Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, bejzbolka said:

Znači razlikuje ih samo minimum 4 godine pravnog fakulteta, minimum 2 godine prakse i položen pravosudni i advokatski ispit. Zanemarljivo.

tako je, jer ostavljaju utisak da za sve to vreme nisu naucili nista

a pritom su u velikoj meri nauceni da razmislaju na jedan sulud nacin

nije slucajno sto je pravni fakultet u bg jezgro salonskog nacionalistickog sljama i sto u velikoj meri izbacuju ovakve kadrove

a pravni fakultet bg univerzitzeta je jos blago u odnosu na druge iz kojih nam izlaze hiljade i hilajde pravnika svake godine

i to nije (samo) licni utisak, zapravo na prvom mestu je utisak upravo njihovih kolega

• Haha 1
Posted
4 minutes ago, pbg12345 said:

tako je, jer ostavljaju utisak da za sve to vreme nisu naucili nista

a pritom su u velikoj meri nauceni da razmislaju na jedan sulud nacin

nije slucajno sto je pravni fakultet u bg jezgro salonskog nacionalistickog sljama i sto u velikoj meri izbacuju ovakve kadrove

a pravni fakultet bg univerzitzeta je jos blago u odnosu na druge iz kojih nam izlaze hiljade i hilajde pravnika svake godine

i to nije (samo) licni utisak, zapravo na prvom mestu je utisak upravo njihovih kolega

Vidi, ja se prvi slažem da među advokatima ima svakakvih pokvarenjaka, a i neznalica. A tek među sudijama da ne pričam.

Ali takvi nisu oni koji pišu na ovom forumu. Da te ubacim u neku advokatsku viber grupu, pa da vidiš kakva je ovo ovde akademija nauka.

• Haha 1
  • Tužno 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
28 minutes ago, Uskebasi said:

Cini li krivično delo onaj ko zna da neko vodi dete u streljanu, a to ne prijavi? Pitam za druga (tvog) 

23 minutes ago, Uskebasi said:

Ok, ali ako idemo logikom da je vodjenje deteta u streljanu u direktnoj uzrocno posledičnoj vezi sa masovnim ubistvom, onda postoji i zakonska obabeza da se prijavi. A imamo ovde onih koji su se hvalili kako znaju da neki ljudi vode decu u streljanu, a nista nisu preduzeli

ne znam zasto to mene pitas

niti sam ja taj koji se "hvalio" kako znam da neki ljudi vode decu u streljanu i jod vanije nisam tvrdio da je samo vodjenje u streljanu u direktnoj vezi sa masovnim ubistvom

meni deluje da ti i poneke tvoje kolege od drveca ne vidite sumu

i da, valjda usled profesionalne deformacije i tumacenja pojedinacnih radnji, odnosno primene odredjenih zakona, clanova zakona stavova, cega god promice sira slika

i da vam je u svakom nastupu, pa samim tim ocigledno i na forumu apsolutni cilj da dokazete da je upravo vase tumacenje odredjenog slova zakona valjano

a sta ce u ukupnoj slici u toj gimnastici ispasti, pa ko ga jebe

dakle, vodjenje 12/13 godisnje dete u vise navrata u strelajnu da puca iz raznih vrsta ubojitog oruzja u pokretne mete predstavljene u ljudskom obliku, ostavljanje pistolja lako dostupnog tom istom detetu i najvaznije posledica koja je nastupila, a to je masakr sa 10 ubijenih, nkoliko tesko ranjenih i "bog te pita koliko" ozbiljno ostecenih nije jebeno isto kao "vodnjenje nekog deteta u streljanu"

• +1 1
Posted
4 minutes ago, bejzbolka said:

Vidi, ja se prvi slažem da među advokatima ima svakakvih pokvarenjaka, a i neznalica. A tek među sudijama da ne pričam.

