Jump to content
IGNORED

Uništavanje životne sredine u Srbiji

Jumanji

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, Frile said:

baš je "struka" Vigor Majić

znam da nije ... bilo mi interesantno sta prica

ne verujem da je sam smislio

Posted

Ne znam ko je Majić, ali sve je u pravu 1000%, dobro se sećam kroz celu drugu polovinu 90-ih uglja koji su moji nabavljali preko firme/sindikata i koji kad naložiš jedva gori, koji se kruni, s komadima gline uvaljane u ugljenu prašinu i koji ostavlja nenormalno mnogo pepela jer ni ne može da sagori kako treba.

Posted
46 minutes ago, Time Crisis said:

Ne znam ko je Majić, ali sve je u pravu 1000%, dobro se sećam kroz celu drugu polovinu 90-ih uglja koji su moji nabavljali preko firme/sindikata i koji kad naložiš jedva gori, koji se kruni, s komadima gline uvaljane u ugljenu prašinu i koji ostavlja nenormalno mnogo pepela jer ni ne može da sagori kako treba.

Sirova Kolubara

Posted

siroma moj otac al ce da se razochara, on je tipovao na preskakanje nekih tehnoloshkih procesa, ovi preskochili sve :isuse: :ph34r:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Posted

Bakarec gangsta u autorskom tekstu u informeru zavrsava sa:

A konačno rešenje litijumskog gordijevog čvora biće postignuto, verovatno posle sredine 2022. godine, pre svega u dogovoru sa narodom lozničkog kraja, uz poštovanje najviših ekoloških standarda. Rešenje će biti postignuto, onako kako je građanima Nedeljica najavio predsednik Vučić. Ništa preko kolena, i ništa na štetu naroda i životne sredine.

Posted

Uvek i vazda na polzu naroda!

Posted

Evo rešenja za gorivo u termoelektranama :fantom:

• +1 1
Posted
On 23.11.2021. at 12:07, namenski said:

Trujemo sami sebe.

I - sto je najgore - moramo, resenja za sada nema niti ce ga u dogledno vreme biti.

Razloge, pretpostavljam, ne moram da nabrajam...

Zašto moramo?

Posted
1 hour ago, eumeswil said:

Zašto moramo?

Jebiga, mislio sam da mogu da pokusam da odgovorim, tacnije nacnem odgovor na ovo pitanje, ali u danasnjoj Srbiji nema svrhe.

A s obzirom da je u energetici jedinica mere decenija - sta da ti kazem...

Sta da bilo ko kaze.

Ispropustani su vozovi, i tehnoloski i politicki, pa i psiholoski: u zemlji koja je do juce sama pregradjivala Dunav, Kinezi prave mostove...

Doduse, nisam bio dovoljno precizan: da moramo spora nema, da mozemo da poradimo na tome da sto manje zagadjujemo - mozemo, ali bez (nekog stepena) zagadjenja moci necemo, kolikog ne zavisi od struketm nego od politike...

Raznim nacinima: od kakve-takve modernizacije postojecih energetskih postrojenja pogonjenih ugljem, pa sve do stimulacije pa i edukacije stanovnistva na merama poput stimulacije izolacionisticke :D gradnje, subvencija za prelazak na gas, stednje, itd, itd...

Ali se bojim da je rupa, jaz u koji smo upali poslednjih 30-ak godina jednostavno predubok za bilo kakve radikalne zahvate, jos manje za pomodarsko uletanje u takozvane alternative koje bi u slucaju Srbije bile sminkanje mrtvaca.

Jednostavno, Srbije se na pragu trece decenije 21. veka nasla spustenih gaca, sa tehnologijom iz 70-ih godina 20. veka, dakle sa nekih 50-ak godina zaostatka.

Pola veka, jebote.

I to u turbulentnom, kao nikada posle WW2 svetu, u kome osvrnuti se na potrebu da se bude koliko-toliko energetski nezavisan itekako pocinje da ima smisla.