Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted

Može da nastrada i ako ga ne vodi na vježbanje pucanja, kao što bi nastradao i VK i da nije vodio KK na strelište jer narod traži pravdu, da ne kažem krv, spakovali bi mu nešto drugo. 

I ovo moje je spekulacija kao što je i tvoje da bismo imali još par repriza Ribnikara da su VK i KK na Bahamima. Kod ovakvih slučajeva rijetko postoji strah i ustezanje od vršenja djela jer postoji prijetnja zakonskom kaznom zatvora. To se odnosi više na ljude koji su malo više u vinklu, studije pokazuju da na ovakve tipove ta generalna prevencija ne djeluje. 

Posted
3 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Морам да реагујем на лупетарање. Изручење Хакера САД није било незаконито јер са САД имамо Међународни уговор о изручењу који експлицитно каже да држављанство није препрека за изручење. 

Izvinjavam se što nisam znao da smo pristali da i naše građane izručujemo SAD.

Da li to važi i obrnuto? 

Imamo li takve sporazume i s drugim? 

Posted
9 minutes ago, duma said:

Ovaj put je postojao pritisak javnosti, kao i za nastrešnicu. Mnogo sličnije je hapšenje Vesića

Pobogu, nije pritisak javnosti, nego pritisak izvrsne vlasti i predsednika. Bas kao sto ce u slucaju Vesica taj pritisak biti presudan da ne bude osude. Čuj osude, protiv Vesića ni optužnica neće stati na pravnu snagu. 

• +1 1
  • -1 1
Posted
7 minutes ago, duma said:

Izvinjavam se što nisam znao da smo pristali da i naše građane izručujemo SAD.

Da li to važi i obrnuto? 

Imamo li takve sporazume i s drugim? 

Не знам зашто мене питаш, кад све знаш.

• -1 1
Posted (edited)

Da li se zna na osnovu čega (kog člana kog zakona) i protiv koga su roditelji podneli tužbu u parničnom postupku?

Edited by stray cat
Posted
4 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Pitaje za pravnike, da li je po zakonu dozvoljeno da studenti ili srednjoskolci blokiraju rad svojih skola/fakulteta? Ako nije, da li bi morali da snose neke sankcije? Dakle cisto pravno tumacenje me zanima, ne prica o tome da li su njihovi zahtevi opravdani i razumljivi u ovoj situaciji..

Direktor firme dolazi na posao i vidi peru koji ga nesto nervira. Ne izgleda sretno kad ga vidi i ne obraca mu se sa dovoljno strahopostovanja. "Kako je Pero?" Pera odgovara: "Evo radno", dosta nonsalantno, ni glavu da digne. Pera se upravo vratio sa placenog odsustva koje je dobio zbog selidbe.

Direktor firme dodje u kancelariju nesto mozga pa kaze sekretarici: "Da li je u redu da se radnicima daju placena odsustva za selidbe mimo pravilnika o radu u kom nema tog osnova za placeno odsustvo i da se to tolerise a da ja ne mogu da im dam otkaz kad ne rade dobro kad ja hocu i kako ja hocu? Svi imaju sva prava i vise nego sto im pripada osim mene. Samo ja moram sve da postujem od a do z. Oni mogu kontra pravilnika i da se okoriscavaju o mene koji im sve svima cinim i dozvoljavam i svi znaju da sam ja med i mleko i da sam najbolji direktor u gradu a ja njima kad ne rade ne mogu nista. A ne znaju ni da kazu hvala. Njima moze da se dozvoljava i da im se popusta kako oni hoce, a meni ne moze da sankcionisem njihov nerad kako ja hocu. E nece vise moci ovako." I onda nazove pravnika u sektoru pravnih, kadrovskih i opštih poslova sa naredbom da se da momentalno otkaz Peri po bilo kom osnovu bez postovanja procedure otkaza ugovora.

