January 31Jan 31 34 minutes ago, Shan Jan said: Ni jedna prodavnica nije jeftinija od buvljaka/pijace. Oko ovoga se moze diskutovati. Ako se gadjaju akcije ista je cena proizvoda na buvljaku i u prodavnicaama. A u prodavnicama se neki PDV vrati u budzet pa se i iskoristi za nesto, na pijacama sve ide direktno u dzep prodavaca.
January 31Jan 31 4 minutes ago, glibav said: Oko ovoga se moze diskutovati. Ako se gadjaju akcije ista je cena proizvoda na buvljaku i u prodavnicaama. A u prodavnicama se neki PDV vrati u budzet pa se i iskoristi za nesto, na pijacama sve ide direktno u dzep prodavaca. Meni se cini da je ovo samo plus u vucicevoj Srbiji
January 31Jan 31 1 hour ago, Shan Jan said: Ni jedna prodavnica nije jeftinija od buvljaka/pijace. Ja sam se frapirala kad sam detetu kupila ves na pijaci pa je posle ispalo da sestra jeftinije nabavi u Trznom centru...
January 31Jan 31 5 minutes ago, Mel said: Ja sam se frapirala kad sam detetu kupila ves na pijaci pa je posle ispalo da sestra jeftinije nabavi u Trznom centru... Ono jeste, ima izuzetaka. Takodje i za povrce i voce van sezone. Al generalno je sve na pijaci jeftinije.
January 31Jan 31 1 hour ago, Svemir Zeka said: Pa ja mislim da nisi u pravu s tim da većina neće kupovati tamo gde nema nekog određenog proizvoda. Lično nisam vezana ni za jedan, možda za Gricka ali to nije toliko važno, štaviše i suvišan je. Elementarne stvari su u Lidlu znatno jeftinije: wc papir, paste za zube, ubrusi, šamponi, gelovi za tuširanje, maramice....jogurt, mleko, brašno....pored nekih mesa ima i drugih odličnih. Imaju super mešavine povrća. Grašak, boranija, itd. Kukuruz. Tortilje i mešavina za tortilju, to kupujem, masline itd Ima još. I ja navijam da se kupuje kod malih proizvođača, ali ih nemam u blizini. Kad sam radila pod Avalom, bila je prodavnica gde sam rado pazarila. U Bosni je toliko jeftinije kupovati hranu jer imaju mnoštvo malih proizvođača u velikim lancima na rafovima, i sve je jeftino. (Ne u srpskim, nego u federativnim) Pa ja sam napisao ako nema mnogo stvari koje kupujem, ne ako nema bas 1 konkretnu. A ova akcija bojkota ukljucuje i Lidl, dakle i oni su na tapetu. A ljudi u Lidlu, kao i drugim vecim marketima logicno najvise kupuju stvari koje su na akciji.
January 31Jan 31 1 hour ago, Shan Jan said: Meni se cini da je ovo samo plus u vucicevoj Srbiji Ako je imput + marza + pdv isto sto i imput + marza koja je razlika krao te psihopata ili random prodavac na pijaci. A ovi na pijaci uzimaju cak i vecu marzu.
January 31Jan 31 10 minutes ago, glibav said: Ako je imput + marza + pdv isto sto i imput + marza koja je razlika krao te psihopata ili random prodavac na pijaci. A ovi na pijaci uzimaju cak i vecu marzu. Ma razumem ja tebe ali meni nekako draze da me krade cak i vise taj random lik na pijaci nego da ide kroz sistem na kome su se nakacili ovi paraziti koji nas maltretiraju.
January 31Jan 31 1 hour ago, Jimmy Kowalski said: Pa ja sam napisao ako nema mnogo stvari koje kupujem, ne ako nema bas 1 konkretnu. A ova akcija bojkota ukljucuje i Lidl, dakle i oni su na tapetu. A ljudi u Lidlu, kao i drugim vecim marketima logicno najvise kupuju stvari koje su na akciji. Mislila sam nevezano od današnje akcije. Svakako danas ništa
January 31Jan 31 Bojkotujem, ali nisam siguran koliko to ima smisla ako sutra odem u nabavku. Mislim, ne razbacujem se ni inače. Radije ostavim novac u manjim radnjama, ali neću im dati 300 dinara za mandarine ako su u maksiju 150.
January 31Jan 31 U HR je juče krenuo sedmodnevni. u petak je zbog masovnog bojkota trgovina broj računa u maloprodaji, u odnosu na prethodni petak, pao za 44 posto, dok je iznos računa pao za čak 53 posto. Ukupni broj računa (u svim djelatnostima, a ne samo trgovini) pao je za 29 posto, a iznos računa za 36 posto https://www.index.hr/amp/vijesti/clanak/danas-pocinje-bojkot/2637498.aspx
January 31Jan 31 U HR bojkotuju i DM. Ne znam za sve, ali recimo, prašak za veš koji sam nedavno pominjala: Spoiler Kod nas je ‘na akciji’ od 1.1., ali i dalje: RS 5,71€ HR 4,80€ BIH 4,32€ DE 3,25€
January 31Jan 31 1 hour ago, mraki said: Bojkotujem, ali nisam siguran koliko to ima smisla ako sutra odem u nabavku. Mislim, ne razbacujem se ni inače. Radije ostavim novac u manjim radnjama, ali neću im dati 300 dinara za mandarine ako su u maksiju 150. Ovo je sustina cele price. Kada narod na primer navali da kupuje glavice kupusa u Maxiju, to ne radi da bi podrzao tu kompaniju, nego jer ce proci jeftinije nego na pijaci. Prosta racunica. Ako je na pijaci jeftinije, kupice na pijaci..
January 31Jan 31 A ukus kao važan faktor, to ništa? :p Može paradajz, recimo, da bude jeftiniji u Maxiju nego na pijaci, ali džabe kad je bezukusan.