Jump to content
IGNORED

ima, al za manje para: recesivni topik!

gospa buba

Recommended Posts

Posted
34 minutes ago, Shan Jan said:

Ni jedna prodavnica nije jeftinija od buvljaka/pijace. 

Oko ovoga se moze diskutovati. Ako se gadjaju akcije ista je cena proizvoda na buvljaku i u prodavnicaama. A u prodavnicama se neki PDV vrati u budzet pa se i iskoristi za nesto, na pijacama sve ide direktno u dzep prodavaca.

• +1 1
Posted
4 minutes ago, glibav said:

Oko ovoga se moze diskutovati. Ako se gadjaju akcije ista je cena proizvoda na buvljaku i u prodavnicaama. A u prodavnicama se neki PDV vrati u budzet pa se i iskoristi za nesto, na pijacama sve ide direktno u dzep prodavaca.

Meni se cini da je ovo samo plus u vucicevoj Srbiji :D 

Posted
1 hour ago, Shan Jan said:

Ni jedna prodavnica nije jeftinija od buvljaka/pijace. 

Ja sam se frapirala kad sam detetu kupila ves na pijaci pa je posle ispalo da sestra jeftinije nabavi u Trznom centru...

• +1 1
Posted
5 minutes ago, Mel said:

Ja sam se frapirala kad sam detetu kupila ves na pijaci pa je posle ispalo da sestra jeftinije nabavi u Trznom centru...

Ono jeste, ima izuzetaka. Takodje i za povrce i voce van sezone. Al generalno je sve na pijaci jeftinije.

Posted
1 hour ago, Svemir Zeka said:

Pa ja mislim da nisi u pravu s tim da većina neće kupovati tamo gde nema nekog određenog proizvoda. Lično nisam vezana ni za jedan, možda za Gricka :D ali to nije toliko važno, štaviše i suvišan je. Elementarne stvari su u Lidlu znatno jeftinije: wc papir, paste za zube, ubrusi, šamponi, gelovi za tuširanje, maramice....jogurt, mleko, brašno....pored nekih mesa ima i drugih odličnih. Imaju super mešavine povrća. Grašak, boranija, itd. Kukuruz. Tortilje i mešavina za tortilju, to kupujem, masline itd 

Ima još. 

I ja navijam da se kupuje kod malih proizvođača, ali ih nemam u blizini. Kad sam radila pod Avalom, bila je prodavnica gde sam rado pazarila. 

U Bosni je toliko jeftinije kupovati hranu jer imaju mnoštvo malih proizvođača u velikim lancima na rafovima, i sve je jeftino. (Ne u srpskim, nego u federativnim)

Pa ja sam napisao ako nema mnogo stvari koje kupujem, ne ako nema bas 1 konkretnu. A ova akcija bojkota ukljucuje i Lidl, dakle i oni su na tapetu. A ljudi u Lidlu, kao i drugim vecim marketima logicno najvise kupuju stvari koje su na akciji.

Posted
1 hour ago, Shan Jan said:

Meni se cini da je ovo samo plus u vucicevoj Srbiji :D 

Ako je imput + marza + pdv isto sto i imput + marza koja je razlika krao te psihopata ili random prodavac na pijaci. A ovi na pijaci uzimaju cak i vecu marzu.

Posted
10 minutes ago, glibav said:

Ako je imput + marza + pdv isto sto i imput + marza koja je razlika krao te psihopata ili random prodavac na pijaci. A ovi na pijaci uzimaju cak i vecu marzu.

Ma razumem ja tebe ali meni nekako draze da me krade cak i vise taj random lik na pijaci nego da ide kroz sistem na kome su se nakacili ovi paraziti koji nas maltretiraju.

Posted
1 hour ago, Jimmy Kowalski said:

Pa ja sam napisao ako nema mnogo stvari koje kupujem, ne ako nema bas 1 konkretnu. A ova akcija bojkota ukljucuje i Lidl, dakle i oni su na tapetu. A ljudi u Lidlu, kao i drugim vecim marketima logicno najvise kupuju stvari koje su na akciji.

Mislila sam nevezano od današnje akcije. Svakako danas ništa

Posted

Danas kucamo vadimo zaboravljene asove iz dubina zamrzivača :D

• Vojvodo,serdare 1
Posted

Bojkotujem, ali nisam siguran koliko to ima smisla ako sutra odem u nabavku.

Mislim, ne razbacujem se ni inače. Radije ostavim novac u manjim radnjama, ali neću im dati 300 dinara za mandarine ako su u maksiju 150.

• +1 4
Posted

U HR bojkotuju i DM. Ne znam za sve, ali recimo, prašak za veš koji sam nedavno pominjala:

Spoiler

IMG_6269.thumb.jpeg.73c0cd37c81119b0d9bc93855c335baf.jpeg

Kod nas je ‘na akciji’ od 1.1., ali i dalje:

RS 5,71€
HR 4,80€
BIH 4,32€
DE 3,25€

• +1 4
Posted
1 hour ago, mraki said:

Bojkotujem, ali nisam siguran koliko to ima smisla ako sutra odem u nabavku.

Mislim, ne razbacujem se ni inače. Radije ostavim novac u manjim radnjama, ali neću im dati 300 dinara za mandarine ako su u maksiju 150.

Ovo je sustina cele price. Kada narod na primer navali da kupuje glavice kupusa u Maxiju, to ne radi da bi podrzao tu kompaniju, nego jer ce proci jeftinije nego na pijaci. Prosta racunica. Ako je na pijaci jeftinije, kupice na pijaci..

• +1 1
Posted

A ukus kao važan faktor, to ništa? :p

Može paradajz, recimo, da bude jeftiniji u Maxiju nego na pijaci, ali džabe kad je bezukusan.