Jump to content

Twitter v2.0 - powered by Elon

Featured Replies

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

nisi od pomoći

Možeš da deaktiviraš, ali ne i da obrišeš... Mislim da je pre neki dan bilo kongresno saslušanje povodom toga, gde je kongresmen uhvatio lika za to brisanje i reako da lažu šta kažu, da se podaci deaktivacijiom brišu...

• Replies 3k
  • Views 217.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Pa ne. Upravo je to bio problem sa automobilima iz 50-tih, 60-tih i takoto sto su bili gradjeni kao tenkovi pa pri udesu samo se malo ulubi branik a vozac i putnici svi izgibose. U udesu se oslob

• Ono sto ce ubiti ljude je inercija. Telo tezi da nastavi kretanje napred u smeru vozila.   Druga stvar koja je tu bitna je koliko je usporenje(negativno ubrzanje) pri udarcu, jer to je ono s

Posted Images

samo mi kongres može pomoći

msm, nema ja ništa kompromitujuće na svom nalogu, samo sam primetio da me okida na anksioznost

Edited by kud u maglu Simoviću

21 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

samo mi kongres može pomoći

msm, nema ja ništa kompromitujuće na svom nalogu, samo sam primetio da me okida na anksioznost

Deaktiviraj, posle mesec dana ga brišu trajno.

1 hour ago, Amos said:

Deaktiviraj, posle mesec dana ga brišu trajno.

Pa to pise u SAC, ali nije istina...

1 minute ago, radisa said:

Pa to pise u SAC, ali nije istina...

Ne ulazim u to šta oni čuvaju na serverima posle još godinama. Ja sam dva naloga deaktivirao i oba su bila obrisana sa ove moje, korisničke, strane.

'The vehicle suddenly accelerated with our baby in it’: the terrifying truth about why Tesla’s cars keep crashing

Sönke Iwersen and Michael Verfürden

Sat 5 Jul 2025

Poduži tekst na Gardijanu o ludilu zvanom Tesla Full-Self Driving, naglasak na muljanju sa podacima o udesima.

Ukratko, Tesla krije šta su slupajuća kola snimila, jedino spremno objavljuje da FSD nije bio u upotrebi pa je odgovornost na vozaču. Ali po svemu sudeći sistem je podešen da se isključi delić sekunde pre sudara kako bi skinuo odgovornost sa kompanije. Tesla ne otkriva koliko vremena vozač ima da reaguje pošto mu se prepusti kontrola, ali izgleda da se to vreme meri desetinkama ako ne i stotinkama ph34r

Izdvajamo:

Elon Musk is obsessive about the design of his supercars, right down to the disappearing door handles. But a series of shocking incidents – from drivers trapped in burning vehicles to dramatic stops on the highway – have led to questions about the safety of the brand. Why won’t Tesla give any answers?

The Colorado State Patrol investigated but closed the case without blaming Tesla. It reported that no usable data was recovered.

When [German] prosecutors did formally request the data recorded by Schuster’s car on the day of the crash, it took Tesla more than two weeks to respond – and when it did, the answer was both brief and bold. The company didn’t say there was no data. It said that there was “no relevant data”. The authorities’ reaction left us stunned. We expected prosecutors to push back – to tell Tesla that deciding what’s relevant is their job, not the company’s. But they didn’t. Instead, they closed the case.

In a separate report, it documented 16 cases in which Tesla vehicles crashed into stationary emergency vehicles. In each, autopilot disengaged “less than one second before impact” – far too little time for the driver to react. Critics warn that this behaviour could allow Tesla to argue in court that autopilot was not active at the moment of impact, potentially dodging responsibility.

https://www.theguardian.com/technology/2025/jul/05/the-vehicle-suddenly-accelerated-with-our-baby-in-it-the-terrifying-truth-about-why-teslas-cars-keep-crashing

Edited by Weenie Pooh
zaboravio link

10 minutes ago, Weenie Pooh said:

When [German] prosecutors did formally request the data recorded by Schuster’s car on the day of the crash, it took Tesla more than two weeks to respond – and when it did, the answer was both brief and bold. The company didn’t say there was no data. It said that there was “no relevant data”. The authorities’ reaction left us stunned. We expected prosecutors to push back – to tell Tesla that deciding what’s relevant is their job, not the company’s. But they didn’t. Instead, they closed the case.

Svakog dana, u svakom pogledu, dobijamo sve više razloga da žalimo što je posle WWII dozvoljeno da ta država nastavi da postoji.

Pa nije, bila je prepolovljena. To što je posle sve skrpljeno opet u jedno - jebiga, pogreši čovek.

Ali nije ovo primarno do Nemaca, Tesla je američka kompanija, njihove subvencije su im omogućile da se izmisle kao tech kompanija, njihovo finansijsko mešetarenje ih je učinilo najvrednijom kompanijom na svetu, njihova regulativa im dozvoljava da nastave da ovako posluju umesto da negde gule krompir i šiju novčanike.

Darvin na delu, ne može ni država baš svaku glupost da spreči

Daj meni 100 dana za kormilom pa ćeš videti kako ne može.

I to nije sve večeras, grok njuši židove ljevičare po prezimenu, kune protivnike Ataturka na turskom itd.

image.png

Ha ha, neverovatno. I dalje brljavi. Pitao sam ga za najznačajniju osobu 20og veka. Ajštajn, ali i Hitler (iako priznaje da je kontraverzan).

Ali pomenu i Tita, ha ha ha

ImgBB
No image preview

Screenshot-20250709-035401-Chrome hosted at ImgBB

Image Screenshot-20250709-035401-Chrome hosted in ImgBB

Edited by Spooky

GvXjUcJXEAArAo0?format=jpg&name=medium