Jump to content
IGNORED

BG restorani v2.0

renne

Recommended Posts

Posted

Znam par ljudi koji tamo redovno idu. Ja sam pak bio jednom i pojeo najsuvlju punjenu vesalicu u zivotu. Posle su mi rekli nisi trebao to, nego mundijalske cevape. Ja reko neka...

• +1 1
Posted

Danas sam sasvim slučajno otkrio zanimljivo mesto - Dva putića na Zvezdari u Sv. Nikole 29a, malo pre KBC Zvezdara

Imao sam zakazano kod endokrinologa da uzmem Ozempic (!) i u dolasku sam video na neuglednom objektu tablu na kojoj je pisalo "čorbast pasulj, škembići u saftu, gulaš". Taman sam završio sa doktorima do vremena za ručak kako Alah zapoveda (13h) pa u povratku odlučim da svratim. Ulaz još neugledniji nego sam objekat jer u vazduhu visi pitanje da li ovo radi ili ne, ipak sam ušao i prva prostorija je bife sa zajedničkim stolom oko koga su u oblaku duvanskog dima ispred televizora stajali neki muškarci srednjih godina i gledali Novaka.

Jedan od njih mi je prišao i pozdravio, uzvratio sam pitanjem da li može ručak, pokazao mi je rukom put u zadnji deo gde je sala za ručavanje, takođe slabije vidljivosti zbog dima. Dobro, tu sam već shvatio da će ovo biti čelendž ali ja ne odustajem iz kafane tako da sam seo. Bez gledanja u jelovnik sam naručio gurmanske škembiće, kupus salatu i kafu i kiselu, kako i treba na takvom mestu.

U tom trenutku za stolom pored su sedela 4 sredovečna Crnogorca u suludom razgovoru, iz kog izdvajam:

- Nemac se usro, nije ga zajebo Amerikanac no se sam usro.

- Putin i Lavrov, nema dalje..

- razlika između milionera i milijardera: milion sekundi je 11 dana, milijarda sekundi je 31 godina. Pa ti vidi.

- kamo sreće da cela Evropa sluša Orbana, najbolji političar

- vidi ga onaj Srbin kako je crn (vidi crnca u publici AO, igra Đovak)

- Melanija brate to je državnica, kako graciozno ide

- Bravo načelniče (za svaki važan poen Đokovića)

U to stiže i hrana, i šta reći, izgleda da sam ubo biser.

Prvo i osnovno, mesto je za škembiće mnogo bolje nego razvikani Ljuba na Dimitrijali, moji gurmanski su bukvalno bili kafanski standard. Jeo sam bolje u svim inkarnacijama kafana Vlade Melentijevića, od onog na terenu FK Zvezdara preko Zapleta do Dijagonale i Cveća zla ali u realnim kafanama nisam. Cena je 800 din, saft je bogat paradajzom, sir je odličan /mnogo bolji od besmislenog trapista kod Ljube/, škembića ima da se unakaziš i - jako važno - jelo je zapečeno u rerni. Posle sam bacio pogled na jelovnik, ima glava u škembetu, crevca na žaru, škembići u praktičnom svim agregatnim stanjima /pohovani, čorbasti i ovi moji/ i još toga zanimljivog /npr domaća turšija iz koje izdvajam belolučenu papriku smederevku/. Ostali u kafani su uglavnom jeli ćevape koji izgledaju besprekorno sa pekarskim krompirom i salatom od kiselog kupusa, verovatno ima razlog za to. Moja kupus salata bezveze, napravljena ranije ali vole to po nekim kafanama tako.

Od piva imaju samo zidarce - Valjevsko i Nektar. Svi su cepali špricer.

Rekao bih da je ovo generalno najmanje level Džakarte, videćemo.

Pušenje je dozvoljeno i to se koristi svim sredstvima, računajte da ćete sve sa sebe po ulasku u kuću staviti u veš mašinu. Nikad nisam video da u srpskoj kafani gost traži da se uključi ventilacija, to je uredno uradio lik pored mene toliko je bilo heavy.

Vratiću se na glavu i crevca za početak (za njih treba proveriti da li ih imaju)...

474558030_10160971605777643_847144464567

• +1 2
  • Hvala 1