Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, radisa said:

Meni je svaka rečenica koja je ovde preneta, a dolazi iz usta psihološkinje, za neverovati... Ovo je klasičan primer nemarnog i nadobudnog ponašanja...

No, sve ovo treba uzeti sa zrncem soli, jer, jbg, mediji... Pizdim od toga što više istinu ne možeš da prepoznaš ni kad te udara u čelo...

ma nemar bi bio da je malom rekla idi kuci igraj igricu, ali ako je od njega trazila da bude policajac to ne znam ni sama kako bih nazvala. 

Posted

Nije realna prica, jednostavno nije posle svega

Posted (edited)
1 minute ago, morgana said:

ma nemar bi bio da je malom rekla idi kuci igraj igricu, ali ako je od njega trazila da bude policajac to ne znam ni sama kako bih nazvala. 

Pa ja recimo mislim da mu je ona to rekla sarkastično, u fazonu, "budalo mala boli me kurac, ako si dokon proveravaj mu sam"...

Edit: ako mu je stvarno rekla...

Edited by radisa
  • +1 2
Posted

Nemamo pojma sta je istina. Da je normalna drzava, vec bi se umesala policija, dobro isproveravala sve i izasla sa saznanjima. Ovako slusamo razne strane i nagadjamo.

Ono sto jeste sigurno je da je mali nosio noz neko vreme i da niko to nije razresio (koji god da je razlog). Dakle svakako su direktor, psiholoskinja i policija krivi. Ja bih rekao i nastavnici. Ako znas da se ovo desava nakon onog sto je bilo imas moralnu obavezu da prekines nastavu i zastitis decu dok se ovo ne resi.

Zemlja "nije moje da mislim o tome".

Posted
12 minutes ago, radisa said:

Pa ja recimo mislim da mu je ona to rekla sarkastično, u fazonu, "budalo mala boli me kurac, ako si dokon proveravaj mu sam"...

Edit: ako mu je stvarno rekla...

to nije ništa gore od situacije da mu je rekla ozbiljno

• +1 1
Posted

Jebote, u Srbiji više ni ona “jel treba neko da pogine da bi se uozbiljili” ne pije vodu. 

• +1 7
Posted
6 minutes ago, copkillah said:

to nije ništa gore od situacije da mu je rekla ozbiljno

Pa meni je gore, ali slažem se da su nijanse u pitanju...

U oba slučaja izlaže dete opasnosti, a ništa ne preduzima, samo u jednoj situaciji daje detetu na važnosti, i uči ga da treba da deluje aktivno, a u drugoj je tačno i savršeno boli kurac za sve... Svakako da su obe reakcije užasne i poprilično besmislene u datoj situaciji...

Zato mi je to sve teško da poverujem...

Današnji dan je ceo WTF, počeo sa onim luđenjem AV po Kini, u sred dana ovo, do uveče ko zna šta će da bude...

• +1 1
Posted

Jel sam ja dobro shvatio da je ovo autorski tekst Verana Matića. Jel to the Veran Matić?!

• +1 5
Posted

"Na sastanku je pomenuo i Treći maj, kao i ubijenu decu, što je rasplakalo majke, na šta im je Lidija Maksić, psihološkinja, sugerisala da potraže stručnu pomoć, pošto nije normalno da, posle toliko vremena, plaču na pominjanje Trećeg maja."

Neverovatno neprofesionalna i netaktična osoba, da ne kažem kretenka.

• +1 1
Posted
1 hour ago, Jimmy Kowalski said:

Nož je pronađen tako što su se đaci, uplašeni zbog učestalih priča ovog dečaka o nošenju noža, samoorganizovali tako da jedan dečak tokom odmora sa njim izađe u dvorište, drugi „drži“ stražu na vratima, dok treći proverava sadržaj njegovog ranca.

znači jedna forumska leđendica koja je napisala da je glavonja đunior sa ortakom namestio čekić malom koji je dono nož u rancu bila u pravu

sve je to iz kuće....

• +1 1
Posted
9 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Jel sam ja dobro shvatio da je ovo autorski tekst Verana Matića. Jel to the Veran Matić?!

glavni krivac za sunovrat demokratije i pristojnityja u srbiji

ako sam dobro upamtio

Posted

^jel sad nakon balvana sa tvitera problem veran matic a ne institucije koje mesecima kuliraju malog koji se lozi na pokolj i ide u istu skolu?

• Tužno 1
Posted

Da li se ispisuju deca iz skole? 

Mene cudi da se skola nije spontano ispraznila 

• +1 3