Jump to content
IGNORED

RT Balkan


Turnbull

Recommended Posts

Quote

Dakle, za Srbiju – Slobodan je novi knez Lazar. I – sloboda narodu! (...)
Tek kada ugledate spomenik Miloševiću u centru Beograda, to će biti znak da je Srbija slobodna i u savezu sa Rusijom. Za sada, Sloboda(n) je u našim srcima.

 

Edited by vememah
Link to comment
A da mi ipak od Hrvata iznajmimo na stalno  neko ostrvo, onako bez previse rastinja... :wicked:
Jedan otok dovoljan je za Slobodanovu Srbiju

Bez da se guraju
Link to comment

Истиче да је суштина да су од убиства Ђинђића профитирали организовани криминал, мафија, англо-саксонски утицај на Србију који је доста инвестирао у 5. октобар.

"Схвативши да земљотрес 5. октобра није довољно срушио кућу и да ће моћи да опстане на својим ногама, десио се 12. март", напомиње наш саговорник.

 

https://rt.rs/news/22633-djindjic-veruovic-godisnjica-ubistva/

Edited by Turnbull
Link to comment

"'Невладине организације'" под контролом америчке владе често се користе за спровођење дугорочног продора у таргетиране земље. Пекиншки "Глобал тајмс" је 2021. подсетио да су "неколико година пре 'Револуције ружа'… стране државе и организације почеле да пружају финансијску помоћ невладиним организацијама и опозиционим странкама унутар Грузије. На пример, УСАИД је уложио 1,5 милиона долара у компјутеризацију бирачких спискова у Грузији."

 

64105d36be224434600e867c.jpg Протести у ГрузијиTanjug/AP Photo/Zurab Tsertsvadze

Лондонски "Гардијан" је крајем 2004, за време наранџасте "Револуције кестена" у Украјини, писао да је "та кампања америчка креација, софистицирана и бриљантно замишљена вежба западног брендирања и масовног маркетинга, која је у четири земље током четири године коришћена за покушај спасавања намештених избора и свргавања сумњивих режима."

Финансирана и организована од стране америчке владе уз ангажовање америчких консултаната, социолога, дипломата, две велике америчке странке и невладиних организација САД, кампања је први пут коришћена у Европи у Београду 2000. за победу над Слободаном Милошевићем.

По "Гардијану","Ричард Мајлс, амерички амбасадор у Београду, одиграо је кључну улогу... Као амерички амбасадор у Тбилисију, поновио је овај трик у Грузији..." Идентична кампања није успела 2002. у Минску.

Да ли се у Грузији сад понавља историја?

 

https://rt.rs/opinion/borislav-korkodelovic/22937-boris-korkodelovic-gruzija-nvo/

Link to comment

Са ове временске удаљености, изгледа прилично јасно да је деведесетих година видљива борба против Милошевића имала и своју мање видљиву компоненту, а то је борба против српског националног идентитета као таквог.

Мало је људи тада покушавало да једно одвоји од другога – борба против Милошевића је била профитабилан посао намењен армији полуинтелектуалаца, који су иначе слаби у нијансама, посебно ако их те нијансе коштају.

https://rt.rs/opinion/slobodan-vladusic/23042-slobodan-vladusic-dron-srbija/

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...