Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
9 minutes ago, Luther said:

Da li to negde postoji odnosno da se primenjuje i da postoje takvi propisi? Ako ne, kao što mislim, šta misliš zašto ne?

Sta, idem po onoga sveta. Neki moj wishful thinking.

• +1 1
Posted

Duh je pusten 3.5.2023 a vec 4.5.2023 smo vidili i posljedice. 
Vjerujem da postojanje smrtne kazne ne smanjuje broj najtezih kd, ali ovo nisu okorjeli kriminalci koji pobiju pet ljudi zbog materijalne koristi, nego poremeceni mozgovi.
Mladjeg je inspirisao zlocin u Americi, a starijeg zlocin mladjeg. Mladji je listao kz da vidi koja je kazna. 
Mozda se neki novi pooolj moze sprijeciti ako na Guglu izadje da je pocinioc iz Ribnikara zatvoren u ustanovi, a tata mu guli robiju.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted (edited)
5 hours ago, Hamlet Strašni said:

Postupak je direktno instruiran od vrha vlasti. Dva cilja - da prikaze opštoj javnosti da se nešto dešava i radi po pitanju kazne i da se stave pod kontrolu roditelji.

Da nije toliko tragičan slučaj, rekao bih da je postupak bio sprdnja.

Moj "izvor" koji je JAKO involviran u ceo proces je u fazonu presuda se znala i pre suđenja. Tj znalo se da će biti osuđeni jer su se prosto tako svi ponašali u procesu. Odbrana se kao nešto cimala, dok su tužioci i advokati porodica kulirali sve i svašta, trpeli sve i svašta, bez da su se preterano borili da se brane ili dodatno obrazlažu bilo šta.

Edited by Mil@n
Posted
1 hour ago, Luther said:

Da li to negde postoji odnosno da se primenjuje i da postoje takvi propisi? Ako ne, kao što mislim, šta misliš zašto ne?

Postojalo je na mom Univerzitetu u Americi. Ko je živeo u domu držao je lovačku pušku u policiji, ali ne gradskoj nego univerzitetskoj policiji koja je dužila samo oblast Univerziteta.  Krene u lov, uzme pušku, vrati je kad se vrati iz lova. Al to je bilo davno, ne znam kako je sada.

• +1 1
Posted
6 minutes ago, ObiW said:

Postojalo je na mom Univerzitetu u Americi. Ko je živeo u domu držao je lovačku pušku u policiji, ali ne gradskoj nego univerzitetskoj policiji koja je dužila samo oblast Univerziteta.  Krene u lov, uzme pušku, vrati je kad se vrati iz lova. Al to je bilo davno, ne znam kako je sada.

Ok ali to nije relevantno za priču. Nemoguće je to ostvariti na širem prostoru. 

Posted

Pazi majku mu i ova Patty Lee neka advokatica 

• Haha 1
Posted
10 hours ago, Paul Gompitz said:

Ako za taj zlocin niko ne zaglavi robiju imacemo par puta godisnje imitacije poput Dubone i Malog Orasja i zagrebacke skole.

Sasvim je dovoljno sto je sam ubica nevin pred zakonom nakon sto je ubio deset ljudskih bica, pa da raznim bolesnicima padne na pamet da probaju i oni.

prvo, nije on nevin pred zakonom, vec ne moze krivicno da odgovara.

drugo, to sto je ocu napakovano ovde 14 godina zatvora, uz sadasnje zakonodavstvo, jos uvek nece spreciti “razne bolesnike da pribaju i oni”.

• +1 1
Posted
10 hours ago, Krangovo telo said:

To jedino uz ozbiljnu procenu zrelosti i sposobnosti da shvati znacaj, to je bas ozbiljna tema i mora bas pazljivo da se resi, a ne da se licitirq sa godinama. Bitna je i granica maloletnjckog zatvora. Mislim da je kosta ima 14 godina ne bi mogao u maloletnicki zatvor vec u dom, a ni njegovi roditelji ne bi bili gonjeni za nepostojece kd.

Ja recimo imam veci problem da mladji punoletnik ne moze vise kd 20g, kao onaj u Mladenovcu. Tu bih za neka kd uveo pune kazne zatvora, naravno uz procenu zrelosti.

