glibav Posted Friday at 08:59 Posted Friday at 08:59 34 minutes ago, Shan Jan said: Ni jedna prodavnica nije jeftinija od buvljaka/pijace. Oko ovoga se moze diskutovati. Ako se gadjaju akcije ista je cena proizvoda na buvljaku i u prodavnicaama. A u prodavnicama se neki PDV vrati u budzet pa se i iskoristi za nesto, na pijacama sve ide direktno u dzep prodavaca. 1
Shan Jan Posted Friday at 09:04 Posted Friday at 09:04 4 minutes ago, glibav said: Oko ovoga se moze diskutovati. Ako se gadjaju akcije ista je cena proizvoda na buvljaku i u prodavnicaama. A u prodavnicama se neki PDV vrati u budzet pa se i iskoristi za nesto, na pijacama sve ide direktno u dzep prodavaca. Meni se cini da je ovo samo plus u vucicevoj Srbiji
Mel Posted Friday at 09:27 Posted Friday at 09:27 1 hour ago, Shan Jan said: Ni jedna prodavnica nije jeftinija od buvljaka/pijace. Ja sam se frapirala kad sam detetu kupila ves na pijaci pa je posle ispalo da sestra jeftinije nabavi u Trznom centru... 1
Shan Jan Posted Friday at 09:34 Posted Friday at 09:34 5 minutes ago, Mel said: Ja sam se frapirala kad sam detetu kupila ves na pijaci pa je posle ispalo da sestra jeftinije nabavi u Trznom centru... Ono jeste, ima izuzetaka. Takodje i za povrce i voce van sezone. Al generalno je sve na pijaci jeftinije.
Jimmy Kowalski Posted Friday at 09:51 Posted Friday at 09:51 1 hour ago, Svemir Zeka said: Pa ja mislim da nisi u pravu s tim da većina neće kupovati tamo gde nema nekog određenog proizvoda. Lično nisam vezana ni za jedan, možda za Gricka ali to nije toliko važno, štaviše i suvišan je. Elementarne stvari su u Lidlu znatno jeftinije: wc papir, paste za zube, ubrusi, šamponi, gelovi za tuširanje, maramice....jogurt, mleko, brašno....pored nekih mesa ima i drugih odličnih. Imaju super mešavine povrća. Grašak, boranija, itd. Kukuruz. Tortilje i mešavina za tortilju, to kupujem, masline itd Ima još. I ja navijam da se kupuje kod malih proizvođača, ali ih nemam u blizini. Kad sam radila pod Avalom, bila je prodavnica gde sam rado pazarila. U Bosni je toliko jeftinije kupovati hranu jer imaju mnoštvo malih proizvođača u velikim lancima na rafovima, i sve je jeftino. (Ne u srpskim, nego u federativnim) Pa ja sam napisao ako nema mnogo stvari koje kupujem, ne ako nema bas 1 konkretnu. A ova akcija bojkota ukljucuje i Lidl, dakle i oni su na tapetu. A ljudi u Lidlu, kao i drugim vecim marketima logicno najvise kupuju stvari koje su na akciji.
glibav Posted Friday at 10:39 Posted Friday at 10:39 1 hour ago, Shan Jan said: Meni se cini da je ovo samo plus u vucicevoj Srbiji Ako je imput + marza + pdv isto sto i imput + marza koja je razlika krao te psihopata ili random prodavac na pijaci. A ovi na pijaci uzimaju cak i vecu marzu.
Shan Jan Posted Friday at 10:50 Posted Friday at 10:50 10 minutes ago, glibav said: Ako je imput + marza + pdv isto sto i imput + marza koja je razlika krao te psihopata ili random prodavac na pijaci. A ovi na pijaci uzimaju cak i vecu marzu. Ma razumem ja tebe ali meni nekako draze da me krade cak i vise taj random lik na pijaci nego da ide kroz sistem na kome su se nakacili ovi paraziti koji nas maltretiraju.
Svemir Zeka Posted Friday at 11:13 Posted Friday at 11:13 1 hour ago, Jimmy Kowalski said: Pa ja sam napisao ako nema mnogo stvari koje kupujem, ne ako nema bas 1 konkretnu. A ova akcija bojkota ukljucuje i Lidl, dakle i oni su na tapetu. A ljudi u Lidlu, kao i drugim vecim marketima logicno najvise kupuju stvari koje su na akciji. Mislila sam nevezano od današnje akcije. Svakako danas ništa
Boksi Posted Friday at 11:37 Posted Friday at 11:37 Danas kucamo vadimo zaboravljene asove iz dubina zamrzivača 1
mraki Posted Friday at 12:30 Posted Friday at 12:30 Bojkotujem, ali nisam siguran koliko to ima smisla ako sutra odem u nabavku. Mislim, ne razbacujem se ni inače. Radije ostavim novac u manjim radnjama, ali neću im dati 300 dinara za mandarine ako su u maksiju 150. 4
Boksi Posted Friday at 12:40 Posted Friday at 12:40 U HR je juče krenuo sedmodnevni. u petak je zbog masovnog bojkota trgovina broj računa u maloprodaji, u odnosu na prethodni petak, pao za 44 posto, dok je iznos računa pao za čak 53 posto. Ukupni broj računa (u svim djelatnostima, a ne samo trgovini) pao je za 29 posto, a iznos računa za 36 posto https://www.index.hr/amp/vijesti/clanak/danas-pocinje-bojkot/2637498.aspx 2
Boksi Posted Friday at 13:05 Posted Friday at 13:05 U HR bojkotuju i DM. Ne znam za sve, ali recimo, prašak za veš koji sam nedavno pominjala: Spoiler Kod nas je ‘na akciji’ od 1.1., ali i dalje: RS 5,71€ HR 4,80€ BIH 4,32€ DE 3,25€ 4
Jimmy Kowalski Posted Friday at 13:52 Posted Friday at 13:52 1 hour ago, mraki said: Bojkotujem, ali nisam siguran koliko to ima smisla ako sutra odem u nabavku. Mislim, ne razbacujem se ni inače. Radije ostavim novac u manjim radnjama, ali neću im dati 300 dinara za mandarine ako su u maksiju 150. Ovo je sustina cele price. Kada narod na primer navali da kupuje glavice kupusa u Maxiju, to ne radi da bi podrzao tu kompaniju, nego jer ce proci jeftinije nego na pijaci. Prosta racunica. Ako je na pijaci jeftinije, kupice na pijaci.. 1
Klara Posted Friday at 14:20 Posted Friday at 14:20 A ukus kao važan faktor, to ništa? :p Može paradajz, recimo, da bude jeftiniji u Maxiju nego na pijaci, ali džabe kad je bezukusan.
Recommended Posts