Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Friend said:

Deca su u skoli. Ne znam odakle N1 pogresne informacije.

all is fine.

Posted

Obzirom koje konkrento odeljenje je u pitanju i kakve su sve podmetacine neka tamo deca trpela u poslednja 2 meseca, ne bi cudilo i da je  noz podmetnut..

Posted
4 minutes ago, Friend said:

Obzirom koje konkrento odeljenje je u pitanju i kakve su sve podmetacine neka tamo deca trpela u poslednja 2 meseca, ne bi cudilo i da je noz podmetnut..

a zašto te ne bi čudilo?

ne čudi te da je škola već obaveštena o tom debilu i da su vođeni razgovori i zaključeno da će sve biti okej, nego ti je izglednija teorija zavere u kojoj valjda druga deca u ribnikaru nekome podmeću nož??

Posted (edited)
6 minutes ago, Friend said:

Obzirom koje konkrento odeljenje je u pitanju i kakve su sve podmetacine neka tamo deca trpela u poslednja 2 meseca, ne bi cudilo i da je  noz podmetnut..

koje odeljenje?

kakve podmetačine?

ko bi nekom detetu podmetnuo nož i zašto?

Edited by pt 2.0
  • +1 2
Posted
4 minutes ago, uini said:

a zašto te ne bi čudilo?

ne čudi te da je škola već obaveštena o tom debilu i da su vođeni razgovori i zaključeno da će sve biti okej, nego ti je izglednija teorija zavere u kojoj valjda druga deca u ribnikaru nekome podmeću nož??

Podmetnuli (ostala deca ili neki zabrinuti roditelj ostale dece) problematičnom da ga uklone, jer im se ne sviđa zaključak  da će biti ok, ja tako razumem.

• Hvala 1
Posted
12 minutes ago, Tihajeza said:

Podmetnuli (ostala deca ili neki zabrinuti roditelj ostale dece) problematičnom da ga uklone, jer im se ne sviđa zaključak  da će biti ok, ja tako razumem.

čekaj, ovakav detektivski zaplet se uzima u razmatranje? neko dete ubacuje nož na velikom odmoru npr? ili roditelj kao nindža upada u školu i podmeće nož?

u školi u kojoj se pre 9 meseci dogodilo masovno ubistvo???

• +1 1
Posted

Svejedno koji od 2 zapleta je u pitanju, nož (bilo kog porekla) u školi u kojoj su deca ubijena, i uostalom, u bilo kojoj školi je horor.

Posted
8 minutes ago, Tihajeza said:

Svejedno koji od 2 zapleta je u pitanju, nož (bilo kog porekla) u školi u kojoj su deca ubijena, i uostalom, u bilo kojoj školi je horor.

znaš kako, nije baš svejedno. ova ponuđena teorija zavere zahteva zločinačko udruživanje dece i/ili roditelja, u kojem bi nešto ovako zajebano u bilo kojoj školu pa puta x u ribnikaru, značilo optuživanje nekoga ko je nevin, sa namerom da grdno najebe a ne da bude tek odstranjen iz kolektiva.

ono što sam saznao danas ali naravno, nemam nikakve dokaze osim toga što je izrečeno - je da škola ima napismeno obaveštenje od pre nekoliko meseci, da taj klinac nosi nož uredno u školu. 

što je potpuno druga storija ali verovotno i najgrdnija za odgovorne u školi / policiji / svima koji bi trebalo da budu informisani o ovome i preduzmu hitne (tj tada još) stavke na temu.

ali mi, zemlja teorija zavere ćemo odmah uvesti i podmetanje kao mogućnost. haos.

• +1 1
Posted
28 minutes ago, uini said:

ali mi, zemlja teorija zavere ćemo odmah uvesti i podmetanje kao mogućnost. haos.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/slavica-djukic-dejanovic-ribnikar-noz/

Ministarkin doprinos boldu:

"Rekla je da se radi o nožu koji je pronađen u jednom rancu, ali ne i o učeniku, jer nadležne službe treba da utvrde kako je taj nož završio u tom rancu, te da li ga je neko ubacio."