Pravnik kaze ne moze u Vojko V stilu. Direktor mu kaze u sebi jebem ti mater i ti ces da letis i ode u sektor pravnih, kadrovskih i opštih poslova, u kanc gde sede svi pravnici pa kaze, pasivno agresivnim tonom i sa manijakalnom iskrom u ocima:

"Pitaje za pravnike, da li je po pravilniku o radu dozvoljeno da radnici dobijaju placeno odsustvo zbog selidbe? Ako nije, da li bi morali da snose neke sankcije? Dakle cisto pravno tumacenje me zanima, ne prica o tome da li su njihovi zahtevi opravdani i razumljivi u ovoj situaciji.."

Posted
21 minutes ago, Krošek said:

Direktor firme dolazi na posao i vidi peru koji ga nesto nervira. Ne izgleda sretno kad ga vidi i ne obraca mu se sa dovoljno strahopostovanja. "Kako je Pero?" Pera odgovara: "Evo radno", dosta nonsalantno, ni glavu da digne. Pera se upravo vratio sa placenog odsustva koje je dobio zbog selidbe.

Direktor firme dodje u kancelariju nesto mozga pa kaze sekretarici: "Da li je u redu da se radnicima daju placena odsustva za selidbe mimo pravilnika o radu u kom nema tog osnova za placeno odsustvo i da se to tolerise a da ja ne mogu da im dam otkaz kad ne rade dobro kad ja hocu i kako ja hocu? Svi imaju sva prava i vise nego sto im pripada osim mene. Samo ja moram sve da postujem od a do z. Oni mogu kontra pravilnika i da se okoriscavaju o mene koji im sve svima cinim i dozvoljavam i svi znaju da sam ja med i mleko i da sam najbolji direktor u gradu a ja njima kad ne rade ne mogu nista. A ne znaju ni da kazu hvala. Njima moze da se dozvoljava i da im se popusta kako oni hoce, a meni ne moze da sankcionisem njihov nerad kako ja hocu. E nece vise moci ovako." I onda nazove pravnika u sektoru pravnih, kadrovskih i opštih poslova sa naredbom da se da momentalno otkaz Peri po bilo kom osnovu bez postovanja procedure otkaza ugovora.

Pravnik kaze ne moze u Vojko V stilu. Direktor mu kaze u sebi jebem ti mater i ti ces da letis i ode u sektor pravnih, kadrovskih i opštih poslova, u kanc gde sede svi pravnici pa kaze, pasivno agresivnim tonom i sa manijakalnom iskrom u ocima:

"Pitaje za pravnike, da li je po pravilniku o radu dozvoljeno da radnici dobijaju placeno odsustvo zbog selidbe? Ako nije, da li bi morali da snose neke sankcije? Dakle cisto pravno tumacenje me zanima, ne prica o tome da li su njihovi zahtevi opravdani i razumljivi u ovoj situaciji.."

I sta su pravnici rekli tom direktoru?

Posted
2 hours ago, gsb said:

Blokiranje raskrsnica je verovatno neki prekrsaj. ne krivica.

Vlast treba da se zapita sta nije u redu kad je tolika kolicina ljudi spremna da cini prekrsaje zbog neceg mnooogo veceg.

A posto se oni ne pitaju nista, ne razmisljaju nista, jer to za sve njih radi jedan covek, sve ce se zavrsiti

javnim "vracanjem u frizider" tog jednog "dark triade" makijavlisticko-narcisoidnog psihopate.

2 hours ago, gsb said:

Molim te sta je arbitrarno. Nek dodje drzavni organi i nek dele prekrsajne prijave.

Sve ovo sa studentskim protestima je i nastalo zbog arbitrarnog moda za KRIVICNE postupke.

Seti se svega redom, od helikoptera, Krusika, Jovanjice,...

Da li tebi smeta sto primena zakon ne krece od prekrsajnih prijava za zaustavljanje saobracaja na 15 minuta.

