Boksi Posted February 7 Posted February 7 1 hour ago, Sara said: Ja se sad prvi put srela sa ovim, doduse ne idem dovoljno cesto po kafanam Nemoj da se zezneš pa sa društvom prihvatiš konobarov predlog: “Može prvo neka meza, da vam stavim svega po malo?” To tek bude deranje. 4 1
ivy Posted February 8 Posted February 8 jako me nervira naplata kuvera pa valjda se u restoranu escajg podrazumeva jer ne mogu jesti rukama... u Madjarskoj je u nekom restoranu na Balatonu ,,usluga,, bila posebna stavka a nismo mogli sami da se usluzimo ...ne razumem zasto se to sve ne uracuna u cenu jela i pica?
Shan Jan Posted February 8 Posted February 8 @ivy kuver u Srbiji cesto ukljucuje one sitne grickalice pre nego narucis jelo (hlebici, mazalice i slicno) i ok mi je u tom smislu. Jedino me nervira sto treba da kopas po sitnim slovima menija da vidis da li ga ima i koliko je.
ivy Posted February 8 Posted February 8 pa ja to nista ne jedem... ili kada se automatski naplacuje hleb koji takodje ne jedem.. brate mili formiraj cenu jela i pica tako da ti se restoran isplati i gotovo...valjda su kuhinja i usluga deo jedne celine..ne razumem.. 4
Shan Jan Posted February 8 Posted February 8 Inace meni je super sto je svuda u Grckoj litar vode u restoranima jedan evro. To je valjda neki zakon donet da se ne izrabljuju ozedneli ljudi. 1 1
Shan Jan Posted February 8 Posted February 8 Just now, kud u maglu Simoviću said: koje vode, flaširane ili česmovače? Flasirane. Takodje ispred svakog mesta na plazi mora da postoji deo, dal trecina, koji se nenaplacuje, vec samo pobodes suncobran. 1 1
vracharac Posted February 8 Posted February 8 Nekada se (pre 30 godina) podrazumevalo u Grckoj da se uvek sluzi casa vode uz npr kafu. Cak ni kelneri nisu popreko gledali ako se sedne i zatrazi casa vode. Sto se cesmovace tice davali su je tamo gde je voda iz vodovida bila dobra za pice. Ali i to se promenilo i unovcilo
Milosh76 Posted February 11 Posted February 11 Večeras oko 18 časova na Kosmaju je izgore restoran "La Montanja", inače u vlasništvu bivšeg srpskog fudbalskog reprezentativca Nenada Krstičića.
April Posted February 12 Posted February 12 (edited) On 21.1.2025. at 23:55, Eleniko said: Danas sam sasvim slučajno otkrio zanimljivo mesto - Dva putića na Zvezdari u Sv. Nikole 29a, malo pre KBC Zvezdara Imao sam zakazano kod endokrinologa da uzmem Ozempic (!) i u dolasku sam video na neuglednom objektu tablu na kojoj je pisalo "čorbast pasulj, škembići u saftu, gulaš". Taman sam završio sa doktorima do vremena za ručak kako Alah zapoveda (13h) pa u povratku odlučim da svratim. Ulaz još neugledniji nego sam objekat jer u vazduhu visi pitanje da li ovo radi ili ne, ipak sam ušao i prva prostorija je bife sa zajedničkim stolom oko koga su u oblaku duvanskog dima ispred televizora stajali neki muškarci srednjih godina i gledali Novaka. Jedan od njih mi je prišao i pozdravio, uzvratio sam pitanjem da li može ručak, pokazao mi je rukom put u zadnji deo gde je sala za ručavanje, takođe slabije vidljivosti zbog dima. Dobro, tu sam već shvatio da će ovo biti čelendž ali ja ne odustajem iz kafane tako da sam seo. Bez gledanja u jelovnik sam naručio gurmanske škembiće, kupus salatu i kafu i kiselu, kako i treba na takvom mestu. U tom trenutku za stolom pored su sedela 4 sredovečna Crnogorca u suludom razgovoru, iz kog izdvajam: - Nemac se usro, nije ga zajebo Amerikanac no se sam usro. - Putin i Lavrov, nema dalje.. - razlika između milionera i milijardera: