Jump to content
IGNORED

Twitter v2.0 - powered by Elon

mustang

Recommended Posts

Posted (edited)

U Norveškoj sam vidjao Tesla taksi auta ima već 5-6 godina minimum. A EV ne plaćaju VAT na njih i imaju besplatan parking u delovima Osla (ne samo taksi, već svi vlasnici). U jednoj ulici je promet zabranjen za sve osim za EV.

Jeftinije i praktičnije.

Edited by dragance
  • +1 1
Posted (edited)

Dobra brojka za model Y i jak pad modela 3, VW grupa ih već sad ozbiljno šije po prodaji EV u Norveškoj.

E0dLpi6.jpg

Edited by mraki
Posted (edited)

Y na rasprodaji od jutros do kraja godine, $7500 manje (USA only). Razlog - da smanje inventar. 

Btw @mraki daj ako te ne mrzi da nam iskopas dugovanja od auto makers, ko koliko duguje

Edited by mustang
  • +1 1
Posted (edited)

U mrzi me, ali kontam da su svi prilično zaduženi, što veći proizvodjač to viši dug. To samo po sebi ne znači mnogo, zavisi od strukture duga itd… ali sasvim očekivano da se korporacije zadužuju. Cela ekonomija je tako naštelana, svi posluju sa tudjim novcem. 

Super za sniženje, verujem da će nastaviti sa tim i dalje ne bi li bili konkurentniji, preterali su sa cenama.

Edited by mraki
  • +1 1
Posted (edited)

Nije on mnogo skuplji od ostalih u njegovoj kategoriji, cak je i jeftiniji od nekih a safety mu je sigurno najveci ako se poredi sa njima (pretpostavljam) 

bila sam iznenadjena da sam mogla za $500 da lisujem trojku 

Edited by mustang
Posted
5 hours ago, mraki said:

:huh:

Loš dan generalno, ali Tesla opet prednjači…

29002.jpeg

Tesla’s year went from bad to worse on Tuesday, when the company’s battered share price dropped another 8 percent, bringing it down to a new 52-week low. Still the world’s most valuable car maker, Tesla’s market cap now amounts to $435 billion, down 65 percent from its peak on January 3, 2022, when the electric car maker was valued at more than $1.2 trillion.

Shockingly, Tesla’s drop in market capitalization, roughly $800 billion from its peak, is bigger than the combined valuation of pretty much any legacy car manufacturer you could think of. As the following chart shows, the combined market capitalization of Toyota, Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW, GM, Ford, Stellantis (Fiat Chrysler and PSA), Honda, Hyundai, Kia, Nissan and Renault is still more than $100 billion shy of Tesla’s market cap decline.

Chart: Tesla's Market Cap Drop Is Bigger Than the Legacy Car Industry | Statista

Posted

puno sretnih akcionara automobilske industrije

:zalosna:

• Haha 3
Posted (edited)

Bogami,sad ko kupi akcije do nove godine za par godina ima da trlja ruke. Ne verujem da ce da pukne (optimista :D

Ne znam zasto se board ne oglasava, ocito nesto znaju sto mi ne znamo. Vise bih volela da se maskov fokus na gejtsa okrene i vrati mu za sve shorts (al da cuti i ne oglasava se). Ovo zadnja 3 meseca je pola mask odgovoran a pola "federal reserve". Kako god, svi ostali EV proizvodjaci su iza njega, mozda nova tojota prijus mu prodje u sledece dve godine. 

Svi do novaka ima jos da padaju, hedzovi razbijaju sa dark pools i squeeze.  

Jos 10 dana pa gotovo :dry:...mamu im. 

Edited by mustang
Posted
1 hour ago, dragance said:

U Norveškoj sam vidjao Tesla taksi auta ima već 5-6 godina minimum. A EV ne plaćaju VAT na njih i imaju besplatan parking u delovima Osla (ne samo taksi, već svi vlasnici). U jednoj ulici je promet zabranjen za sve osim za EV.

Jeftinije i praktičnije.

Ima li jos neki EV da pali tamo po hladnoci?

Posted

Ima dosta e-tron Audija, ali Tesla još uvek ima prednost jer su prvi bili na tržištu. 

• +1 1
Posted

Elon obećao da neće prodati više ni jednu akciju Tesle ni pod kojim okolnostima barem do 2025. 

• Haha 5
Posted (edited)
8 hours ago, mraki said:

Obrisao - Greška u mom zaključivanju :)

edit: pokušaj drugi :)

autoindustrija je čudna sorta - u isto vreme sve firme sede na ogromnoj količini keša (20+ milijardi ) i imaju ogromne dugove. Opet, većina velikih ima svoje mini banke za kreditiranje mušterija kad kupuju kola, tako da imaju i ogromne dugove (oni uzimaju kredite od banaka i zavaljuju ih mušterijama po lošijim uslovima, tako da tu zapravo direktno zaradjuju + efekti povećane prodaju). Tako da, cifre tu malo govore ako se ne gleda struktura i poreklo duga

Edited by Zverilla
  • +1 1
Posted
7 hours ago, mraki said:

Elon obećao da neće prodati više ni jednu akciju Tesle ni pod kojim okolnostima barem do 2025. 

Sto obeca, pola ispuni :D