Nek dodju i do nas, ako pre toga sve ostalo zavrse!!!

Over and Out

eto, u 2 posta si došla na moju poziciju da je u zemlji kao što je srbija - sa katastrofom od pravnog sistema i ovde konkretno krivičnog zakona -  bitna pravda mnogo  više nego zakon ili pravo. ako može po zakonu super, ako ne onda mimo zakona.

ti zato što tražiš pravdu /za slučajeve koje si nabrojala/ uzimaš za pravo da činiš prekršaj /zaustavljanje saobraćaja na raskrsnici/

da je ovo neka zemlja koja polaže na pravo, ti bi prvo dobila kaznu od 5.000 dinara pa bi u ponovljenom prekršaju dobila 20.000, pa bi treći put dobila 7 dana zatvora, pa četvrti put 20 dana itd itd /pišem ovu sekvencu kazni napamet i simbolički, ne znam kolike su za konkretan prekršaj - sem što znam da je srbija vrlo soft po pitanju prekršaja u odnosu na slične zemlje u koje imam uvid, recimo grčku/

eto, da se to desi, bezbolka bi branio tvoju poštenu nakanu da dobiješ pravdu do koje nisi mogla drugačije nego kršenjem zakona i činjenjem prekršajnog dela.

u zemlji kao što je srbija, u kojoj između pravde i prava zjapi provalija, klizav je teren na kome hodaš ako preferiraš zakon a ne pravdu.

treba slušati velikog boru pekića, koliko je samo taj čovek dao univerzalnih, tačnih odgovora

u "pismima iz tuđine" ima jedna priča o dečaku vinslou koji je pobedio britansku krunu,  a u njoj pasus /povećaću da se vidi s meseca, važno je/:

Re­kao sam da je po­be­di­la Prav­da. Ni­sam re­kao – Pra­vo. Jer između Pra­va i Prav­de po­sto­ji raz­li­ka od koje često za­vi­si i ljud­ski život. Ona nije u tome što Pra­vo često nije u pra­vu, a Prav­da­ je to uvek, već možda u tome što je Pra­vo uvek samo ljud­sko, a Prav­da u sebi ima i nečeg više nego ljud­skog.

• +1 3
  • Haha 2
Posted (edited)
15 minutes ago, Eleniko said:

ti zato što tražiš pravdu /za slučajeve koje si nabrojala/ uzimaš za pravo da činiš prekršaj /zaustavljanje saobraćaja na raskrsnici/

da je ovo neka zemlja koja polaže na pravo, ti bi prvo dobila kaznu od 5.000 dinara pa bi u ponovljenom prekršaju dobila 20.000, pa bi treći put dobila 7 dana zatvora, pa četvrti put 20 dana itd itd /pišem ovu sekvencu kazni napamet i simbolički, ne znam kolike su za konkretan prekršaj - sem što znam da je srbija vrlo soft po pitanju prekršaja u odnosu na slične zemlje u koje imam uvid, recimo grčku/

Mesas babe i zabe: zaustavljanje saobracaja na raskrsnici spada, u obliku koji potezes, u ljudskim i bozjimtm elementarnim pravima i pravdama dozvoljene forme protesta, pobune, bunta...

Na koji vlasttm moze, ali i ne mora/ne sme da reaguje: ako joj dune, moze i tenkovima, ali se, sve u svemu radi o sasvim drugacijim pravilima igre, neuporedivim sa individualnim pravima, prekrsajima, zlocinima...

Poput, na primer - bilo je ovde - onih morona koji su svadbovali i zaustavili saobracaj na Pancevackom mostu.

Recimotm Grcka ti bas i nije neki primer, nisi ti video bracu Grcetm kako se u Atini krljaju sa policijom, i kako se iznad glava gomile samo zaljulja kiosk...

Dok se ne preturi...

