Jump to content
IGNORED

Stanje u IT sektoru

Svarog

Recommended Posts

Posted

Ja bih uveo za tim building okopavanje kukuruza, ili fizikalija na gradjevini.

Dvostruka korist: isterivanje hipsteraja iz IT i bolje razumevanje sveta oko sebe.

Pozitivni efekti i psihicki i fizicki.

• +1 2
  • -1 4
Posted (edited)

Isteravanje «hipsteraja» i povratak eksplicitnog dziberluka i eksploatacije. 

Ideoloska podloga onih koji nisu motiku u ruke nikad uzeli.

Macho retardluk uglavnom nesposobnih kao podloga za nesankcionisano maltretiranje drugacijih koji im konkurisu.  

Edited by Moonwalker
  • +1 8
Posted
3 hours ago, radisa said:

jebo bazene

Moja bivša firma napravila timbilding u fensi kući sa bazenom... na savskom nasipu. :isuse:
Koš u "dvorištu" okačen na noseći stub železničkog mosta.

• Haha 4
Posted (edited)
17 minutes ago, Moonwalker said:

Isteravanje «hipsteraja» i povratak eksplicitnog dziberluka i eksploatacije. 

Ideoloska podloga onih koji nisu motiku u ruke nikad uzeli.

Macho retardluk uglavnom nesposobnih kao podloga za nesankcionisano maltretiranje drugacijih koji im konkurisu. 

Ja sam kao dete okopavao kukuruz, to je, pa ne znam, meni najgora rabota koju sam fizički radio u životu...

SVrha teambuldinga je zbližavanje ljudi kroz neku zajebanciju i malo rada, da se shvati prednosti timskog rada i saraadnje, kako ja razumem to...

U okopavanju kukuruza, ničeg od toga nema, sam si, red se završava negde u Mađarskoj, ako je neko brži pobeći će ti, pa ni neke priče ne može da bude... Prosto, posao kao takav, težak i mučan...

Edited by radisa
  • +1 4
  • Haha 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)
17 minutes ago, salerokada said:

Moja bivša firma napravila timbilding u fensi kući sa bazenom... na savskom nasipu. :isuse:
Koš u "dvorištu" okačen na noseći stub železničkog mosta.

Pa to nekome nabacili da ispostavi fakturu…nasa posla, adaptiranje svega na lokalne seme.

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted (edited)
12 minutes ago, radisa said:

Ja sam kao dete okopavao kukuruz, to je, pa ne znam, mani najgora rabota koju sam fizički radio u životu...

I ja sam sa babom i dedom na raspustu svaki put bar po mesec dana. I uopste znam sta je fizicki rad i uz posao i uz zivot.

Od promotera ove ideologije nikad i nigde vecih neznalica, kukavica i lenstina u svakom smislu nisam srela.  

Ono kao ispred nekog virtuelnog diskonta sa pivom.

Ili hodajuce patologije koje su se se nekako domogle para, pa sad svi treba da im zive i rade, a i bogami ratuju kao u viktorijanskoj Engleskoj. 

Edited by Moonwalker
  • +1 2
Posted (edited)

Kad već pričamo o team buildinzima, za ovih 10-ak godina gde radim u tekućoj firmi, imali smo

2 raftinga (tara i soča)

1 putvanje u Italiju, 7 dana,

1 putovanje u Istru, 7 dana

2 puta pravljenje večere

1 put umetnička zajebancija, sa crtanjem na staklu, sa večerom posle toga...

1 putovanje u Dubai na EXPO...

1 putovanje na Zlatibor

1 skijanje na Kopu

Uvek su pozvani bili i žene, neki put i deca, zavisilo je od tipa događaja

Najbolji je bio prvi teambuilding, rafting na Tari, ali tad nas je bilo najmanje i samo smo nas dvojica vodili žene, ali je bilo fantastično iskustvo...

I tako :)

Edited by radisa
  • +1 2
  • Wub 2
Posted (edited)

Mi smo išli na Kopaonik davno, pa smo se nas trojica koji smo još tada nosili kancelariju, a bili prilično mladi po dve večeri i dva dana usvinjavali, nakon čega su tim bildinzi ukinuti. :D Vraćaju se polako u poslednje 2-3 godine, išli smo kojekuda.

