Jump to content
IGNORED

RT Balkan


Turnbull

Recommended Posts

Quote

Dakle, za Srbiju – Slobodan je novi knez Lazar. I – sloboda narodu! (...)
Tek kada ugledate spomenik Miloševiću u centru Beograda, to će biti znak da je Srbija slobodna i u savezu sa Rusijom. Za sada, Sloboda(n) je u našim srcima.

 

Edited by vememah
Link to comment

Истиче да је суштина да су од убиства Ђинђића профитирали организовани криминал, мафија, англо-саксонски утицај на Србију који је доста инвестирао у 5. октобар.

"Схвативши да земљотрес 5. октобра није довољно срушио кућу и да ће моћи да опстане на својим ногама, десио се 12. март", напомиње наш саговорник.

 

https://rt.rs/news/22633-djindjic-veruovic-godisnjica-ubistva/

Edited by Turnbull
Link to comment

"'Невладине организације'" под контролом америчке владе често се користе за спровођење дугорочног продора у таргетиране земље. Пекиншки "Глобал тајмс" је 2021. подсетио да су "неколико година пре 'Револуције ружа'… стране државе и организације почеле да пружају финансијску помоћ невладиним организацијама и опозиционим странкама унутар Грузије. На пример, УСАИД је уложио 1,5 милиона долара у компјутеризацију бирачких спискова у Грузији."

 

64105d36be224434600e867c.jpg Протести у ГрузијиTanjug/AP Photo/Zurab Tsertsvadze

Лондонски "Гардијан" је крајем 2004, за време наранџасте "Револуције кестена" у Украјини, писао да је "та кампања америчка креација, софистицирана и бриљантно замишљена вежба западног брендирања и масовног маркетинга, која је у четири земље током четири године коришћена за покушај спасавања намештених избора и свргавања сумњивих режима."

Финансирана и организована од стране америчке владе уз ангажовање америчких консултаната, социолога, дипломата, две велике америчке странке и невладиних организација САД, кампања је први пут коришћена у Европи у Београду 2000. за победу над Слободаном Милошевићем.

По "Гардијану","Ричард Мајлс, амерички амбасадор у Београду, одиграо је кључну улогу... Као амерички амбасадор у Тбилисију, поновио је овај трик у Грузији..." Идентична кампања није успела 2002. у Минску.

Да ли се у Грузији сад понавља историја?

 

https://rt.rs/opinion/borislav-korkodelovic/22937-boris-korkodelovic-gruzija-nvo/

Link to comment

Са ове временске удаљености, изгледа прилично јасно да је деведесетих година видљива борба против Милошевића имала и своју мање видљиву компоненту, а то је борба против српског националног идентитета као таквог.

Мало је људи тада покушавало да једно одвоји од другога – борба против Милошевића је била профитабилан посао намењен армији полуинтелектуалаца, који су иначе слаби у нијансама, посебно ако их те нијансе коштају.

https://rt.rs/opinion/slobodan-vladusic/23042-slobodan-vladusic-dron-srbija/

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...