Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2022/23

Ros

Recommended Posts

Posted (edited)

Jos uvek skupljam delove ocinjeg vida...

Pa bre, ovo u ratu da pustis neprijatelju u zarobljenickom logoru, na svakom sudu bi bio osudjen za izivljanje nad zarobljenicima...

Al dobro, iz ovog uzasa ima i 2 dobre stvari:

1. Pobeda

2. Klupiranje Vildoze - malo je falilo da gadjam televizor kad je onaj patuljac zavalio trojku sa 8 metara dok ga je Luca zestoko uzdrmavao namrgodjenim pogledom...

Edited by Drako
Apismen
  • +1 1
Posted
13 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Dva puta nije digao ruku na dalekometne trojke. Nisam baš siguran da mu je to prolazilo u prvom mandatu kod Duška.

Rekao je Ivanovic da ga je izveo na kratko i da je hteo da ga vrati brzo ali nije hteo da tumba petorku koja je ponistila onih -8 i preokrenula utakmicu. Mislim da je od te dve odbrane mnogo veci faktor to sto je Vildoza shvatio da smo svi doziveli njegov dolazak kao second coming pa je krenuo ozbiljno da se zajebava na terenu. I to ne samo na ovoj utakmici. On ce svakako biti i ostati nas glavni igrac i motor ekipe ali ce mu dobro doci ovo hladjenje da skonta koji je najbolji nacin da to radi. Za razliku od Jovanovica Ivanovic je ipak trener koji ima neku reputaciju iza sebe, neki marifetluci nece moci da prolaze bez reakcije sa klupe. Vildoza je odlican igrac ali nije profil koji sam moze da dobija utakmice u Evroligi, ima tu defanzivaca koji ce ga ponistiti kao taksenu marku.

Mada, realno ova ekipa nije napravljena za velike stvari, sa Vildozom ili bez njega. Previse je tu igraca koji mogu otprilike jednom mesecno da odigraju kao sto je Dzoni odigrao veceras a onda da ih nema nigde, previse igraca koji su sposobni u ciglo pet minuta da odigraju ponesto dobro a onda da naprave seriju nevidjenih sranja, previse vodonosa s jedne strane ali i onih koji neosnovano misle da su zvezde s druge strane. Neke stvari mogu da se poprave boljom spremom i vecim samopouzdanjem ali za neke stvari je potreban kvalitet a mi ga za uslove Evrolige nemamo.

• +1 4
Posted (edited)

Meni je ovo izgledalo sa previse amplituda. Prvo poluvreme, po meni, je bilo dobro, video se napredak, pogotovu u odbrani, primili smo 23 poena za poluvreme. Onda dodje drugo poluvreme i vratimo se na mod od prethodnih utakmica. Parker je napravio odlican potez kada je izvukao onog visokog centra, Fal se zove, cini mi se, i uveo nizeg igraca i nakon toga su sve preuzimali i u jednom trenutku bukvalno zakljucali kos i reket. Prelomna je bila trojka Bentila kad je lopta skakutala po obrucu. 

Utisak veceri mi je onaj plej Asvela koji izgleda kao da ide u peti razred osnovne skole. 

Uzgred, pozdrav za sve "Zvezdase" koji na -7 i 4 minuta do kraja izlaze iz hale, neka svima ucine uslugu i neka se ne vracaju vise.

Edited by Hroničar
  • +1 1
Posted
božija volja veceras

Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted

Iznenadjen sam da je Nedović povukao u crunch time-u, da je Bentil uhvatio onaj prelak pas to bi bilo 3 od 4 rešena napada. 

Ostatak utakmice je bio loš. 

Posted

I vrhunska odluka Ivanovića da se pravi faul nad onim likom koji nas je pohapsio u odbrani, ali se videlo da ima drvene ruke. 