Zimus smo nas trojica partnera i glavni čovek išli u Njujork o njegovom trošku, to je bio baš dobar mini tim-bilding.

Edited by napadaj
Posted (edited)

@radisa

Kod mene nije bilo toga. Bilo je kuglanje i pikado uz neku veceru.  Jednom i gadjanje glinenih golubova :laugh:.  Preskupo bi bilo drugacije. Ima tog voca sto je OK, ima kantina gde se placa. Nije bas ni jeftina.

Ima za ljude koji hoce da korsite sa porodicama ili nekom ekipom po nesto povoljnijim cenama kucice, za letovanje i skijanje po sistemu time sharinga.

Ko hoce i ima vremena da se bavi sportom ima par nekih timova za timske sportove i nije bilo lose, cak se i igrala neka firma liga sa mesanim ekipama gde je to moguce zbog razlike u snazi.  Ili zajednicki i pojedinacni trening. Ili hajking i rafting kog to interesuje. U sustini lepo druzenje pogotovo za mladje.

Uglavnom su to uobicajene stvari. I to uglavnom to nisu aktivnosti koje su za slabe i mlitave, vec podrazumevaju i kondiciju i snagu, a bogami i nekakva znanja i vestine koje imao priliku i sredstava u zivotu da ih nauci recimo upravljanje brodom ili slicno.

Da sam baksuz pa da kazem i muskosti, mada to i mnoge zene uredno mogu. Kakv crni hipsteraj i sekaperstvo.  Dok je zabavno, bez presinga i iskljucivanja, a ne pravljenje kultova zasto da ne.

To sam imala  u nasoj varijanti kad sam pocela da radim, one cuvene RSI, ili organizovani izleti uz neku doplatu da se po Srbiji vidi ono sto neko  nije stigao sa skolom. I manje vise je bilo OK.

Edited by Moonwalker
Posted
7 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:

koji je najjaci benefit koji ste imali/mate u firmi, a da nije plata, flex vreme, rad od kuce.

meni je top benefit bio u prosloj firmi full medigrup paket, sa nekim njihovim poenima, koje nema sanse da potrosis. dakle odem na pregled, ili dete ode na pregled i nista ne platis, ni proviziju. samo poskidaju te poene.

Taj  Medigrup paket + akcije firme na svakih 6 meseci. Bilo je i free pristup nekoj well-being meditation applikaciju, poznata je jako mrzi me sad da guglam kako se zove. Bio je i free paid access za Maven kome treba ali te dve stvari nisam koristio.

Od ovih što jesam bilo je i 6 nedelja plaćenog odsustva za tate.

• +1 1
  • Wub 1
Posted (edited)

Ergonomski pultovi su ono sto sam vrlo pozdravila kad su nam uveli pre par godina, mislim cak i vise od deset. Velika pogodnost za onog ko radi u IT ili bilo cemu gde  se radi astalno sa racunarom da moze povremeno da se menja visina desk-a sedi i/ili stoji.  Nabavljeni slican i za po kuci. Blagotvorno za ledja.

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted
7 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:

koji je najjaci benefit koji ste imali/mate u firmi, a da nije plata, flex vreme, rad od kuce.

meni je top benefit bio u prosloj firmi full medigrup paket, sa nekim njihovim poenima, koje nema sanse da potrosis. dakle odem na pregled, ili dete ode na pregled i nista ne platis, ni proviziju. samo poskidaju te poene.

2023:

1500€ nagrada za projekat uvodjenja BC kod cerki firmi. planirali 5, uveli 8

50€ za gorivo, bio neki upgrade koji je krenuo po zlu, a ja bio u novom sadu pa tri dana dodatno radio

50€ za gorivo zbog peripetija sa prtljag i odlaganja leta za singapur kad je bila snezina u minhena pocetkom decembra

Posted

Summer friday - tokom letnjih meseci svaki petak je imao cetvorocasovno radno vreme umesto 8h. Bukvalno vrhunski benefit, moze covek da organizuje produzene vikende ili da uziva u letnjem danu. Vec jedno 3 godine za redom ga furaju u firmi.:D

• +1 5
  • Wub 1
Posted

Treba uvesti rmbanje, ali ga podvesti pod "radne akcije", pa nek se IT levičari prže malo.

• Haha 2