Filozof manijak Posted January 31 Posted January 31 (edited) On je umro u Trnovu, naravno da ga poštuju A ovo na slici bi trebalo da su Bogumili, al šta znaju deca (ako slika nije fejkovana) Što se tiče povezanosti identitata srpskog naroda i svetosavlja, voleo bih da mi neko objasni razlog zašto je 1594. Sinan paša spalio Savine mošti, nakon propalog ustanka? Edited January 31 by Filozof manijak
Filozof manijak Posted January 31 Posted January 31 (edited) XS a ti si neki opasan fućevnt Edited January 31 by Filozof manijak
precog Posted January 31 Posted January 31 1 minute ago, Filozof manijak said: XS a ti si neki opasan fućevnt pricam o majici, ne gacama.
Mel Posted January 31 Posted January 31 7 minutes ago, Filozof manijak said: On je umro u Trnovu, naravno da ga poštuju A ovo na slici bi trebalo da su Bogumili, al šta znaju deca (ako slika nije fejkovana) Što se tiče povezanosti identitata srpskog naroda i svetosavlja, voleo bih da mi neko objasni razlog zašto je 1594. Sinan paša spalio Savine mošti, nakon propalog ustanka? Ispravno je anticipirao da ce velikosrspki nacionalizam za jedno 400tak godina da mitologizuje Svetog Savu pa je hteo da preventira takvu zloupotrebu ovog sveca, makar je toliko jasno. Spoiler A ti stvarno ne znash da nikakvog Sinan Pashe nije ni bilo ni paljenja moshtiju na Vracharu, i da je to sve mitologizacija? E ccc, a ovamo poznavalac
x500 Posted January 31 Posted January 31 @Mel postoji jos jedan sv Sava, mozda poznatiji kao Mar Saba ili sv Sabba ili Sava Osveceni. Ima i manastir, ja bio :), u Izraelu kad se ide "prekim" putem od Jerusalima za Mrtvo more (Masadu). Ponekad ljudi kod nas, nehotice, brkaju ta dva sveca i misle da Rumuni i Bugari svetkuju ovog nama poznatijeg
Mel Posted January 31 Posted January 31 1 hour ago, x500 said: @Mel postoji jos jedan sv Sava, mozda poznatiji kao Mar Saba ili sv Sabba ili Sava Osveceni. Ima i manastir, ja bio :), u Izraelu kad se ide "prekim" putem od Jerusalima za Mrtvo more (Masadu). Ponekad ljudi kod nas, nehotice, brkaju ta dva sveca i misle da Rumuni i Bugari svetkuju ovog nama poznatijeg Ne znam, ako je neko pomeshao to je onda sam taj Bugarin, mada mislim da je i on pominjao da je umro kod njih pa je valjda ipak mislio na nasheg Svetog Savu. Mada ko ce ga znati, kad tako pomenesh da ima i taj drugi ja recimo ni ne znam za njega. Samo mogu da ti zavidim da si i tu bio :( 1
Recommended Posts