Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Svemir Zeka said:

To jeste tačno, ali kapiram, ipak, ma koliko nadmeno zvučalo, da smo bar mi ovde na diskusionom forumu s kapacitetima da ne upadamo u sirove, neobrađene emocije.

Imamo i mi afekte, ali oni su kratkotrajni. 

Dugoročno smo ovde za analizu - da nije tako, ne bismo ni pisali ovde danima, nedeljama, godinama.

Da je tako, ne bi bilo toliko banova i višedecenijske netrpeljivosti i mržnje oko jedne, naizgled tako jednostavne i benigne stvari kao što je sport.

A da ne pričamo o politici i ovakvim nemilim dogadjajima...

Posted
13 hours ago, noskich said:

U srednjem veku su nosioce zaraznih bolesti poput gubavaca deportovali u specijalne komune u kojima su samo oni živeli. Ako se ovaj trend masovnih ubistava poveća na svetskom nivou možda bi imalo rezona da se odredi neko ostrvo za njih i da im se osnovna infrastruktura da mogu da prežive, pa posle neka se oni organizuju između sebe kako hoće. Zvuči jednostavnije nego da ih sve drzis u specijalnom pritvoru ceo život. 

ko ideja "svi Jevreji na Madagadkar"

Posted

citajuci ovu temu covek bi pomislio da je do pre neki dan pravosudje u srbiji funkcionisalo besprekorno

i onda je dosao taj slucaj gde je na pritisak vlasti sudjeno mimo zakona i od sad na dalje zbog toga sve odlazi u kurac

uzgred imamo poruke koje kao da su upucene osobama sa negativnim iq:

-ne valja da rulja uzima zakon u svoje ruke

-pravo nije isto sto i pravda

-jako je opasno ako se pocne suditi mimo zakona, to moze imati nesagledive posledice

-narocito je opasno ako se to radi u drzavi srbiji gde je ovakva vlast, koja nece prezati od bilo cega i onda stotine suludih primera

a cinjenica je da nam je pravosudje u kanalu odavno, gde na dnevnom nivou imamo gomile primera sa suludim odlukama sudova, tuzilastva koje pored zakona nisu ni prosle

apsolutno svima je jasno da je pritisak javnosti ogroman, kao sto je jasno da je i pritisak vlasti iz nekih njihovih razloga velik

isto tako imamo slucaj u kom je bez dileme jasno ko je izvrsilac dela i ko je osoba koja je omogucila da izvrsilac uopste dodje u poziciju da delo izvrsi

izvrslac dela ne ispunjava zakonski osnov da mu se sudi, pa je smesten u ustanovo zatvorenog tipa na lecenje ili "lecenje" i oko toga manje vise niko nema zamerki

makar ne u smislu da se trazi njegovo pustanje na slobodu

i na kraju iako se ispostavilo da je onom ko je izvrsiocu glavnog dela omogucio i osposobio ga da izvrsi delo sudjeno po vec ustaljenoj praksi, ovde imamo vapaje deka forumasa od kojih su neki pravnici kako ce upravo sudjenje ovom coveku biti ta vododelnica koja ce od pravne drzave srbije napraviti drustvo u kom zakon vise ne znaci nista

usput, deo tih pravnika nas je danima ubedjivao da se sudilo potpuno van zakona, navodeci gomile besmislenih primera da nas ubedi da je tako iako se ispostavilo da je jedna od radnji udzbenicki primer za delo za koje je sudjeno

kad je ova tragedija u pitanju, ako je tragedija uopste odgovarajuc termin, pokazala je niz problema u kojima se srpsko drustvo nalazi i mozemo samo da biramo na kom nivou cemo najpre krenuti u reset

ali samo sudjenje vk, makar u smislu u kom se zeli prikazati to definitivno nije

• +1 6
  • Hvala 2
  • -1 4
  • Vojvodo,serdare 2
Posted

Stekao bi utisak da je pravosuđe super samo onaj ko nije čitao kako treba ili ko želi da učita ili podmetne. 

• +1 7
Posted
4 minutes ago, James Marshall said:

Stekao bi utisak da je pravosuđe super samo onaj ko nije čitao kako treba ili ko želi da učita ili podmetne. 

Maršale, šta je po tebi ispravna presuda?

Posted
58 minutes ago, Jeremija said:

Da je tako, ne bi bilo toliko banova i višedecenijske netrpeljivosti i mržnje oko jedne, naizgled tako jednostavne i benigne stvari kao što je sport.

A da ne pričamo o politici i ovakvim nemilim dogadjajima...

Ljudi smo, ljutimo se, svađamo se. 

Što i dalje ne znači da smo bezlična masa koja ne zna da pravi finese i promisli o nečemu. 