Ali takvi nisu oni koji pišu na ovom forumu. Da te ubacim u neku advokatsku viber grupu, pa da vidiš kakva je ovo ovde akademija nauka.

hvala na potvrdi onog o cemu pisem

kao sto vidis tvoj kolega (moguce da se prepoznao) se ne slaze sa nama i komentarise moj post (pod)smehom

nema potrebe za viber grupom :D , mogu donekle zamisliti sta bi me zateklo, a "jezim" se od bilo kakvih viber grupa 

sveo sam i obicne kontakte na minimum, a svaki poziv u nekakvu grupu istovremeno bi znacio kraj komunikacije sa pozivaocem

• Tužno 1
Posted
3 minutes ago, pbg12345 said:

ne znam zasto to mene pitas

niti sam ja taj koji se "hvalio" kako znam da neki ljudi vode decu u streljanu i jod vanije nisam tvrdio da je samo vodjenje u streljanu u direktnoj vezi sa masovnim ubistvom

meni deluje da ti i poneke tvoje kolege od drveca ne vidite sumu

i da, valjda usled profesionalne deformacije i tumacenja pojedinacnih radnji, odnosno primene odredjenih zakona, clanova zakona stavova, cega god promice sira slika

i da vam je u svakom nastupu, pa samim tim ocigledno i na forumu apsolutni cilj da dokazete da je upravo vase tumacenje odredjenog slova zakona valjano

a sta ce u ukupnoj slici u toj gimnastici ispasti, pa ko ga jebe

dakle, vodjenje 12/13 godisnje dete u vise navrata u strelajnu da puca iz raznih vrsta ubojitog oruzja u pokretne mete predstavljene u ljudskom obliku, ostavljanje pistolja lako dostupnog tom istom detetu i najvaznije posledica koja je nastupila, a to je masakr sa 10 ubijenih, nkoliko tesko ranjenih i "bog te pita koliko" ozbiljno ostecenih nije jebeno isto kao "vodnjenje nekog deteta u streljanu"

Znaci smatras da samo vodjenje deteta u streljanu da puca u pokretne mete u obliku ljudskih silueta ne predstavlja opšte opasnu radnju obučavanja ubice? 

Posted
1 hour ago, Eleniko said:

u vezi ovog prebacivanja odgovornosti na školu

i nekakvog spiska lepih želja šta škola treba da radi uključujući i jebote nekakav finski model

imate u beogradu nekoliko škola koje naginju tome, na primer nemačka, ISB /international school of belgrade/

gde je kvalitet nastave osetno bolji nego u regularnim školama

gde su školski psiholozi angažovani na detekciji slučajeva koji bi mogli imati negativan ishod

uz sve to, postoje ljudi koji žive bukvalno od pružanja usluga za koje deca ostanu uskraćena

jer zauzeti, sebični roditelji koji ne žele da odvoje slobodno vreme za one koje su napravili

poznajem takvu osobu, često je podjebavam da radi sa zapuštenom decom bogatih roditelja

ali bukvalo, radi sa decom u njihovim domovima, a to je najčešće neki senjak/dedinje, BNV i tome slično.

tim ljudima je lakše da daju 50e nego da provedu sat dva sa njima

iz te perspektive a posebno iz ugla da je kk valjda posle razvoda živeo sa majkom /hipoteziram/

mogu da zamislim da je vk mislio da je to što je odveo sina u streljanu bilo kvalitetno provedeno vreme sa njim i za njega.

veoma bliska osoba, po profesiji specijalni defektolog se bavi istim poslom i potvrdjujem ovo o cemu pises

zato je meni sumanut onaj stav da se radi o "kremu" drustva, "idealnoj porodici" i da je u pitanju "savrsena oluja"

nikad ne treba generalizovati, naravno da ne vazi sa sve, mozda ne i za vecinu, ali ozbiljan broj bogatih ili bogatijih srednjo stojecih porodica, narocito onih novkomponovanih imaju upravo ovakav odnos sa decom

i ta deca imaju ozbiljne probleme u ucenju, u odnosu sa drugom decom, generano u uklapanju

naravno da su roditelji najodgovorniji, nema te skole, skolskih psihologa, nastavnog i vannastavnog osoblja, dodatno angazovanih strucnih lica koja mogu ispraviti sve ono sto je doslo i svakodnevno dolazi ili nije doslo i ne dolazi od roditelja u okviru kuce

