Zverilla Posted March 3 Posted March 3 On 3. 3. 2025. at 14:09, slepa živana said: baš sam razmišljala na kojoj temi da pitam kako da uništim suve grane od podkresivanja, a da ne zapalim celo imanje Expand On 3. 3. 2025. at 14:49, ivy said: ostavi ih na gomili u nekom cosku imanja i same ce istruliti a ti ces imati kompost da koristis.. Expand to ce jako dugo trajati za kompost je potrebno nesto "zeleno" sa puno azota (npr trava) i nesto "braon" sa puno ugljenika (granje, ali usitnjeno). onda on realtivno brzo prevre, spram velicine gomile za kompostiranje od par meseci (za ogromne, koje se iznutra toliko ugreju da se pasterizju same od sebe) do godinu+ ako je u pitanju manja gomila koja kompostira na niskoj temperaturi ako nemas zeleni deo, onda ce drvo morati da pojedu gljive, sto bas bas traje. 1
Bambula Posted March 3 Posted March 3 On 3. 3. 2025. at 14:55, đorđe geprat said: ne verujem da je benzinska tiša. sudim po lančanim testerama, motornim kosama. u mojim godinama (upravo 75) poteško za držanje. javiću kako ispada sa ovom. da, sve deblje od 2 cm služi mi sa potpalu ili roštilj. ovo što će sada da ide u drobilicu bilo bi spaljivano u buretu. ovako, ići će u malč. ekologija na delu. Expand Čist benzin pa ima lep i miran rad.Ne vrišti kao 2t mašine Još za moje potrebe nikad ne treba pun gas,na pola gasa radi uvek.Imao sam ogromnu gomilu koja je isto kao kod tebe, treba za roštilj,prase,rakiju na kraju ne bi potrošio tu gomilu za dva života Ovako od kad sam nabavio drobilicu, sve ide u nju.A svake jeseni i proleća se napravi poprilično granja od raznih rezidba. Sad je plac do mog kupio neki mladji par, pa su pitali da se pomogne u krčenju, tako da će joj to biti i test za malo deblje stvari Samo čuvaj prste, a i lice jer zna da uhvati drobilica granu i da je nekontrolisano zabaci, pa lepo udari po licu Isto tako ako radiš u rukavicama, obavezno neke tanke koje su pripijene uz dlan, jer opet zna grana da se zakači za rukavicu, a opet nije naivna snaga i te električne drobilice. 1
ivy Posted March 4 Posted March 4 @Zverilla dobra i ostra sekirica je svakako manje ulaganje i malo vremena da se granje malo usitni...jer ni ova sprava nije carobni stapic,em kosta em i ona zahteva vreme,pa se zaglavi,pa se pokvari,mora da se pazi da se ne povredis.... i za dve godine u nekom cosku imanja i sve ce istrunuti dovoljno da se jos vise usitni obicnim gazenjem.. ili spaljivanje u buretu.
Fakundo Sava Posted March 4 Posted March 4 Jel koristi neko elektricne makaze Pakside? Traze ovi moji kući treba im za orezivanje
Recommended Posts