gospa buba Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 pa nemoj tako sent from novi mnogo jak bubamoto.
namenski Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 16 minutes ago, halloween said: Ima mnogo stvari na nebu i na zemlji o kojima Vaša mudrost i ne sanja. Em je pravilno: Quote There are more things in heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy... Em je red da kada vec citiras Sekspira navedes izvortm. Bila si u petnici, uostalom... 1
namenski Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 1 hour ago, Rowanoke said: Nikada u svom životu nisam upoznala NESHVAĆENOG GENIJA. To nije bio ni Nikola Tesla. Jednostavno ne postoji takav lik u nauci. Naučna delatnost je zanimanje kao i svako drugo zanimanje, korak po korak gradiš nešto i ideš ka nečemu. Postoje neke kolege koji nemaju ni trunke funkcionalne i socijalne inteligencije, knjiški moljci, ali takvi brate ne mogu da upecaju grantove niti da se izbore u ovoj eri konstantnog publikovanja i networka. Možda je Ajnštajn bio neshvačeni genij, mada njegova era je pre jednog veka. To da je normalno biti prljav, zapusten, krivozub krezub i sa naočalima dijaptrija 12 je neka nerealna slika naučnika. Rowanoke, brate mili, prikoci malo, daj ga po bremzi ako boga znas Opisao si idealnog menadzeratm, ne valja ti pos'o, a ako ti je ovo kriterijum: Quote Postoje neke kolege koji nemaju ni trunke funkcionalne i socijalne inteligencije, knjiški moljci, ali takvi brate ne mogu da upecaju grantove niti da se izbore u ovoj eri konstantnog publikovanja i networka. Idem u roku od odma' da se upisem u ravnozemljase... 1
אַף אֶחָד Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 Ovo o razbarusenim neshvacenim genijima ima potencijal za jedan dobar split. Ko naruceno, iz danasnjeg Guardiana - https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2021/jun/26/this-much-i-know-carlo-rovelli-my-work-in-physics-is-endlessly-creative The scientist, 65, talks about quantum gravity, LSD, free love, escaping a bear and his lifetime in radical politics 1
namenski Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 @Rowanoke A sto se ticeeminentnih ludakatm : 1 hour ago, Rowanoke said: To da je normalno biti prljav, zapusten, krivozub krezub i sa naočalima dijaptrija 12 je neka nerealna slika naučnika. Mozemo, hvala bogu, do sutra: Ovo, onako, na prvu loptu...
betty Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 Evo detaljnog insajderskog teksta o tome sta se trenutno dogadja medju zaposlenima. Ima vise informacija nego sto je meni bilo poznato. https://www.danas.rs/drustvo/nakon-objavljivanja-ispovesti-pet-zena-o-desavanjima-u-petnici-otkazani-seminari/?fbclid=IwAR3cnTdt7OE0I_MNKdztTs5BOTDpBvKpqyukeyGSlqf4sO3XKhYweEgGXgc 4 2
Rowanoke Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 Iako je jedino uprava IS Petnice imala potpuna saznanja o svim ovim prethodnim detaljima, kada početkom 2021. u javnosti počinju diskusije o slučajevima seksualnog zlostavljanja, inicijative da se Petnica pripremi i odreaguje ne dolaze od uprave, već od stručnih saradnika. Tim saradnika pokreće procedure formiranja pravilnika o zabrani zlostavljanja i uznemiravanja. Sve zainteresovane strane su se mogle uključiti u rad i diskusiju na pravilniku i prva verzija koja je zadovoljavala minimalne uslove i pozivala na dalji rad, predložena je na sednici UO u martu. Na datu sednicu nije pozvan niko od autora i konsultanata koji su radili na pravilniku, a kada je umesto njega usvojena deklaracija kojom se samo odlaže bavljenje ovim problemom, ostalo se bez pojašnjenja razloga i konkretnih smernica za ispravke i razrešavanje problema, piše u dopisu i navodi da nije postojao plan da se odlože seminari koji je trebalo da se održe u vreme izlaska članka u novinama, već je to učinjeno nakon pritiska rukovodilaca. Auuu. Pa ovi ni pravilnik protiv uznemiravanja nisu hteli da usvoje
Popular Post betty Posted June 26, 2021 Popular Post Posted June 26, 2021 e, bila sam na jednom sastanku u vezi sa ovim pravilnikom. tu su nam nametnuli nekog kao strucnu osobu, ko je opstruirao, odnosno opstruirala. izmedju ostalog je izgovorila: ako mediji saznaju da se radi na kodeksu ponasanja, petnica bi mogla da prestane da postoji. tu mi je postalo jasno da za zlostavljanje znaju, i da se postavljaju prema nama kao pedofil prema zrtvi: ako nekom kazes, desice se nesto strasno! iskljucila sam iz razgovora a i iz radne grupe u tom momentu. 11 1
Rowanoke Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 50 minutes ago, betty said: e, bila sam na jednom sastanku u vezi sa ovim pravilnikom. tu su nam nametnuli nekog kao strucnu osobu, ko je opstruirao, odnosno opstruirala. izmedju ostalog je izgovorila: ako mediji saznaju da se radi na kodeksu ponasanja, petnica bi mogla da prestane da postoji. tu mi je postalo jasno da za zlostavljanje znaju, i da se postavljaju prema nama kao pedofil prema zrtvi: ako nekom kazes, desice se nesto strasno! iskljucila sam iz razgovora a i iz radne grupe u tom Sta su hteli time da postignu ako pravilnik nisu hteli donet?