• +1 1
Posted
1 minute ago, Hroničar said:

Meni je ovo izgledalo sa previse amplituda. Prvo poluvreme, po meni, je bilo dobro, video se napredak, pogotovu u odbrani, primili smo 23 poena za poluvreme. Onda dodje drugo poluvreme i vratimo se na mod od prethodnih utakmica. Parker je napravio odlican potez kada je izvukao onog visokog centra, Fal se zove, cini mi se, i uveo nizeg igraca i naoon toga su sve preuzimali i u jednom trenutku bukvalno zakljucali kos i reket. Prelomna je bila trojka Bentila kad je lopta skakutala po obrucu. 

Utisak veceri mi je onaj plej Asvela koji izgleda kao da ide u peti razred osnovne skole. 

Uzgred, pozdrav za sve "Zvezdase" koji na -7 i 4 minuta do kraja izlaze iz hale, neka svima ucine uslugu i neka se ne vracaju vise.

Ovo nam se desava od pocetka sezone i posledica je nakaradno formiranog rostera. Cim protivnik pojaca agresivnost i krene da brani preuzimanjem na povrsinu ispliva gomila nasih igraca koji ne umeju da spuste loptu na parket, ne mogu da probiju, ne mogu da kazne preuzimanje doturanjem lopte u reket, a i da mogu, unutra nemamo igraca koji to moze da resi. Bukvalno nas je svaka evroligaska ekipa za pet minuta resila takvim odbranama, samo pojacaju agresivnost na loptu i cao, nasi napadi odmah krenu da se zavrsavaju ili nekim ludackim sutevima u poslednjim sekundama napada ili izgubljenim loptama. Osim Nedovica i Vildoze mi bukvalno nemamo igraca spolja koji moze da pretrci malo agilnijeg centra a ni ova dvojica nisu specijalni u tome, tim pre sto Nedovic vise misli o povredi lista nego o kosarci.

Jos jedna bitna stvar. Secam se kad je Divac otisao u Lejkerse i na prvoj ili drugoj utakmici dobije kontru 1 na 0 i zavrsi elegantno polaganjem na tablu. Trener ga smesta posalje na klupu i zaboravi ga tamo. Posle utakmice mu kaze - svaki put kad ovakvu kontru ne zavrsis kucanjem ici ces na klupu. To Ivanovic treba da uradi Petrusevu i Bentilu. Bentil danas u kontri dva na jedan polaze preko igraca od 180 cm. Ne secam se ekipe koja je vise zicera ispod kosa promasila od ove, ponekad to nisu promasaji nego blamiranje.

Posted
4 minutes ago, Boujee said:

I vrhunska odluka Ivanovića da se pravi faul nad onim likom koji nas je pohapsio u odbrani, ali se videlo da ima drvene ruke. 

To je razlika izmedju lika koji ima 16 ili 18 sezona u Evroligi i pocetnika. Kako je Luka izleteo kao iz puske da ga faulira kad je shvatio da je lopta dosla do njega.:D 

Realno je bio i previd Parkera da ga ostavi na parketu.

• +1 3
Posted
26 minutes ago, harper said:

Ovo nam se desava od pocetka sezone i posledica je nakaradno formiranog rostera. Cim protivnik pojaca agresivnost i krene da brani preuzimanjem na povrsinu ispliva gomila nasih igraca koji ne umeju da spuste loptu na parket, ne mogu da probiju, ne mogu da kazne preuzimanje doturanjem lopte u reket, a i da mogu, unutra nemamo igraca koji to moze da resi. Bukvalno nas je svaka evroligaska ekipa za pet minuta resila takvim odbranama, samo pojacaju agresivnost na loptu i cao, nasi napadi odmah krenu da se zavrsavaju ili nekim ludackim sutevima u poslednjim sekundama napada ili izgubljenim loptama. Osim Nedovica i Vildoze mi bukvalno nemamo igraca spolja koji moze da pretrci malo agilnijeg centra a ni ova dvojica nisu specijalni u tome, tim pre sto Nedovic vise misli o povredi lista nego o kosarci.