Posted
36 minutes ago, pbg12345 said:

citajuci ovu temu covek bi pomislio da je do pre neki dan pravosudje u srbiji funkcionisalo besprekorno

i onda je dosao taj slucaj gde je na pritisak vlasti sudjeno mimo zakona i od sad na dalje zbog toga sve odlazi u kurac

uzgred imamo poruke koje kao da su upucene osobama sa negativnim iq:

-ne valja da rulja uzima zakon u svoje ruke

-pravo nije isto sto i pravda

-jako je opasno ako se pocne suditi mimo zakona, to moze imati nesagledive posledice

-narocito je opasno ako se to radi u drzavi srbiji gde je ovakva vlast, koja nece prezati od bilo cega i onda stotine suludih primera

a cinjenica je da nam je pravosudje u kanalu odavno, gde na dnevnom nivou imamo gomile primera sa suludim odlukama sudova, tuzilastva koje pored zakona nisu ni prosle

apsolutno svima je jasno da je pritisak javnosti ogroman, kao sto je jasno da je i pritisak vlasti iz nekih njihovih razloga velik

isto tako imamo slucaj u kom je bez dileme jasno ko je izvrsilac dela i ko je osoba koja je omogucila da izvrsilac uopste dodje u poziciju da delo izvrsi

izvrslac dela ne ispunjava zakonski osnov da mu se sudi, pa je smesten u ustanovo zatvorenog tipa na lecenje ili "lecenje" i oko toga manje vise niko nema zamerki

makar ne u smislu da se trazi njegovo pustanje na slobodu

i na kraju iako se ispostavilo da je onom ko je izvrsiocu glavnog dela omogucio i osposobio ga da izvrsi delo sudjeno po vec ustaljenoj praksi, ovde imamo vapaje deka forumasa od kojih su neki pravnici kako ce upravo sudjenje ovom coveku biti ta vododelnica koja ce od pravne drzave srbije napraviti drustvo u kom zakon vise ne znaci nista

usput, deo tih pravnika nas je danima ubedjivao da se sudilo potpuno van zakona, navodeci gomile besmislenih primera da nas ubedi da je tako iako se ispostavilo da je jedna od radnji udzbenicki primer za delo za koje je sudjeno

kad je ova tragedija u pitanju, ako je tragedija uopste odgovarajuc termin, pokazala je niz problema u kojima se srpsko drustvo nalazi i mozemo samo da biramo na kom nivou cemo najpre krenuti u reset

ali samo sudjenje vk, makar u smislu u kom se zeli prikazati to definitivno nije

Fora je što ti i deo forumaša mislite da smo mi ovde zapeli da odbranimo Vladimira Kecmanovića i Miljanu Kecmanović (često promiče da je i ona osuđena iako pištolj nije njen, niti je vodila sina u streljanu).

Verujem da svako od kolega može ovde da okači primer ovako budalaste odluke (ne samo iz krivičnog prava, nego i drugih oblasti) i iz svoje lične prakse i sve kolege će se jednako napasti tu odluku kao što su i ovu, ako ne i više. Samo je fora što vama ostalima to ne bi bilo zanimljivo, tako da ne biste učestvovali u raspravi. Ima na temi Advokatura dosta primera. Tako da nije istina da smo se mi nešto specijalno ostrvili na ovu konkretnu presudu, nego se diskusija razvila jer je slučaj dosta praćen u javnosti.

Možemo da pričamo i o ubistvu pevačice u Borči ili nestanku Danke Ilić. Takođe dva medijski praćena slučaja, koja pokazuju sav javašluk i amaterizam države Srbije.

• +1 4
  • Hvala 4
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)

Zapravo je ova presuda njoj možda i još nategnutija, ali je u sjeni dužine kazne za oca, a i ovo za oca je opipljivije (pištolj, streljana, ovo što si pomenuo).

Edited by James Marshall
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
5 minutes ago, bejzbolka said:

Možemo da pričamo i o ubistvu pevačice u Borči ili nestanku Danke Ilić. Takođe dva medijski praćena slučaja, koja pokazuju sav javašluk i amaterizam države Srbije.

možete, a onda sa tim saznanjima i biasom uđete u ovaj slučaj, pa onda dosolite sa SNS aluzijama i sudijom "specijalcem" i dobijemo šta samo dobili.

realno, DS je tako visoko metnuo lestvicu /ili letvicu, šta je već ispravno/ da ovi moraju da rade prekovremeno da je prebace.

