June 6, 201311 yr Author On 6. 6. 2013. at 14:03, djordje geprat said: valjda je ovo pravo mesto:primetio sam u DISu i Rodi da su na etiketama ispod artikla pored barkoda i cene navedene i cene tog proizvoda za 1 kg/1 lit.To mi olakšava izbor ako mi je svejedno po pitanju marke.da li je to nova obaveza trgovaca ili samo dobra volja?obaveza. metodom pazljivog gledanja, u maksiju vrlo chesto moze da se kupi 250g nesa jeftinije nego 200g nesa ^_^
June 6, 201311 yr Ja sam par puta primetio da mi na kasi fakturišu punu cenu a ne onu "na akciji".Čak sam sačuvao i račun. Uredno obeleženo da je akcija + isto pisalo u onim njihovim novinama... I nisam uradio ništa. :(Lenčuga.
June 6, 201311 yr On 6. 6. 2013. at 16:34, wall said: Ja sam par puta primetio da mi na kasi fakturišu punu cenu a ne onu "na akciji".Čak sam sačuvao i račun. Uredno obeleženo da je akcija + isto pisalo u onim njihovim novinama... I nisam uradio ništa. :(Lenčuga.Mene je prijateljica koja radi u Merkator hipermarketu "poducila" prvo da uporedim bar kod na artiklu i na gondoli(pogledas da se slazu samo zadnja 4 broja), a ne naziv jer moze da ostane neki stari.Takodje vrlo se cesto u Maxiju desi da se "naprave ludi" pa kazu "to je staro nismo skinuli oznaku ali ne vazi vise".
June 6, 201311 yr Danas sam uzeo dve i prosle nedelje isto dve majce u Tempu Ada na akciji za 400 dinara po komadu. Majce su odlicne, lepo izgledaju i po sastavu su 100% pamucne.
June 15, 201311 yr Author On 15. 6. 2013. at 16:30, renne said: 1290 dinara osam kila Persila u Interexumnogo je, ne kupujem nishta dok ne bude 9 kila iljadu dinara.sad majketi pocheli da pakuju po 8 <_<chetvrt koka kole, chetvrt chipsa. znachi da smo prsli bigtajm. sve ce da bude na 2 srka
June 16, 201311 yr On 15. 6. 2013. at 21:19, thermal bug said: mnogo je, ne kupujem nishta dok ne bude 9 kila iljadu dinara.sad majketi pocheli da pakuju po 8 <_<chetvrt koka kole, chetvrt chipsa. znachi da smo prsli bigtajm. sve ce da bude na 2 srka Koliko mi se čini, sada bar jednom mesečno u svakom od većih lanaca ponude ovu varijantu kompakt Persila od 6+2 kile za oko 1200 dinara. Verovatno se sve kilavije prodaje po punoj ceni, pa su i akcije učestalije.
June 16, 201311 yr Author On 16. 6. 2013. at 21:40, ajgor said: Koliko mi se čini, sada bar jednom mesečno u svakom od većih lanaca ponude ovu varijantu kompakt Persila od 6+2 kile za oko 1200 dinara. Verovatno se sve kilavije prodaje po punoj ceni, pa su i akcije učestalije.sachekacemo ga. 9 kila, iljadarka :Dmada mislim da sam vec nashtekala 9 kila negde kod dede, moram sutra da proverim
June 16, 201311 yr On 16. 6. 2013. at 23:00, thermal bug said: 9 kila, iljadarka :DOvo je i naša omiljena robna marka ^_^
June 17, 201311 yr On 16. 6. 2013. at 21:40, ajgor said: Koliko mi se čini, sada bar jednom mesečno u svakom od većih lanaca ponude ovu varijantu kompakt Persila od 6+2 kile za oko 1200 dinara. Verovatno se sve kilavije prodaje po punoj ceni, pa su i akcije učestalije.Kod ove akcije proverite rafove sa persilom, zadnji put kad je bilo 6+2 na akciji u Rodicu, kupio sam obicna mala pakovanja- bila jeftinija na kilo. Kad sam pitao ''seku promoterku'' o cemu se radi bilo je ''mora da su nam ta pakovanja ostala po staroj ceni.
June 17, 201311 yr On 6. 6. 2013. at 18:56, Frank Pembleton said: "to je staro nismo skinuli oznaku ali ne vazi vise".To je stari štos ali po Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o trgovini, istaknuta cena je prodajna cena i prodavac je dužan da proda robu po istaknutoj ceni. Ako su različiti bar kodovi (a isti naziv)- mora da istakne cenu za svaki od njih. Nema muljanja- prekršaj postoji ili zbog neažurne nivelacije cena (ako je bar kod ostao isti a cena se promenila) ili zbog neisticanja cene za svaki proizvod na rafu (ako se razlikuju bar kodovi i cene) Edited June 17, 201311 yr by halloween
June 17, 201311 yr Ja bio u Rodi. Kupio nekih gluposti i trt-mrt 10% na kasi popust.Nisam imao pojma a i ne gledam one šarene postere na ulazu.Sad gledam račun, pa mi baš lepo.
June 17, 201311 yr svojevremeno na zapadu u jednom gradu vidimo fen i cenu reda 2eudjemo unutra i trazimo, on kosta 50etrazimo mi onaj iz izloga, i ona vidi da je pogresila cenu, ali tu nije mogla nista da uradi i proda nam za 2e