Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Krošek said:

Ako znamo ko je ukrao jabuku onda kriv taj koji je ukrao jabuku.

Ako ne znamo ko je ukrao jabuku onda je kriv neko drugi, neko ko nije ukrao jabuku.

krole pa i ti si pravnik??? ili si i advokat???

@Midžeta pazi sad ovaj obrt

Posted
1 hour ago, Malvo said:

Naravno. Otkud istražni organi tako nešto znaju?

Jesi li to uradio? Jesam. Zašto? Ne znam šta mi bi. Da li te je neko naveo? Nije. Odakle ti oružje? Ne sećam se.

I šta sad?

Isto što i u slučaju odrasle osobe koja na prvo pitanje koje si naveo odgovori "nisam". Ako postoji osnovana sumnja, sprovodi se istraga.

Inače, vezano za prethodnu diskusiju da li se iste streljane koriste za vatreno i vazdušno oružje - mislim da ne.

Kako bi se neko skoncentrisao da trenira da na 25 ili 50 metara pogodi vazdušnom puškom centar mete prečnika 1mm dok mu okolo prangijaju pištoljima?

Posted
2 hours ago, bejzbolka said:
3 hours ago, Frile said:

Otprilike to bi bilo dovoljno: da se licima koja ne mogu krivično odgovarati zabrani bilo kakav fizički kontakt sa vatrenim naoružanjem,

Plus ono moje: da se lica koja maloletniku omoguće gore navedeno kazne...

To već postoji. Zakon o oružju i municiji, član 47.

Ne, to nije ono na šta mislimo ja i ostali forumaši.

"Lica koja omoguće maloletniku gore navedeno ... " treba da odgovaraju krivično, a ne prekršajno max 150.000 dinara.

Eventualno da se razgraniče blaži slučajevi gde se odgovara prekršajno, kao u tom članu 47, od onih slučajeva sa (potencijalno) težim posledicama za koje se odgovara krivično.

Na primer svako ko (bilo svesnim davanjem u ruke ili nezaključavanjem sefa sa oružjem) omogući maloletniku da puca iz vatrenog oružja (makar to bilo u vazduh ili u "streljani") treba da odgovara krivično.

Ako je posedovanje male količine trave postalo krivica, ovo sto puta više treba da bude za krivičnu odgovornost. Sve wannabe Vladimire Kecmanoviće treba saseći u korenu.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
15 minutes ago, Frile said:

Na primer svako ko (bilo svesnim davanjem u ruke ili nezaključavanjem sefa sa oružjem) omogući maloletniku da puca iz vatrenog oružja (makar to bilo u vazduh ili u "streljani") treba da odgovara krivično.

Ovo bi već bilo kd izazivanje opšte opasnosti. Zato sam i rekao da je VK to učinio već onda kad je dao kk u streljani napunjen pištolj da puca (ako je tako bilo).

Posted
40 minutes ago, bejzbolka said:

Ovo bi već bilo kd izazivanje opšte opasnosti. Zato sam i rekao da je VK to učinio već onda kad je dao kk u streljani napunjen pištolj da puca (ako je tako bilo).

ja predlažem strože od toga - ne samo da se za davanje oružja u ruke (ekvivalento izazivanju opšte opasnosti) odgovara krivično, nego da se posebno ceni (kažnjava) ako je tako dato oružje uzrokovalo povrede ili smrt.

Ako (ad nauseam) i za ovo neko kaže da postojeći zakoni pokrivaju i takvu situaciju - onda je predlog da se u postojećim zakonima, koji god da su, izmeni i dopuni odreda sve što treba da neki budući Vladimir Kecmanović sve po zakonu odleži makar 20 godina (a može i više) ako  se nešto slično ponovi. Ne mora se po svaku cenu spuštati granica krivične odgovornosti za maloletnike, eto za početak neka se najsnažnije udari po onima koji im omogućavaju da počine zločin.

Disclaimer, za svaki slučaj; Manite me ponavljanja priča "lako ćemo sa oružjem, a šta ako kuhinjskim nožem..."

• +1 3
  • Hvala 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)

U NS postoji strelište za vatreno oružje, za fizička lica, ali ga koriste i službena lica za vežbe i sl, a postoji sportska streljana na SPENS-u, tamo se puca vazdušnim oružjem, i sportskim malokalibarskim, u prvu može ko hoće, ne znam za starosnu granicu, a u drugu može samo ko trenira u klubu, msm da ne može bilo ko da bane sa ulice i tako eto puca.

image.png.f138e97ff00d8c4a588917ccd5e6ca9d.png

Edited by Aće
  • Haha 4
Posted

Nedavno sam bila u hotelu u Paracinu - u liftu jedna reklama:

IMG_2070.thumb.jpeg.cbd17f79161d5ce9d234c673d549cec1.jpeg

Posted
2 hours ago, Eleniko said:

krole pa i ti si pravnik??? ili si i advokat???

@Midžeta pazi sad ovaj obrt

Krole bi sve ovo rešio jednom mega koncilijacijom

• Haha 1
Posted
1 hour ago, Svemir Zeka said:

Šta li je iznenađenje....

zavisi, da li je petak....

• Vojvodo,serdare 1
Posted
1 hour ago, Dada said:

Nedavno sam bila u hotelu u Paracinu - u liftu jedna reklama:

IMG_2070.thumb.jpeg.cbd17f79161d5ce9d234c673d549cec1.jpeg

ma da li ja ovde vidim desno cz škorpion, najodvratnije pucanje ikada u JNA /ok ne računam M48, to je bilo pre toga/

sad ću imati noćne more od toga, kad se nismo poubijali na vežbi bojevom municijom

Posted

Koja je priroda materijalne stete za koju su tuzeni kecmanovici?

Nadoknada ulozenog u decu, gubitak buducih prihoda, nesto trece?

• Tužno 1
Posted
1 minute ago, onamonamo said:

Koja je priroda materijalne stete za koju su tuzeni kecmanovici?

Nadoknada ulozenog u decu, gubitak buducih prihoda, nesto trece?

Priroda je nematerijalna šteta.

Duševni bolovi zbog smrti bliskog lica.

Posted

Maj bed, ucinilo mi se da sam procitao da je u pitanju materijalna steta