Krivicno pravna odgovornost maloletnika je verovatno najosetljivije pitanje u krivicnom pravu. 

ne, ne: ta procena zrelosti neka se lepo utvrdjuje za vreme sudskog postupka i neka eventualno utice na kaznu

.

Ovde je drustvena opasnost (mrtva deca po skolama) znacajno veci problem od koste himself i brige o njegovoj zrelosti i sposobnosti da shvati znacaj svog nedela.

A ne zaboravite da je sve vise takve dece.

ako je dete sposobno da ubije, neka bude sposobno i da robija.

• +1 1
Posted
22 hours ago, nautilus said:

Kakvo crno Izazivanje opšte opasnosti? Učio je dete da puca pa je time izazvao opštu opasnost koja je trajala nekoliko meseci?

Obučio dete da profi rukuje oružjem i omogućio mu pristup oružju. Nama koji nismo pravnici to deluje kao Izazivanje opšte opasnosti. 

Lik ubije dvoje ljudi kolima. Odgovara instruktor vožnje jer ga je učio da vozi. 

Je li taj lik, što ga je instruktor učio, imao 12, ili 13?

Padne nadvožnjak, odgovara profesor građevinskog fakulteta u Šangaju. 

Je li taj što ga je profa učio dobio poklonjenu ocenu? 

Kukamo zbog nadstrešnice, a zgražavamo se mogućnosti da odgovara neko ko je neodgovornim, ili nestručnim, dao moć da pištoljem, autom, potpisom ugrožavaju tuđe živote. 

Skoro svi pravnici s ovog foruma su podržali taj post. Ovo društvo je u mnogo veće problemu, nego što sam mislio. 

• Hvala 1
Posted

Ovde država i sudovi kopaju rupe u zakonu a advokati se bore protiv kopanja istih. Sve naopako.

Kakvo crno Izazivanje opšte opasnosti? Učio je dete da puca pa je time izazvao opštu opasnost koja je trajala nekoliko meseci? Ovo je gašenje požara benzinom. Zakon je bukvalno opravdanje za nečiju samovolju. Mora biti osuđen, biće osuđen pa ajde sada da nađemo u zakonu nešto što podseća na situaciju, pa da to razvučemo maksimalno i onda napravimo zakon koji može obuhvatiti bilo koju situaciju koja se desi.

Lik ubije dvoje ljudi kolima. Odgovara instruktor vožnje jer ga je učio da vozi. Padne nadvožnjak, odgovara profesor građevinskog fakulteta u Šangaju. Sulude i opasne pravne konstrukcije. Svako može biti kažnjen za bilo šta. Ovo nije smelo da prođe ni ispitivanje optužnice, kamoli da bude presuđeno.

pa sad, instruktor ga je učio vozi ali mu nije dao vozačku tako da ne može ni u kom slučaju biti kriv, ali ako je ispitna komisija pustila da položi nekoga ko očigledno ne zna da vozi onda su krivi i oni, ako je taj profesor fakulteta u Šangaju dao diplomu nekome za koga psiholog utvrdi da nije kognitivno sposoban da upiše srednju školu a ne fakultet onda je i on kriv i slično

u ovom slučaju otac malog je držao pištolj neobezbijeđen u kombinaciji sa tim što ga je obučavao u streljani iako je mogao razumno da pretpostavi da mu sa klincem nešto nije u redu (ovo ne tvrdim ja nego pretpostavljam da je sud tako utvrdio)

Posted

Da izvinete, mnogo serete. Obučio profesionalnog ubicu da ubija tako sto ga je 4 puta odveo u streljanu na pola sata i to na airsoft? Daj da ga angažuje vojska da obucava regrute... 

• +1 5
Posted

Maloletnom KK ne moze da se sudi. Kecmanovicima nije smelo da se sudi, jer nisu krivi. Drustvo je krivo, ali ni drustvu ne moze da se sudi. Svi smo pomalo krivi, zao nam je roditelji sto ste izgubili decu, ali zakoni su jasni, sta se tu moze. Kad promenimo vlast, ukinemo rijalitije, to ce spreciti nekog roditelja da ne obucava maloletnog sina da puca, a kuci drzi pistolje u koferu. Al' zamalo.

• +1 2
  • Hvala 3
Posted

A koji će nam kolac onda zakon kada ćemo tako ofrlje suditi ljudima kako kome padne na pamet?

• +1 4