uglavnom veruju da su stečene a ne nasleđene, što će reći da se omanulo u vaspitavanju i čuvanju.

...ali za to nema propisanog krivičnog dela?

edit. da li je bilo psihijatrijskog veštačenja roditelja u nekom od procesa, zna li se?

Edited by pt 2.0
  • Hvala 1
Posted

Za psihopatiju i sociopatiju stručnjaci uglavnom veruju da su stečene a ne nasleđene, što će reći da se omanulo u vaspitavanju i čuvanju. Da nije imao čime da puca i znao da upotrebi vatreno oružje, možda bi nekog nožem iznabadao pa bi ubio dvoje, a ne devetoro. Ali svejedno bi.

Moguće, ali je s nožem drugačije. 

Da li znate koliko je dece donosilo noževe u školu? Nešto stiglo do medija, nešto nije. 

Ali se nije desio masakr kao u Ribnikaru.

Znači, antisocijalnost uz nož ili pištolj pravi veliku razliku.

Posted
On 6. 1. 2025. at 1:48, Heaviside said:

Ja na ovu temu svakako nisam sposoban da isporučim bila šta drugo osim par rečenica kojima izražavam svoje želje, a u oba svoja upisa naglašavam da se radi o mojim željama. Tako da ne znam gde bih tačno da povučem liniju, ali bih je povukao vrlo visoko. Recimo ne bih voleo da deca krivično odgovaraju za bilo kakvo dilovanje droge.

Šta ti misliš da je najbolje rešenje? Ovo što sada imamo - da od procene lekara zavisi da li će trinaestogodišnjak koji je iz pištolja ubio desetoro ljudi sutra da izađe na slobodu? Ako ne, koju promenu predlažeš? 

Pre svega se izvinjavam na kasnom odgovoru. Na putu sam, pa nemam baš puno vremena za forum.

Ako mene pitaš šta bih uradio da se ovakav slučaj ne ponovi, ja bih uradio dve stvari koje se međusobno donekle i preklapaju - uveo bih posebno krivično delo kojim bih inkriminisao bilo kakvo činjenje dostupnim vatrenog oružja maloletnim licima (i tu bih razmislio da li da se zadržim samo na vatrenom oružju, jer npr. samostrel nije vatreno oružje, kao i da li bi trebalo da se odgovara i za nehat), te bih pooštrio uslove i barem desetostruko povećao takse za držanje vatrenog oružja po kućama, a u idealnom slučaju bih potpuno zabranio držanje vatrenog oružja, mada mislim da za to ne bismo imali društveni konsenzus.

• +1 2
  • Hvala 6
Posted
3 hours ago, Filozof manijak said:

Zato što je bilo ranije pomenuto da je imao spremljeno.

Mene zanima otkud mu pre svega ideja i plan da pobije decu.

Koliko vidim, ovde to nikog ne zanima. Većini je akcenat na dostupnosti oružja i obuci, meni je fokus na KK.

Evo, moj odgovor nešto iznad. Ne znam ni ja za molotovljeve koktele kod njega, ali znamo za xy dece koja su pre i posle Kostinog masakra imala fiks ideje. I da, sprečena su. 

Nije isto.