Zloupotrebe, a pre svega se radi o zloupotrebama vlasti su da li ce tokom masovnih protesta da po nekog izdvoje i krenu da ga individualno proganjaju po zakonu: po nekad im upali, pa pojedinac najebe, a po nekad bogami najebe i vlast, tek radi se o potpuno neuporedivim pricama...

:fantom: 

Edit: Pozdravi od ΕΥΠ sto se Grcke tice, sve je to Balkan...

Edited by namenski
Posted (edited)

makljanje sa murijom u grčkoj je jedno, redovni protomajo sport ali kad te uhvate i odvedu u stanicu, ponesi brojanicu.

nije bio samo jedan slučaj prebijanja na smrt i ko zna koliko teških telesnih povreda, to znaš i sam. mnogo više nego ovde. njihov pandurski sistem je kopiket američkog.

da ne pominjem kako je general joanidis /ako je to bio on a ne papadopulis, ne znam sada/ rešio štrajk studenata na atinskoj politehnici, ne želim da pišem ovde o tome da ne plašim ljude u protestu sa foruma.

no nisam mislio na to nego na prekršajne kazne, o tome sam pisao. mom komšiji od 70 leta su pisali 700e kazne što je prilikom skretanja na raskrsnici između lihne i romanu autom prešao preko farbom nacrtanog ostrva, tj nije se držao njegove "površine". 700 jebenih evra penzioneru kome je to cela mesečna penzija.

apropo prvog dela, to što murija i aparat tolerišu blokiranje saobraćajnica ne znači da u zakonima nemaju čist osnov za prekršajne kazne. sve ostalo ti je dramoserstvo, no što se mene tiče samo napred, gotivim te kao jednu od najsvetlijih tačaka ovog foruma.

:nobles:

Edited by Eleniko
Posted
2 minutes ago, Eleniko said:

makljanje sa murijom je jedno, ali kad te uhvate i odvedu u stanicu, ponesi brojanicu.

Ја сам мислио да пишем српски:

9 minutes ago, namenski said:

Zloupotrebe, a pre svega se radi o zloupotrebama vlasti su da li ce tokom masovnih protesta da po nekog izdvoje i krenu da ga individualno proganjaju po zakonu: po nekad im upali, pa pojedinac najebe, a po nekad bogami najebe i vlast, tek radi se o potpuno neuporedivim pricama...

A to ko je cija skolatm nebitno je: danas je smejurija gledati stare snimke Narodne milicije kako se sve do pocetka '90-ih zlopati sa iole masovnijim skupovima.

Posle ljuditm naucili...

Ali je svaka intervencija vlasti protiv masovnih protesta rizik sa nesagledivim posledicama: po nekad i naizgled najneznatnija varnica ukrese krs i lom...

Na tekuce proteste i njegovo omasovljenje, revolt je na svoj nacin vise uticala vest sa fotografijom one devojke koja je naknadno umrla, nego sva prica o ipak samo broju o 15 nastradalih...

Kada dotle dodje - nista se ne zna i niko nista ne zna, igra se na osecaj...

• Vojvodo,serdare 1
Posted

još bore pekića na temu pravde i prava iz gore pomenutih "pisama iz tuđine":

"Kako onda doći do prav­de? Po­sto­ji samo je­dan po­u­zdan način:

sve tre­ba učini­ti da ona čove­ku ne bude po­trebna, a to je već moguće po­stići na dva načina – ili ni­kad ništa ne učini­ti zbog čega bi vam nečija prav­da tre­ba­la, ili sve učini­ti da vi bu­de­te onaj ko tu prav­du deli.

Šta se više is­pla­ti, znaće se na kra­ju, ako ga bude."

• +1 1
  • Tužno 1
Posted

@Eleniko ako je tako, da li misliš da bi zapravo najpravednije bilo da se sudi KK?

Posted

Da se ubije KK, cela njegova porodica, i još 7 članova bliže rodbine. 

Oko za oko

Pasta za zube.

• +1 1