čitajući neke ovde, mogao bi da pomislim da smo živeli u ujedinjenom kraljevstvu pravosuđa i onda se sve obrušilo.

brat gari @Aće nas je ipak podsetio na činjenice, pre svega na reformu pravosuđa čije posledice kusamo dan danas.

srećom, ovaj put su manje više generalno pogodili sa presudom, šta su promašili ako jesu /dužina ocu, presuda majci generalno/ popraviće apelacija i to je to.

• +1 1
  • Haha 1
Posted
12 minutes ago, bejzbolka said:

Fora je što ti i deo forumaša mislite da smo mi ovde zapeli da odbranimo Vladimira Kecmanovića i Miljanu Kecmanović (često promiče da je i ona osuđena iako pištolj nije njen, niti je vodila sina u streljanu).

Verujem da svako od kolega može ovde da okači primer ovako budalaste odluke (ne samo iz krivičnog prava, nego i drugih oblasti) i iz svoje lične prakse i sve kolege će se jednako napasti tu odluku kao što su i ovu, ako ne i više. Samo je fora što vama ostalima to ne bi bilo zanimljivo, tako da ne biste učestvovali u raspravi. Ima na temi Advokatura dosta primera. Tako da nije istina da smo se mi nešto specijalno ostrvili na ovu konkretnu presudu, nego se diskusija razvila jer je slučaj dosta praćen u javnosti.

ne znam sta misle drugi forumasi, ja ne mislim da zelite da odbranite vk i mk, ja uopste ne znam sta zelite

samo mi je zanimljivo kad neko strucan u toj meri promasi loptu kao vi oko onog dela sa oruzjem nastavlja da insistira na istom uzgred navodeci gomile besmislenih primera koji sa slucajem nemaju dodira

da je pravosudni sistem u kurcu to znamo jako dobro svi

• +1 8
  • Haha 1
Posted (edited)

Kroz nastupe pravnika ovde, zapravo bi se reklo da je problem isključivo u tužilaštvu i korumpiranim sudijama, sa zakonom i resto pravnika je sve okej. 

Svakako legitiman stav, ali i učestala pojava u okviru svake struke koja podrazumeva takvu vrstu podela - gde kolega sa fakulteta vrednuje tvoj rad. Doslovno zamrzim čoveka iz predmetnog lokalnog organa koji mi vrati projekat na doradu ili dopunu teh. dokumentacije. Kod struka sa arbitrarnom komponentom gde sudija kao u boksu diže ruku pobedniku, netrpeljivost je verujem i izraženija 

Edited by kralj
  • +1 1
Posted
21 minutes ago, pbg12345 said:

ne znam sta misle drugi forumasi, ja ne mislim da zelite da odbranite vk i mk, ja uopste ne znam sta zelite

samo mi je zanimljivo kad neko strucan u toj meri promasi loptu kao vi oko onog dela sa oruzjem nastavlja da insistira na istom uzgred navodeci gomile besmislenih primera koji sa slucajem nemaju dodira

da je pravosudni sistem u kurcu to znamo jako dobro svi

Odlično ako si na osnovu jedne citirane rečenice zaključio da smo mi promašili loptu, upiši pravni, imaš talenta.

Da li su primeri besmisleni videćeš kada se Apelacija ili u krajnoj liniji Strazbur pozabave ovom splačinom od presude.

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

jel neko dovodio u pitanje apelaciju? molim link.

Posted
39 minutes ago, bejzbolka said:

Odlično ako si na osnovu jedne citirane rečenice zaključio da smo mi promašili loptu, upiši pravni, imaš talenta.

Da li su primeri besmisleni videćeš kada se Apelacija ili u krajnoj liniji Strazbur pozabave ovom splačinom od presude.

Primeri su besmisleni nekome ko se ne bavi pravom i ko se sa tim primerima ne suocava svaki dan u radu. 

Jasno je da neko ko se ne bavi nekom konkretnom profesijom, ko ne ume da opise svoj posao od koga živi, ne moze da shvati gde je problem u nepostovanju zakona i propisa. Meni su misterija oni koji se bave ozbiljnim poslovima, koji znaju kakve su posledice jedne greske u radu, a koji tako olako prelaze preko obaveze postovanja zakona. 

• +1 4
  • Haha 1
Posted

bruko jedna, ti ces nekom da govoris da ne moze da shvati gde je problem u nepostovanju zakona i propisa

nakon sto si pokazao u nizu postova da ne poznajes zakon o kom pricas u okviru tvoje profesije

nadji jedan post u kom ja toboz pokazujem da nemam problem sa nepostovanjem zakona i propisa

sve vreme ucesca u diskusiji mene je zanimalo da li si konkretne radnje koje je vk izvrsio mogu suditi po osnovu po kom je sudjeno

ispostavilo se da moze i da nije prvi put da se nekom za jednu od radnji presudjuje za to delo

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1