Posted

izgleda da vec duze vreme ubacuju noz u ranac, posto, kao sto rekoh, skola ocigledno ima info o tome mesecima

al hajde slavica djukic dejanovic neka istrazi, pa nam javi.

• +1 1
Posted
49 minutes ago, uini said:

Nije u skoli u kojoj je pocinjen masakr, nije cak ni u BG, ali pre koju godinu (ustvari, ima sad vec tome dobrih 5-6-7) posinak mog brata je imao problem u skoli zbog maltretiranja. Pricali su s razrednim, pricali s direktorom i receno im je da nista ne moze da se uradi jer je nasilnikov otac clan stranke i jos ima "nezgodnu" reputaciju. Na kraju je to kluminiralo time da je malom slomljena ruka a da je moj brat otisao u skolu, izurlao se na sve redom u stilu da ako malog neko bude jos jednom takao da ce i on da bude "nezgodan" a ima ga, skoro 140 kg zive vage na 190cm.

Nedelju-dve nakon toga, na casu javlja se nasilnik, "nastavnice, D. ima noz u torbi!" - pogledaju bratovom malom u torbu i stvarno nadju noz skakavac. Mali se kune da taj noz nije nikada u zivotu video, moj brat i zena mu takodje - ali nastavnicko vece donese odluku da mali bude ispisan iz skole. I tako brat njega prepise u drugu skolu pa umesto pesice u komsiluk sada ide busom na drugi kraj grada. Nasilnik je ostao tamo gde je i bio. Problem resen...

• Tužno 8
Posted

@Radoye, a da li je u ovom tvom poređenju, u kojem si se u startu ogradio kako nije bilo masakra kakav je počinjen u ribnikaru, stigao pismeni dopis roditelja, da baš taj mali fura nož u školi već par meseci? da li je taj neko ko je slao pismeni info, proveren od strane škole, policije i sl? da li se sa tim malim pričalo na temu, pa je zaključeno da neće više i da je sve okej?

ja sam najiskrenije šokiran rezonovanjem random ljudi, kao i onih koji imaju svoje dete u toj školi.

jedina informacija koju smo mi dobili od razrednog starešine, je da je v.d. direktora rekao kako će biti nastave popodne.

mi svoje dete nismo poslali, ne zato što se plašimo za bezbednost danas, već zato što ovo nečinjenje ugrožava bezbednost dece na duže staze.

neko mora da najebe za primer, počevši od vd direktora, vd psihologa, klinje, roditelja, pa već koga redom.

ali neće niko da najebe, jer se ništa nije desilo ni trećeg maja. zato se ništa ne dešava ni danas, niti pre par meseci.

Posted (edited)

Istraga ce utvrditi sta je tacno ili nije. Nozu svakako nije mesto u skoli medju decom.

Nego, nekim internet orjentisanim ljudima su price iz realnog zivota nemoguce i sve sto je van njihovog iskustva ili ne postoji ili je teorija zavere.

Edited by Friend
  • +1 1
Posted
5 minutes ago, Friend said:

Istraga ce utvrditi sta je tacno ili nije. Nozu svakako nije mesto u skoli medju decom.

Nego, nekim internet orjentisanim ljudima su price iz realnog zivota nemoguce i sve sto je van njihovog iskustva ili ne postoji ili je teorija zavere.

ti nastavi da relativizujes stvari, posto znas i da sam o tom pismenom obavestenju skoli saznao sa interneta a ne iz realnog zivota

hajde neka bude prva pretpostavka "neko mu je podmetnuo", pa onda sve ostalo, o cemu ocigledno skola zna duze.

evo ja mogu za kvar lifta da optuzim vise sile, stay tuned. ili komsiju koji ima magicno dugme u stanu. nema veze sto smo pisali da se lift kvari, ako me razumes.

Posted

Ako je bilo ko pratio ponašanje učenika i poznaje ih, vrlo lako će doći do odgovora da li je nosio ili mi je podmetnuto.

Međutim, teško da će se o tome pouzdano znati van škole.