• +1 4
Posted
Just now, pbg12345 said:

veoma bliska osoba, po profesiji specijalni defektolog se bavi istim poslom i potvrdjujem ovo o cemu pises

zato je meni sumanut onaj stav da se radi o "kremu" drustva, "idealnoj porodici" i da je u pitanju "savrsena oluja"

nikad ne treba generalizovati, naravno da ne vazi sa sve, mozda ne i za vecinu, ali ozbiljan broj bogatih ili bogatijih srednjo stojecih porodica, narocito onih novkomponovanih imaju upravo ovakav odnos sa decom

i ta deca imaju ozbiljne probleme u ucenju, u odnosu sa drugom decom, generano u uklapanju

naravno da su roditelji najodgovorniji, nema te skole, skolskih psihologa, nastavnog i vannastavnog osoblja, dodatno angazovanih strucnih lica koja mogu ispraviti sve ono sto je doslo i svakodnevno dolazi ili nije doslo i ne dolazi od roditelja u okviru kuce

Čak i ako pokušaju da isprave dođe majka odbojkašica, zaključa nastavnicu u zbornici i popravi sve ocene.

U ranom obrazovanju, najveći je problem čini mi se to što je narušena sveta alijansa Profesora&Roditelja u borbi protiv deteta.

• +1 5
Posted (edited)
1 hour ago, Uskebasi said:

Milsis da nije opasno praviti spiskove dece koju ne želiš pored svog deteta? 

vidim da si baš zapeo za ovo pa bih da ti ponudim moje viđenje.

Prvo, ne verujem da je Duma hteo da kaže da ne želi da njegova deca provode vreme sa decom ljudi koji u stručnoj raspravi zastupaju stav da VK nije počinio određeno krivično delo, ali to je na njemu da pojasni. To svakako nije stav sa kojim mogu da se složim. Ako pričamo o ljudima koji poseduju oružje i municiju i misle da način na koji je VK čuvao oružje nije opasan jer prosečan lovac argument, situacija se menja. 

Kao roditelj dvoje dece, apsolutno bih im strogo zabranio da recimo posećuju decu za koju znam da žive u domu u kome postoje pištolji i municija i čiji roditelji smatraju da nije opasno čuvati ta sredstva za lišavanje života “onako kako to radi prosečan lovac” što kao što vidimo znači da i deca mogu da dođu do njih. Posete sigurno zabranjene, a za ostalo bi se dobro raspitao o samom detetu koje ima pristup pištoljima i na osnovu toga odlučio da li da savetujem decu da ih izbegavaju generalno. Prijavio bih to i policiji, ali nemam poverenja da bi njihova eventualna intervencija trajno promenila načim obezbeđivanja oružja. 

Što se ovog generalizovanog pitanja iz quote-a tiče - nije da pravim spiskove, ali pokušavam da utičem na svoju decu u smislu toga sa kakvim osobama da provode vreme, na koje vršnjake da se ugledaju, kakvo društvo da izbegavaju i to radi svaki roditelj koga poznajem.

Dramiš i preuveličavaš i to škodi doskusiji kojoj si dao veliki doprinos. 

Edited by Heaviside
  • +1 6
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
51 minutes ago, Eleniko said:

Robert Prosinečki 

:rolf:

:gospode:

nadrealno :D

mel kad ubode primer, ko prstom u ...

@Eleniko procitaj deo u spojleru, nije za ovu temu jbg

Spoiler

e a znas da sam igrao fudbal na poljancetu/terenu na kom je robi stasavao :fantom:

robi, jeremic i ja smo ti najpoznatiji stanovnici jezevice, ne one lazne pozeske, nego oridjinal cacanske :wub:

dobro ok, jeremic nikad nije ziveo u jezevici niti se rodio tu, kao ni otac mu, koristio/posecivao  je jezevicu u predizborne svrhe kad treba pokazati svoje domacinsko/nacionalno korenje kuce jeremica u kojoj mu je rodjen djed (a opet igrom slucaja sam sam proveo vise vremena u toj kuci/domacinstvu nego jebeni jeremic)

u onim drugim prlikama kad je trebalo pokazati nadnacionalno bice forsirao je druge dedu i babu, pozderce bosnjake izbosne

ok, nije ni robi iz jezevice, vec se majka tu rodila :) 

