Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Eleniko said:

eto, u 2 posta si došla na moju poziciju da je u zemlji kao što je srbija - sa katastrofom od pravnog sistema i ovde konkretno krivičnog zakona -  bitna pravda mnogo  više nego zakon ili pravo. ako može po zakonu super, ako ne onda mimo zakona.

ti zato što tražiš pravdu /za slučajeve koje si nabrojala/ uzimaš za pravo da činiš prekršaj /zaustavljanje saobraćaja na raskrsnici/

da je ovo neka zemlja koja polaže na pravo, ti bi prvo dobila kaznu od 5.000 dinara pa bi u ponovljenom prekršaju dobila 20.000, pa bi treći put dobila 7 dana zatvora, pa četvrti put 20 dana itd itd /pišem ovu sekvencu kazni napamet i simbolički, ne znam kolike su za konkretan prekršaj - sem što znam da je srbija vrlo soft po pitanju prekršaja u odnosu na slične zemlje u koje imam uvid, recimo grčku/

eto, da se to desi, bezbolka bi branio tvoju poštenu nakanu da dobiješ pravdu do koje nisi mogla drugačije nego kršenjem zakona i činjenjem prekršajnog dela.

u zemlji kao što je srbija, u kojoj između pravde i prava zjapi provalija, klizav je teren na kome hodaš ako preferiraš zakon a ne pravdu.

treba slušati velikog boru pekića, koliko je samo taj čovek dao univerzalnih, tačnih odgovora

u "pismima iz tuđine" ima jedna priča o dečaku vinslou koji je pobedio britansku krunu,  a u njoj pasus /povećaću da se vidi s meseca, važno je/:

Re­kao sam da je po­be­di­la Prav­da. Ni­sam re­kao – Pra­vo. Jer između Pra­va i Prav­de po­sto­ji raz­li­ka od koje često za­vi­si i ljud­ski život. Ona nije u tome što Pra­vo često nije u pra­vu, a Prav­da­ je to uvek, već možda u tome što je Pra­vo uvek samo ljud­sko, a Prav­da u sebi ima i nečeg više nego ljud­skog.

- prvi bold: kod nas pravni sistem jeste katastrofalan ali ne zato sto imamo toliko lose zakone i procedure, vec zato sto je tuzilacko-sudijski aparat pod direktnom ucenjivackom cizmom izvrsne vlasti.

- drugi bold: ja ne trazim pravdu vec postovanje zkona i zakonskih procedura.

- treci bold (tvoj): divno je sto se nadovezujes na literaturu, da moja glupa inzenjerka plava glava nesto razume. Divno je sto umisljas nesto bozansko u sebi, pa onda jako lako kazes da je u ovom slucaju pobedila pravda. Za mene ovo nije pravda, jer ce roditelji premalo i nedovljno da pate, a K.K. uziva u svom neempaticnom zlu jer je i svoje roditelje doveo gde je hteo. Ali, opet ponavljam ko sam ja da razmisljam o pravednosti. Poenta, je da kazna bude u skladu sa zakonom i da to znaci da od danas pa dok god postoji drzava u Srbiji svi pocinioci krvicnih dela znaju da ce sve biti po zakonu bez izuzetka. Pravda nije selektivnost to je konzistentnost za pocetak.

P.S. hvala na upozorenju oko problema koje bih mogla da imam. Angazovanje, nije angazovanje ako se nista ne rizikuje. Ljudi koji nikad nista ne rizikuju, a tripuju angazovanost mi se malo gade...

• +1 2
  • Tužno 1
Posted (edited)
1 hour ago, bejzbolka said:

@Eleniko ako je tako, da li misliš da bi zapravo najpravednije bilo da se sudi KK?

šta ako je tako, to što stavljam pravdu iznad prava i zakona?

nisam advokat ali očito je od početka bilo jasno da je kk van zone suđenja, naglašeno je bilo to da je izradio sudski aparat 

ali se jedino zajebao što nije predvideo ovo što mu se desilo - psih. ustanovu.

ako mene pitaš, ja bi svakako probao da mu nađem ugao da mu se sudi /iako je to nemoguće/

zašto? 

pa zato što je to bolje za njega jer bi za 20 godina najkasnije izašao a ovako će da bude u ludari ceo život.

izašao bi sa 33.

ne postoji vlast u srbiji, štagod mi mislili, koja će da ga pusti na slobodu iz ustanove.

pozivaće se na primer brejvika.

slažem se sa onima koji tvrde da je i kk žrtva, svojih roditelja, naročito imho svog oca /u krivicu majke ne verujem ič, 90% je takvih/ 

za mene lično nema pravde da će otac videti svetlo dana jednog dana a kosta nikada.

ocu ne bi smanjio kaznu. možda bi je povećao.

kapiram da sam i sad za odstrel, jel tako? čekam minuse.

