Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Tribun_Populi said:

Logično, jer je besmisleno.

Ako misliš da bi par godina VP doma detetu starijem od 10 godina mnogo promenilo, samo napred. Ako pa misliš da je trebalo ovaj mali da se strelja, i to je legitimno.

Ja bih recimo promenio da roditelji budu malo manje gramzivi oholi idioti karijeristi, i da malo više kvalitetno provode vreme s decom da ne budu psihopate, ali bi to podrazumevalo da promenimo i ekonomski poredak, a evo nema ljudski ni 30 godina kako smo ga menjali. I malo bih bolje platio nastavnike i malo im više vratio ugled, i gledao da rešenja oko pravila u prosveti upodobim našem mentalitetu a da istovremeno nađem i kvalitetan obrazovni model u skladu s 21. vekom. Kažu da je finski najbolji, pa eto.

Takvim bi se nekim stvarima bavio, a one nisu pravne.

Potpis.

Posted
1 hour ago, Uskebasi said:

Neprimereno je proganjati... 

Ako zaista ne razlikuješ izbegavanje i proganjanje, u pitanju je ozbiljna stvar. Osobe koje izbegavanje doživljaju kao priganjanje imaju ozbiljnu bolest i ako se ne leče opasne su po okolinu. Naprimer, Kosta je na spisak verovatno stavio decu koja su ga izbegavala, a on je to projektovao u proganjanje. Kad je pucao svi su ga proganjala 

Mnogo bolja opcija je da su samo bezobrazan, pa podmećeš. 

• Hvala 1
Posted
1 hour ago, Tribun_Populi said:

Pričamo o psihički poremećenom detetu, oštećenom u nekom momentu. Za psihopatiju i sociopatiju stručnjaci uglavnom veruju da su stečene a ne nasleđene, što će reći da se omanulo u vaspitavanju i čuvanju. Da nije imao čime da puca i znao da upotrebi vatreno oružje, možda bi nekog nožem iznabadao pa bi ubio dvoje, a ne devetoro. Ali svejedno bi

Znači roditelji nisu dovoljno krivi što su ga napravili psihopatom a on nije dovoljno psihopata opasan po okolinu da bi se držao u ustanovi zatvorenog tipa?

Baš prikladno ispade ovo po Kecmanoviće, odbrana da pozavidi

Iskreno se nadam sasvim drugačijem scenariju

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Ne znamo u kojoj meri je psihopatologija uzrokovana roditeljima, a koliko drugim faktorima. Čak ne znamo ni teoretski, a kamoli ovako u pojedinačnom slučaju.

On evidentno jeste opasan po okolinu, ali ne postoji pravni osnov za lišavanje slobode.

• -1 1
Posted

Ako može neko da me podseti, je li KK imao u rancu spremljene molotovljeve koktele?

Posted
3 minutes ago, Filozof manijak said:

Ako može neko da me podseti, je li KK imao u rancu spremljene molotovljeve koktele?

Što pitaš? Imao je oružje kojim je počinio masovno ubistvo koje je najveći maloletnički zločin u evropskoj istoriji.

Posted
8 minutes ago, Filozof manijak said:

Bio je aber da jeste ali mi se čini da je kasnije to negirano

• Hvala 1
Posted
21 minutes ago, Eleniko said:

Što pitaš? Imao je oružje kojim je počinio masovno ubistvo koje je najveći maloletnički zločin u evropskoj istoriji.

Bila je priča da je imao spremljene i koktele, što govori o njegovoj determinaciji da pobije decu. 

U smislu, ko hoće, nađe način.

Ali pošto je to negirano, onda ništa.

Posted
53 minutes ago, Sammael said:

Koliko znam, psihopatija je urođena a sociopatija stečena.

Deluje mi da je ovde ključni faktor odnos prema oružju. Ne znam za druge, ali je @Tribun_Populi dosledno pro-gun kroz čitav argument, ne vidi nikakav problem s legalnim posedovanjem i nošenjem oružja, uz navode da je u SFRJ bila slična situacija pa nije bilo ovoga.

Glavni problem tog argumenta je što SFRJ 70ih i 80ih nije prošla kroz period koji je kao posledicu imao nedijagnostikovani PTSP u ogromnom delu populacije, uključujući raspad sociopolitičkog sistema, godine bratoubilačkog rata, glorifikovanje kriminala i nasilja, urušavanje institucija, opadanje uloge porodice, konstantnu egzistencijalnu krizu i ekonomsku neizvesnost, ulogu interneta i dostupnosti informacija o ovakvim slučajevima u svetu, i slično.

To su uzroci kojima se ne bavimo i koje nije moguće promeniti, a koji su posredno doveli do ovoga. Ti uzroci me navode na to da danas nikako nije u istoj meri normalno držati oružje kao u SFRJ, legalno ili nelegalno, i da moramo menjati koncept pristupa oružju. Inače nismo ništa bolji nego NRA u SAD.

O tome na adekvatnoj temi za to.

• +1 1
Posted

Zato što je bilo ranije pomenuto da je imao spremljeno.

Mene zanima otkud mu pre svega ideja i plan da pobije decu.

Koliko vidim, ovde to nikog ne zanima. Većini je akcenat na dostupnosti oružja i obuci, meni je fokus na KK.

• +1 5
Posted
4 minutes ago, Filozof manijak said:

Zato što je bilo ranije pomenuto da je imao spremljeno.

Mene zanima otkud mu pre svega ideja i plan da pobije decu.

Koliko vidim, ovde to nikog ne zanima. Većini je akcenat na dostupnosti oružja i obuci, meni je fokus na KK.

KK nije i ne može da bude krivično odgovoran, pa je fokus ove teme na onome ko može - VK.