Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Svemir Zeka said:

A što ti veruješ toliko medijima? Znaš kako se pišu vesti? Koliko si puta pročitao "bio je inače fin komšija"? Znala sam neke od finih komšija i neki ljudi (ne psiholozi) su komentarisali da su psihopate, ili već osobe s nekim problemom. 

A sto ti toliko ucitavas?

Ne kazem da je pocinioc bio divan decko jer je pisalo u novinama, nego da niko ne pominje ni jedan slučaj njegovog agresivnog ponašanja do dana zločina.

Kružilo je po netu i neko pismo roditelja poginulih u kome oni zamjeraju roditeljima počinioca da nisu reagovali na njegovo čudno ponašanje i navode da je na kampu u Francuskoj spavao na fotelji, a ne u krevetu. Nisam psiholog da ispalim dijagnozu za to spavanje, ali čini mi se da nije “agresivan i nasilan”.
Da li misliš da do tih nesretnih ljudi ne bi stigla informacija da je ikad imao agresivne ispade ili bio nasilan? Napominjem, prije dana zločina.

Posted

Ti posmatraš pravolinijski i putem dokaza. Nema dokaza u psihologiji. 

Ja sam iznela svoje mišljenje zasnovano na ne tako kratkom iskustvu. 

Zatim, zaključuješ na neispravan način. Što se tiče ponašanja za koja kažem da su najverovatnije postojala, navodim i zašto to mislim, a ti izvrćeš i kažeš da se nije videlo da je nasilan a bio ahahah. Pa on se dokazao kroz svoje delo kao nasilan, a da je do toga doveo bes koji se manifestovao ovako ili onako, to već ne znam. Ili bes uz depresiju. Ili možda i nešto treće. 

Što se tiče naklonosti prema oružju, tu je već stvar jasnija. Možeš da povučeš paralelu s bilo kojom naklonošću: ako je neguješ, tu je. Ne znači da će neko biti ubica, ali ja lično ne kao psiholog nego kao obična individua prezirem oružje i pitam zdravorazumski, šta očekuješ od tog parčeta metala u kući? 

@Uskebasi

Posted
4 minutes ago, Paul Gompitz said:

A sto ti toliko ucitavas?

Ne kazem da je pocinioc bio divan decko jer je pisalo u novinama, nego da niko ne pominje ni jedan slučaj njegovog agresivnog ponašanja do dana zločina.

Kružilo je po netu i neko pismo roditelja poginulih u kome oni zamjeraju roditeljima počinioca da nisu reagovali na njegovo čudno ponašanje i navode da je na kampu u Francuskoj spavao na fotelji, a ne u krevetu. Nisam psiholog da ispalim dijagnozu za to spavanje, ali čini mi se da nije “agresivan i nasilan”.
Da li misliš da do tih nesretnih ljudi ne bi stigla informacija da je ikad imao agresivne ispade ili bio nasilan? Napominjem, prije dana zločina.

Opet ti iz novina i s interneta. :isuse:

Sve i da je tačno, imaš uzorak ponašanja. Zamisli budalu psihologa koji na osnovu "spavanja na fotelji" ispsli dijagnozu. 

Posted

Pa evo ti ispaljujes dijagnozu na osnovu ne informacija, ne posmatranja pacijenta nego tvog iskustva. Sve i da si imala do sad u praksi tri slucaja masovnih ubistava od strane djeteta, malo je pretenciozno.

• Hvala 2
Posted (edited)

daj bre, pa sta mi ostali radimo, valjda smo svi strucni za masovna ubistva ili bilo sta drugo. nista ovim nisi rekao, stvarno.

pravni aspekt situacije je jedan od, kao sto je i psiholoski, sociopsiholoski itd

sad da odbijamo da postoje drugi aspekti osim onog koji sami pratimo, nije ni smijesno nego naivno. a da na forumu ocekujemo da nam se podastre disertacija sa recenzijom tri strucna lica, insinuirajuci da je svako od nas ponaosob uopste i ima, a drugi ne, to je samo smijesno.

Edited by morgana
Posted
14 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ti posmatraš pravolinijski i putem dokaza. Nema dokaza u psihologiji. 

Ja sam iznela svoje mišljenje zasnovano na ne tako kratkom iskustvu. 

Zatim, zaključuješ na neispravan način. Što se tiče ponašanja za koja kažem da su najverovatnije postojala, navodim i zašto to mislim, a ti izvrćeš i kažeš da se nije videlo da je nasilan a bio ahahah. Pa on se dokazao kroz svoje delo kao nasilan, a da je do toga doveo bes koji se manifestovao ovako ili onako, to već ne znam. Ili bes uz depresiju. Ili možda i nešto treće. 

Što se tiče naklonosti prema oružju, tu je već stvar jasnija. Možeš da povučeš paralelu s bilo kojom naklonošću: ako je neguješ, tu je. Ne znači da će neko biti ubica, ali ja lično ne kao psiholog nego kao obična individua prezirem oružje i pitam zdravorazumski, šta očekuješ od tog parčeta metala u kući? 