Edited by Eleniko
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted
15 minutes ago, bejzbolka said:

Divni neki ljudi rade u tužilaštvu. Imate ceo niz kad se klikne.

I onda ce neko da pita zasto je bitno držati se zakona. 

Umesto da je čovek sacekao svog advokata, izasao iz pritvora i borio se pravnim sredstvima, shvatio je poruku da mu je bolje da mu služba da advokata i da se nagodi za lakše delo. A to lakse delo je godinu dana zatvora, uslovno na 3 godine, sto uopste nije zajebancija.  A pored toga bice evidentiran u kaznenoj evidenciji kao nasilnik.

A poruka je poslata i ostalim koji blokiraju saobracaj, ali i provokatorima koje ce sluzba poslati 

• +1 5
Posted

Da li je realno ocekivati da javnost u Srbiji zvanicno sazna “dijagnozu” ubice? Naravno ne na nivou da se slika njegova medicinska dokumentacija, ali ne ni da se provlaci objasnjenje da ga je majka terala da bude najbolji pa on prsao pod pritiskom. Sto je mozda i istina, ali da neko strucan objasni kako od preambiciozne majke dodjemo do pokolja. 

Posted

Pa ne dolazi se od preambicioznosti do pokolja tek tako.

Viđala sam samodestruktivne zbog preambicioznih roditelja, naravno, nije usključeno da se to okrene na druge, umesto na sebe...pod spomenutim okolnostima koje sam spomenula: naučio si veštinu, imaš čime da je pokažeš. I da u svojim očima "zablistaš". U nečemu najbolji.

Nego, sad kad je već otišlo na sve strane....da pitam

Gde je sudija izneo da je VK nazivao KK psihopatom, ima li još neki detalj? 

Posted
8 hours ago, Mel said:

Na stranu DPRK, problem tu je sto verovatno pola tih sto ih puste po tim boljim zemljama ne bi trebalo da pustaju uopste like ikada. Nego znajuci ih kakvi su tu verovatno teraju neke druge krajnosti da se uklope u koliko % ima da bude rehabilitovano iako ih niko od tih sto ih pustaju ne bi pripustio u kucu, jer spajs mast flou.

U srednjem veku su nosioce zaraznih bolesti poput gubavaca deportovali u specijalne komune u kojima su samo oni živeli. Ako se ovaj trend masovnih ubistava poveća na svetskom nivou možda bi imalo rezona da se odredi neko ostrvo za njih i da im se osnovna infrastruktura da mogu da prežive, pa posle neka se oni organizuju između sebe kako hoće. Zvuči jednostavnije nego da ih sve drzis u specijalnom pritvoru ceo život. 

• Tužno 1
Posted
7 hours ago, Hamlet Strašni said:

Не знам зашто мене питаш, кад све знаш.

Niti sam pravnik niti sam se bavio politikom.

Ipak znam da su obilato potpisivani međunarodni sporazumi koji su bili u suprotnosti s našim ustavom i zakonima. Oglasi se zvonce, stado u skupštini glasa Za i eto rešenja.  Nisam znao za ovaj konkretan sporazum. Ne znam ni koga je potpisao, ali slutim ko je i zbog čega.

Znam da su i tvoji gazili i po pravu i po ustavu. Tadić je protivustavno bio vrhovni, DuPe je kontrolisao pravosuđe, a Miki stvarao proevropsku desnicu, iliti SNS.

Znam da su ovi sahranili i pravo i ustav i državu. Da smo postali feudalni posed u vlasništvu Gospodara Vučića. 

Sad vidim da nam je ipak ostalo nešto od prava. Ostalo nam je da je po njemu Kecmanović Senior nevin.

Nije toliko strašno ni što je Gospodar rekao da će Kosta biti zakantančen dok je na vlasti. Nije toliko strašno ni što je kritikovao majku što se bori protiv toga i što su njoj napakovali robiju. Strašno je što je ostavljanje pištolja s brdom municije neodgovornoj, a  za ubijanje utreniranoj osobi, proglašeno izazivanjem opšte opasnosti.

