Jump to content
IGNORED

ima, al za manje para: recesivni topik!

gospa buba

Recommended Posts

Posted

u stvari jeste neki specijalni, sad sam se setio da mi je pokazivala neku oznaku na njemu zašto je tako skup, ali nisam slušao. samo nije bilo drugog, a nisam mogao da idem u drugu prodavnicu kad sam sve ostalo kupio u maxiju :dry:

Posted
Odmah uz stepenice posle pijace gde je kao onaj plato na "terasi" sa kafićem nekim. Vidi se s ulice, prvi lokal levo kad se uđe. U tom ulazu je i neka zdrava hrana, Pošta itd. 

Evo, to su ovi
Parfimerija Diva

Ima ih na više lokacija, nisam znala. 
jesu ti ok oni? danas sam videla i u zemunu na trgu neku kucnu hemiju, sve cemo morati da predjemo na te niskotirazne brendove, slobodan miloshevic po drugi put medju srbima :isuse:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

• +1 4
  • Tužno 1
Posted

Ok su bili, uzimala sam ranije Dash original kod njih.

ma nema šta, prouči se cenoteka pa ako nema neke sumanute akcije u nekoj od hyper radnji, ide se u lokalne parfimerijice, prodavnice hemije ili na buvljak.

• +1 1
Posted

Jeste li probali praškove/deterdžente za veš u DM-u, njihovu robnu marku? Mislim, u Nemačkoj su dosta povoljniji od ovih standardnih, pa verujem da je i u Srbiji tako.

Još htedoh da pitam da li npr. i u DM-u tako varaju mušterije sa cenama kao po Maksijima i Ideama, kakva su vasa iskustva?

Odvikla sam se od te panike da moram da pazim na kasi (ali i dalje to radim sto i nije teško pošto su ekrani u nemačkim radnjama zgodni za pratnju i brzi pregled), bukvalno mi se ni jednom nije desilo da bude neka prevara od kako sam ovde, i onda sam proletos došla u Maksi na Paliluskoj pijaci gde bukvalno nikako ne možeš da pratiš šta čovek kuca, jer nema ničeg predviđenog za to, nikakav prikaz, ništa :ohmy:

Onda sam provalila da imaju samousluzne kase na kojima nema nikog i isključivo sam njih koristila posle. Na njima bi bila cena koja je stajala na rafovima, zajedno sa sniženjem, i posle videh da su i moji roditelji zadovoljni time - dotle uopšte nisu ni primetili te kase. A inače se stalno žale da bude nešto na kasi, samo oni isteraju svoje (vrate nazad ili čekaju da kasirka proveri)

• +1 3
Posted (edited)

I ja stalno koristim samouslužne kase. Uz plaćanje telefonom, završavam kupovinu dosta brže nego kad sam čekao na običnim kasama i trudio se da ispratim brzinu kojom kasiri uzimaju stvari iz moje korpe i dobacuju mi ih da pakujem.

Edited by napadaj
  • +1 3
Posted (edited)
5 hours ago, I*m with the pilots said:

Jeste li probali praškove/deterdžente za veš u DM-u, njihovu robnu marku? Mislim, u Nemačkoj su dosta povoljniji od ovih standardnih, pa verujem da je i u Srbiji tako.

Još htedoh da pitam da li npr. i u DM-u tako varaju mušterije sa cenama kao po Maksijima i Ideama, kakva su vasa iskustva?

Nisu baš jeftini praškasti deterdženti. Tj. zavisi šta, tečni jesu značajno jeftiniji, kupujem ih, i ostala hemija jeste, npr.donedavno je abrazivna tečnost za wc bila 99 dinara. 

Ne varaju, DM je jedno retko po meni kulturno mesto. A farbe za kosu, i mnoge kozmetike su sad jeftinije od Lilija, na primer. Plus što imaju svoje robne marke koje su džabe, a ok. Gelovi za tuširanje, kreme, gelovi za pranje lica, itd. Drastično je sve jeftinije. Pre neki dan sam uzela neku kremu za lice za 400 dinara, ništa specijalno ali meni je dobra. 