@Uskebasi

Opet se vrtimo u krug. Ovde se radi o krivicnom postupku u kome se odlucuje (bar tako zakon kaze) na osnovu dokaza. Vestaci koji opserviraju ubicu ce nalaz i mišljenje dati na osnovu činjenica i dokaza koji se nalaze u spisima predmeta. Nece sigurno reci, nemamo indicije za to, ali sigurno je bio agresivan i nasilan pre ovoga, pa su roditelji donekle krivi sto to nisu prepoznali.

Posted
9 minutes ago, Paul Gompitz said:

Pa evo ti ispaljujes dijagnozu na osnovu ne informacija, ne posmatranja pacijenta nego tvog iskustva. Sve i da si imala do sad u praksi tri slucaja masovnih ubistava od strane djeteta, malo je pretenciozno.

Koju dijagnozu?

Posted
3 minutes ago, Uskebasi said:

Opet se vrtimo u krug. Ovde se radi o krivicnom postupku u kome se odlucuje (bar tako zakon kaze) na osnovu dokaza. Vestaci koji opserviraju ubicu ce nalaz i mišljenje dati na osnovu činjenica i dokaza koji se nalaze u spisima predmeta. Nece sigurno reci, nemamo indicije za to, ali sigurno je bio agresivan i nasilan pre ovoga, pa su roditelji donekle krivi sto to nisu prepoznali.

Pa jel ja pričam o postupku? Povela se priča u raznim pravcima. 

Posted (edited)
3 hours ago, Moonwalker said:

Prvo, strava što si se vratila :wub:

Edit:

Drugo, never mind. Cepidlačiću drugi put.

Edited by Patty Lee
Posted
On 12. 10. 2023. at 20:59, Uskebasi said:

Učio ga je ds puca, ne da ubija ljude. Ovde na forumu je par ljudi reklo da su i oni kao maloletnici pucali, pa samo ne znam koliko su ljudi oni do sad ubili. 

Opasno preterivanje, koje preti da stvori opasan presedan bizarnih tumačenja. Naravno da je mala verovatnoca da ce se to desiti, jer je svima jasno da je ovo poseban slucaj koji traži da bar neko bude kažnjen, ako nista drugo zbog naknade štete u parnicama koje slede. 

jeste na nekoj drugoj temi komentarisali ovo?

Borivoje Borović izjavio je danas da je viši tužilac Nenad Stefanović neposredno pre optuženja odlazio u beogradski Centralni zatvor i pretio njegovom branjeniku Vladimiru Kecmanoviću, ocu dečaka koji je 3. maja počinio zločin u Osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar", da prihvati sporazum o priznanju krivice i uz kaznu od 12 godina zatvora ili će optužiti njegovu suprugu i maloletnu ćerku poslalati u hraniteljsku porodicu.

• Hvala 1
Posted (edited)
19 minutes ago, Patty Lee said:

Drugo, samo jedan detalj, sorry što cepidlačim ali od starta me nervira “mali incel sa spiskom devojčica” narativ baziran ninačemu, kad to uopšte nije bila lista devojčica, na spisku je bilo 15 imena od toga su 8 dečaci (i bilo je jedno precrtano ime), puka je slučajnost što je pobio većinom devojčice, dečake je ili ranio ili su se razbežali.

OK ako mislis da je bila slucajnost i da se one nisu snasle da pobegnu kao decaci. Pokusale da ga urazume, pa nadrljale. Danak zrelosti na tom uzrastu.

Nisam mislila (govorim o sebi i mom misljenju) da su mu motivi bili inselski odnosno vezani za seksualnu konotaciju, valjda mi je u glavi da je rano za to. Mozda sam i ja zaostala za vremenom.

Vise mislim da su bili stvar ciste kompetitivnosti u ucenju i (van)skolskim postignucima na tom uzrastu. Deluje da je bio iz kuce prilicno pritisnut, da je i sam sebe pritiskao, a psihicki nije bio materijal za pritiskanje. I dalje mi je utisak da su devojcice bile prvi pik.

Da ti ne elaboriram sad zasto to mislim, bila su na jednoj temi, zaboravih kojoj iskustva iz skole forumasica. Na ovoj zbog velike tragedije bi bilo trolovanje, pa ne bih da ulazim u to.

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted

Sta se bese pricalo, koji su razlozi za prebacivanje iz jednog odeljenja u drugo?

Posted
Just now, Sandradjer said:

Sta se bese pricalo, koji su razlozi za prebacivanje iz jednog odeljenja u drugo?

To se i dalje ne zna tačno. Kao u prethodnom nije bio prihvaćen, a u ovom kao jeste. 

Posted
4 minutes ago, Sandradjer said:

Ti i sama znaš koliko su kuloarske priče za takve stvari (ne)tačne. 

• +1 1