Jos jedna bitna stvar. Secam se kad je Divac otisao u Lejkerse i na prvoj ili drugoj utakmici dobije kontru 1 na 0 i zavrsi elegantno polaganjem na tablu. Trener ga smesta posalje na klupu i zaboravi ga tamo. Posle utakmice mu kaze - svaki put kad ovakvu kontru ne zavrsis kucanjem ici ces na klupu. To Ivanovic treba da uradi Petrusevu i Bentilu. Bentil danas u kontri dva na jedan polaze preko igraca od 180 cm. Ne secam se ekipe koja je vise zicera ispod kosa promasila od ove, ponekad to nisu promasaji nego blamiranje.

Jeste, ali ima nesto i do nedostatka samopouzdanja, mozda Ivanovic uspe da ih ubedi da mozda mogu bolje. Prvo poluvreme je pokazalo da mozemo bolje nego u prethodnim utakmicama, pre svega u odbrani. Za napad ce trebati dosta rada i dosta vere, potogovu da se resavaju lakse kontranapadi i sekundarni kontranapadi. Na terenu deluju kao da su u nekom strahu ili grcu, pa nam se desava situacija da onaj decacic koji izgleda kao da je dosao iz osnovne skole, izbije loptu iz ruke Luki Mitrovicu.

Posted
12 minutes ago, Hroničar said:

Jeste, ali ima nesto i do nedostatka samopouzdanja, mozda Ivanovic uspe da ih ubedi da mozda mogu bolje. Prvo poluvreme je pokazalo da mozemo bolje nego u prethodnim utakmicama, pre svega u odbrani. Za napad ce trebati dosta rada i dosta vere, potogovu da se resavaju lakse kontranapadi i sekundarni kontranapadi. Na terenu deluju kao da su u nekom strahu ili grcu, pa nam se desava situacija da onaj decacic koji izgleda kao da je dosao iz osnovne skole, izbije loptu iz ruke Luki Mitrovicu.

Ma, on ce sigurno poboljsati mnogo toga ali i sam je rekao da pored toga postoji i drugi nacin, da se nesto menja. Ova ekipa jeste bila lose vodjena, jeste da je bilo i problema sa kasnim dolascima igraca i povredama, ali objektivno i nema dovoljan kvalitet da se pobije sa vecinom klubova u Evroligi. Da naredis bilo kojem treneru Evrolige da mora da uzme nekoliko igraca iz Zvezde teska srca bi uzeo maksimum trojicu, ostale ne bi ni razmatrao. Nama su veceras najbolji igraci bili Ivanovic i Mitrovic. Svaka njima cast ali to nisu igraci koji mogu da naprave razliku na ovom nivou.

• +1 1
Posted
1 hour ago, Hroničar said:

pa nam se desava situacija da onaj decacic koji izgleda kao da je dosao iz osnovne skole, izbije loptu iz ruke Luki Mitrovicu.

Luki je to sistemska greška, na svakoj tekmi mu pokupe iz ruku dve tri lopte ili eventualno puno ređe kao večeras bude i mrtva lopta.

UVEK kasni u zaštiti lopte kada ulazi u posed.

Posted
8 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Luki je to sistemska greška, na svakoj tekmi mu pokupe iz ruku dve tri lopte ili eventualno puno ređe kao večeras bude i mrtva lopta.

UVEK kasni u zaštiti lopte kada ulazi u posed.

Za tu konkretnu loptu je veci krivac Dobric koji mu je dodao kao balon na plazi. Mada je generalno tacno da mu prilicno lako izbiju loptu iz ruku jer Luka je sve samo nije razgrtac u reketu. Ali ako se vec pominje ta lopta red bi bio da se pomene i ona koju je osvojio nakon Nedovicevog promasaja celog obruca i pored dva igraca je ubacio za 2+1.

Posted

Jako loše štiti posed za jednog centra. Nema instikt da prvo uhvati loptu sa dve ruke, pribije je uz telo i isturi laktove. Govorim generalno, ne o konkretnoj situaciji. Na svakoj tekmi mu isčačkaju loptu dve na taj način.

Posted (edited)

Sad ide niz od 11 pobeda do novog poraza od 40 razlike protiv Olimpijakosa :fantom:

Edited by Plajvi
  • Wub 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...