milion sekundi je 11 dana, milijarda sekundi je 31 godina. Pa ti vidi. - kamo sreće da cela Evropa sluša Orbana, najbolji političar - vidi ga onaj Srbin kako je crn (vidi crnca u publici AO, igra Đovak) - Melanija brate to je državnica, kako graciozno ide - Bravo načelniče (za svaki važan poen Đokovića) U to stiže i hrana, i šta reći, izgleda da sam ubo biser. Prvo i osnovno, mesto je za škembiće mnogo bolje nego razvikani Ljuba na Dimitrijali, moji gurmanski su bukvalno bili kafanski standard. Jeo sam bolje u svim inkarnacijama kafana Vlade Melentijevića, od onog na terenu FK Zvezdara preko Zapleta do Dijagonale i Cveća zla ali u realnim kafanama nisam. Cena je 800 din, saft je bogat paradajzom, sir je odličan /mnogo bolji od besmislenog trapista kod Ljube/, škembića ima da se unakaziš i - jako važno - jelo je zapečeno u rerni. Posle sam bacio pogled na jelovnik, ima glava u škembetu, crevca na žaru, škembići u praktičnom svim agregatnim stanjima /pohovani, čorbasti i ovi moji/ i još toga zanimljivog /npr domaća turšija iz koje izdvajam belolučenu papriku smederevku/. Ostali u kafani su uglavnom jeli ćevape koji izgledaju besprekorno sa pekarskim krompirom i salatom od kiselog kupusa, verovatno ima razlog za to. Moja kupus salata bezveze, napravljena ranije ali vole to po nekim kafanama tako. Od piva imaju samo zidarce - Valjevsko i Nektar. Svi su cepali špricer. Rekao bih da je ovo generalno najmanje level Džakarte, videćemo. Pušenje je dozvoljeno i to se koristi svim sredstvima, računajte da ćete sve sa sebe po ulasku u kuću staviti u veš mašinu. Nikad nisam video da u srpskoj kafani gost traži da se uključi ventilacija, to je uredno uradio lik pored mene toliko je bilo heavy. Vratiću se na glavu i crevca za početak (za njih treba proveriti da li ih imaju)... Uuu brt Ovo se zove preporuka. Mora da se overi pre nego što počnu da fušere. P.S. Pa sad sam shvatio - to je ustvari kafana Lepe Lukić Bulbulder rulz Edited February 12 by April
BojanaJok Posted February 12 Posted February 12 Nisam sigurna da li sam omašila topic, ali gde poručiti roštilj na kilo u Zemunu?
Sokrat Posted February 12 Posted February 12 12 minutes ago, BojanaJok said: Nisam sigurna da li sam omašila topic, ali gde poručiti roštilj na kilo u Zemunu? Čudesa od mesa u Geteovoj i Ljukijev roštilj na Karađorđevom trgu su bili dobri. Ne radim više u Zemunu pa ne znam da li još uvek drže kvalitet. 1
Shan Jan Posted February 12 Posted February 12 27 minutes ago, BojanaJok said: Nisam sigurna da li sam omašila topic, ali gde poručiti roštilj na kilo u Zemunu? Meni je ovaj komsa sasvim ok, iako im je giros primarna stvar: https://www.kiklop.rs/ Al ako oces bas kvalitet, malo dalje ti je https://www.cirinodrvce.rs/ 1
werbatim Posted February 12 Posted February 12 6 hours ago, BojanaJok said: Nisam sigurna da li sam omašila topic, ali gde poručiti roštilj na kilo u Zemunu? Kad sam radio u blizini, mi smo roštilj kad su bile neke proslave porucivali u mesari Jančić. 1
kud u maglu Simoviću Posted February 12 Posted February 12 jančić je(dok je deda bio živ) imao jedne od najboljih kobaja u ovom delu evrope, kako su naslednici preuzeli posao kobaje su kalirale, a ni ona mesara kod lukoil pumpe više ne radi. gore, u branka pešića sam bio samo jednom i to nije to preporuka za ćirino drvce, samo ako peku te veće količine. i čudesa na okretnici 15 nisu loši al odavno nisam bio tamo kodmene u kombinatu se za tako neke proslave zove gladni vuk 1
Recommended Posts