Edited by Svemir Zeka
  • +1 1
Posted (edited)
5 hours ago, napadaj said:

I ja stalno koristim samouslužne kase. Uz plaćanje telefonom, završavam kupovinu dosta brže nego kad sam čekao na običnim kasama i trudio se da ispratim brzinu kojom kasiri uzimaju stvari iz moje korpe i dobacuju mi ih da pakujem.

jesi gledao years and years?

ima dobra scena kad neka baba objašnjava da je sumrak civilizacije počeo sa tim kasama, i kineskim majicama od 25p

a zašto uopšte kupujete te praškaste deterdžente?
loši su za tkaninu, ovi tečni jemanje oštećuju. taj tečni za crne stvari je u dm genijalan

Edited by kud u maglu Simoviću
  • +1 1
Posted
ima dobra scena kad neka baba objašnjava da je sumrak civilizacije počeo sa tim kasama, i kineskim majicama od 25p

a zašto uopšte kupujete te praškaste deterdžente?
loši su za tkaninu, ovi tečni jemanje oštećuju. taj tečni za crne stvari je u dm genijalan
tachno koliko je manje oshtecuju toliko gore i peru, posebno belo. nisam protiv naravno, al nekad mi opstanak nije prioritet [emoji38]ol:

te tkanine su ionako te iste kineske shto ce da se izakaju i oshtrim poglednom, a do vaskrsa svakako hihi.gif

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

• +1 5
  • Wub 1
Posted

Neophodno je da svaka kuća ima i prašak i tečni i kapsule, ali to već potpada pod moje fetiše pa bolje da ne širim temu. 

Uostalom, levi je rekao da je kupio prašak od 2kg za pola bubrega pa se držimo tog njegovog greha dok ne pocrkamo. 

• Wub 1
  • Haha 3
Posted
38 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

Nisam gledao. Volim kontakt sa živim osobama i znam da je automatizacija loša za zapošljavanje ljudi (makar u nekom mikro-periodu), ali šta da radim kad u Maksiju od pet kasa radi jedna ili eventualno dve.

Posted
10 minutes ago, Valkyrie said:

Neophodno je da svaka kuća ima i prašak i tečni i kapsule, ali to već potpada pod moje fetiše pa bolje da ne širim temu. 

ja to podrazumevam da se (makar neko vreme) mora imat sve od raspolozivih tehnologija!

• Wub 1
Posted
32 minutes ago, napadaj said:

Nisam gledao. Volim kontakt sa živim osobama i znam da je automatizacija loša za zapošljavanje ljudi (makar u nekom mikro-periodu), ali šta da radim kad u Maksiju od pet kasa radi jedna ili eventualno dve.

mislila sam da pišeš iz nekog inostranstva zato što si spomenuo da ti neko pakuje robu... to nisam videla kod nas. 

u mom maksiju isto, jedna kasa radi, tamo čeka minimum deset ljudi u svako doba, a 4 samouslužne uvek prazne. desi mi se da idem na kasu zbog pljuga... uvek neko nerviranje, ne radi aplikacija, kupac ne odustaje od popusta, kasirka na ivici nervnog sloma, svi stojimo nemoćni...

kod samouslužnih je jedina mana što ima uvek jedan deda koji je valjda zadužen da sklanja korpe, pa kad nema šta da radi onda hoće da pomogne i muva mi se tu, nervira me... al opet, hiljadu puta bolje nego na kasi.

ovo za automatizaciju koja je loša za zaposlenost ljudi... u srbiji. ne znam da li da se smejem il da plačem

• +1 4
Posted
1 hour ago, Valkyrie said:

ja rabim tečni dm-ov za crno, i neki tečni ariel za šareno i bijelo

i nisam primetio da slabije pere(pogotovu bijelo rublje) doduše nikad nije spec. umrljano

posteljina & peškiri se uvek peru odvojeno na 60° to sam ovde naučio

:sleep:

Posted
40 minutes ago, slepa živana said:

mislila sam da pišeš iz nekog inostranstva zato što si spomenuo da ti neko pakuje robu... to nisam videla kod nas. 

u mom maksiju isto, jedna kasa radi, tamo čeka minimum deset ljudi u svako doba, a 4 samouslužne uvek prazne. desi mi se da idem na kasu zbog pljuga... uvek neko nerviranje, ne radi aplikacija, kupac ne odustaje od popusta, kasirka na ivici nervnog sloma, svi stojimo nemoćni...

kod samouslužnih je jedina mana što ima uvek jedan deda koji je valjda zadužen da sklanja korpe, pa kad nema šta da radi onda hoće da pomogne i muva mi se tu, nervira me... al opet, hiljadu puta bolje nego na kasi.

ovo za automatizaciju koja je loša za zaposlenost ljudi... u srbiji. ne znam da li da se smejem il da plačem

Ma mislio sam na to kojom brzinom kasirke vade stvari iz moje korpe, provlače ih preko čitača i dobacuju meni na kraju kase da pakujem.

Ti ljudi iz obezbeđenja pre svega gledaju šta rade ljudi na samouslužnim kasama, da ne bi maznuli nešto, a usput sklanjaju korpe i eventualno pomažu.

• +1 1