• +1 2
  • -1 1
Posted (edited)
6 hours ago, noskich said:

U srednjem veku su nosioce zaraznih bolesti poput gubavaca deportovali u specijalne komune u kojima su samo oni živeli. Ako se ovaj trend masovnih ubistava poveća na svetskom nivou možda bi imalo rezona da se odredi neko ostrvo za njih i da im se osnovna infrastruktura da mogu da prežive, pa posle neka se oni organizuju između sebe kako hoće. Zvuči jednostavnije nego da ih sve drzis u specijalnom pritvoru ceo život. 

@reg zašto tužno lice, pa to bila win win situacija za sve? Tako je i Australija nastala pa joj ništa ne fali. Zamisli ti troška za recimo 30-40 godina po glavi, hrana, smeštaj, obezbeđenje, psiholog, doktor, tužilac i advokat, zaštita identiteta itd. Nego lepo sve te zemlje koje imaju takve državljane ugovore sporazum i plate proporcionalno broju zatvorenika. Ako ih ima makar par stotina na svetskom nivou opet se isplati. Jedino treba naći pogodno nenaseljeno ostrvo i država u nadležnosti da ga ustupi za tu svrhu. Organizuje se avionski pa potom brodski prevoz koji bi dovodio nove zatvorenike i neke potrepštine, a  istovremeno mogao da pruži prevoz deci tih ljudi koja odluče da odu od kuće. Pa imaš takvih ostrva mnogo tipa Pitcairn Islands, Tristan Da Kunja, Tikopia, Kerguelen itd. Ima presedana za takav tip zajednice i oni opstaju vekovima. 

Edited by noskich
Posted (edited)
13 hours ago, Filozof manijak said:

Da se ubije KK, cela njegova porodica, i još 7 članova bliže rodbine. 

Oko za oko

Pasta za zube.

Nije slučajno Vučić naredio da se donese ovakva odluka, već naprotiv, da bi se ispustio ventil, i kod naroda stvorio utisak zadovoljenja pravde.

A to što će sutra, kad prodje kolektivni bloodlust, da to selektivno i pogrešno tumačenje dovede do nesagledivnh pojedinačnih i kolektivnih konsekvenci, nema veze.

Edited by Jeremija
Posted
41 minutes ago, Jeremija said:

Nije slučajno Vučić naredio da se donese ovakva odluka, već naprotiv, da bi se ispustio ventil, i kod naroda stvorio utisak zadovoljenja pravde.

Teško da će se ventil za sve ispustiti putem ove presude. 

Nevezano od tebe, previše se na ppp Vučić uvlači u sve, stiče se jedan neprijatan utisak....

Sve i da jeste naredio ovo Vučić, ovde je izbačen iz priče. Ne radi se uopšte o tome. 

• +1 3
  • Hvala 2
Posted (edited)

Vise sam ovako nesto imao na umu: https://maps.app.goo.gl/779bP2YdQKr5BaSs9

https://en.wikipedia.org/wiki/Baker_Island

Napravi im se smestaj, hidroponski sistemi za uzgajanje hrane plus camci za ribarenje, presadi kokos i sta god je pogodno, neki osnovni solarni paneli, sistem za skupljanje kisnice/preradjivanje morske vode itd. Osnovne stvari. Nikakvo obezbedjenje, sa ovoga nema bekstva.

Posto US ima najvise slucajeva i red je da oni obezbede ostrvo.

Edited by noskich
  • Haha 1
Posted (edited)
1 hour ago, Svemir Zeka said:

Teško da će se ventil za sve ispustiti putem ove presude. 

Nevezano od tebe, previše se na ppp Vučić uvlači u sve, stiče se jedan neprijatan utisak....

Sve i da jeste naredio ovo Vučić, ovde je izbačen iz priče. Ne radi se uopšte o tome. 

Ne, ovde su stvari veoma jednostavne - u totalitarnim i autokratskim društvima, lako se manipuliše emocijama, pogotovo negativnim.

Edited by Jeremija
  • +1 1
Posted
11 minutes ago, Jeremija said:

Ne, ovde su stvari veoma jednostavne - u totalitarnim i autokratskim društvima, lako se manipuliše emocijama, pogotovo negativnim.

To jeste tačno, ali kapiram, ipak, ma koliko nadmeno zvučalo, da smo bar mi ovde na diskusionom forumu s kapacitetima da ne upadamo u sirove, neobrađene emocije.

Imamo i mi afekte, ali oni su kratkotrajni. 

Dugoročno smo ovde za analizu - da nije tako, ne bismo ni pisali ovde danima, nedeljama, godinama.

• +1 1