zaista je dolazio kod babe i kao decak cepao fudbal na tom jednom terenu, lokalni "ispisnici" mu imali su gomilu verovatno mahom ulepsanih dogodovstina

ok, nisam ni ja iz jezevice i ziveo sa tu svega tri meseca, ali nije me omelo da u tom i kasnijem periodu nekoliko puta zaigram na "robijevom" terencetu

ponosni su na njega naravno tamo, dolazio je onomad bas na taj teren kad je bio trener zvezde i kad je gostovala protiv borca u cacku

jbg, cetnicki zvezdaski kraj :D

btw, meni je taj robijev period ubedljivo najlepsi u poslednjih 30ak zvezdinih godina

i jedini u kom sam se nakon decijeg perioda ozbiljno "napalio"

nije tu bilo nekih rezultata, virtuoza ni narocito kvalitetne igre, ali je atmosfera, zahvaljuci svemu onome sto prosinecki jeste, bila bitno drugacija

a usput je forsirao i napadacki fudbal, onako kako bi zvezda morala da igra uvek i svuda

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
1 hour ago, pbg12345 said:

nikako mi nije jasno cemu to

Da ti olakšam, zato što je većina iole relevantnih koji imaju da kažu šta pametno na tu temu, već to rekla. 

Ti i istomišljenici nastavljate da terate, slično kao svetina koja je u srednjem veku navijala da se spaljuju veštice na trgu. To je jedan od razloga što se nisam javljao na ovu temu.

Javio sam se da branim stav struke od svetine, kao što sam onomad s vakcinama branio stavove struke opet od svetine, a napadao preteranu reakciju države na koju je svetina uglavnom ćutala kao poslednja pizdurina.

Tako da se sad odjavljujem.

• Haha 1
  • Tužno 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
3 minutes ago, Tribun_Populi said:

Da ti olakšam, zato što je većina iole relevantnih koji imaju da kažu šta pametno na tu temu, već to rekla. 

Ti i istomišljenici nastavljate da terate, slično kao svetina koja je u srednjem veku navijala da se spaljuju veštice na trgu. To je jedan od razloga što se nisam javljao na ovu temu.

Javio sam se da branim stav struke od svetine, kao što sam onomad s vakcinama branio stavove struke opet od svetine, a napadao preteranu reakciju države na koju je svetina uglavnom ćutala kao poslednja pizdurina.

nisi morao da čekaš ovaj post

iskreno

• Tužno 1
Posted
On 5.1.2025. at 23:34, pbg12345 said:

ja sam propustio da su kecmanovici razvedeni

Nisam video da je igde u medijima to pisalo, ali na forumu se već provlači 3. ili 4. put. Jedino ako neko ima insajderske informacije.

Posted

Pravnici ih optužili, pravnici ih na sudu osudili, neki treći pravnici se ne slažu ali svetina je problem :lol:

• +1 4
  • Hvala 2
Posted
6 minutes ago, Tribun_Populi said:

jel branis sa (legalnim) pistoljem u rukama ili goloruk?

nakon streljanja dece, pa onda roditelja, stigao si i do spaljivanja vestica

svaka cast, izuzetan strucni doprinos temi

istina koci(lo) te malo sto ne znas koliko je ljudi kk pobio, al ionako da nije 9 10 ocevim legalnim pistoljem, mogao je dvoje nozem, srafcigerom, golim rukama

sve je to isti kurac, 7,8 ubijene dece gore dole

Posted

Ovde se npr. sugeriše da su živeli skupa i da je očevo oružje bilo u stanu.

Kako priča jedan komšija, otac dečaka se uvek svima u zgradi našao kada im je bila potrebna pomoć - kao doktor, ali i kao komšija.
Takođe, dečak je često pomagao, donosio je komšijama hranu.
Ipak, ono što ih sve iznenađuje jeste da je Vladimir u stanu imao toliko oružja.
- Kada je policija iznosila stvari iz stana kažu da je nađeno još oružja. On je 2016. godine predao zahtev za oružje i valjda je od tada počeo da ga skuplja, ko zna, šta 
mu je kvrcnulo u glavi - priča jedan komšija.

alo.rs/vesti/drustvo/755459/komsija-otkrio-kako-je-zivela-porodica-kecmanovic/vest

• +1 1