אַף אֶחָד Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 6 minutes ago, Rowanoke said: Sta su hteli time da postignu ako pravilnik nisu hteli donet? 1
Popular Post mei Posted June 26, 2021 Popular Post Posted June 26, 2021 16 hours ago, Sandradjer said: Da li sam dobro shvatila da neki poznati koji rade u Petnici nisu zavrsili ni osnovne studije? Sta je njihov posao tamo? Nije valjda da drze predavanja, iz cega? Elitna istraživačka stanica . O Petnici ne znam mnogo, nisam bila deo elitne ekipe, niti sam se ikad prijavila da idem tamo tokom sredjne škole (osim što sam jednom tokom osnovih studija otišla na jednu radionicu na par dana tamo [zahvaljući insajderu saradniku koji me je pozvao da budem u publici, zvanično me niko iz Petnice ne bi pozvao ni u publiku, a kamoli na seminar pošto je u pitanju bio zatvoreni krug, pa možeš raditi i sa nobelovcima, za Petnicu ne postojiš jer nisi Petničar iz perioda srednje škole, ili blizak sa nekim od saradnika ). I što je dosta mojih prijatelja i društva sa osnovih studija išlo u Petnicu, pa sam tako upoznata za svim ovim imenima iz štampe koje se pominju (čisto kao imena, ne kao deo pozitivnih ili negativnih priča i događaja). Ta institucija mi nije bila baš najjasnija, tokom osnovnih studija mi je više je ličila na nekakav zatvoreni krug (klub) nama sa strane koji nismo bili polaznici u njoj tokom srednje škole. Dakle, ako sa 16 godina nisi želeo da ideš tamo, ti si izvan tog sistema kul dece & studenata. Gde se to u svetu naučnici preselektuju u 16.oj godini, a nakon toga su van "elitnog", bolje reći zatvorenog sistema? Čitam neke izjave online bivših polaznika, koji, naravno, osuđuju ovaj užas koji se tamo dešavao, ali uvek pomenu kako su najbolji od najboljih išli tamo, i najboljih u svetu sada imaju pedigre Petnice. Znam dosta sjajnih ljudi koji su bili Petničari, ali znam za isto tako sjajne koji nisu. Ovaj sistem zatvorenog kruga mi se nikad nije dopadao, i pre ovog poslednjeg saznanja o seksualnim uznemiravanjima tamo. Kapiram da je ova privatna institucija kao ideja bila sjajna, i da je mnogima pomogla da ostanu u svetu nauke, talentovanim srednjoškolicma je pružila priliku da istražuju više nego što su to mogli na regularnoj i dopunskoj nastavi u sredjoj školu, da izgrade veze i dugogodišnja prijateljstva, da se vraćaju u stanicu, rade tamo kao saradnici i tako pomognu drugima u razvoju itd. Ali zatvoren sistem, gde su saradnici većinom bivši petničari, dok se ostali studenti i naučnici neretko ignorišu po defautlu (možda se to promenilo, moji utisci su iz prvih par godina ovog veka, od tada sam van zemlje i van sistema nauke u Srbiji), mi je uvek delovao malo off. Insajderima verovatno ni ovo nije delovalo off zato što su bili deo tog kluba, i nisu se nikad zapitali da li nešto nedostaje u tome kako je ova stanica operisala, onako uopšteno. 12 hours ago, gospa buba said: metodologiju nauchnog istrazivanja ne moze da radi srednjishkolac. tachka. +1000 Pogledala sam neke linkove ovde koji su kačeni, i pominje se da su devojke morale kod tog S u kancelariju da im pregleda i odobri radove za objavljivanje. Nije mi jasno koje su kvalifikacije te osobe kad je pregledao radove ovih devojčica. Kakav je to sistem gde jedna osoba pregleda i objavljuje radove (čak i da je u pitanju neko drugi, a ne konkretno taj S)? Je l' to bio nekakav renesansni naučnik koji može da pregleda rad iz, na pr. astronomije, i biologije, i arheologije itd. Petničari, da li je ovo bilo normalno za sve radove, ili više neka slučajost, ili je zavisilo od naučne discipline? A sadašnji upravnik na CV stavlja gimnaziju koju je pohađao. Ako je neko naučnik i stariji od 25. godina, red bi bio da već skine srednju školu sa CV-ija. 10 3
Budja Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 8 hours ago, Rowanoke said: Da li bi ti terao svoje polaznice, svoje studentkinje i ucenice, da ti ciste kancelariju??? Jel to bilo prr deset gpdina u redu i okej? Tebi prihvatljivo da neko pise o litrama popijenih vina sa decom? Rowanoke, naravno da nisi fer. Pogledaj koji sam tvoj clanak citirao. Da ne ponavljam da si postavio tri clanka a ciscenje kancelarije i kurs napredne fotografije su samo u trecem.
Shitgenstein Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 24 minutes ago, mei said: Pogledala sam neke linkove ovde koji su kačeni, i pominje se da su devojke morale kod tog S u kancelariju da im pregleda i odobri radove za objavljivanje. Nije mi jasno koje su kvalifikacije te osobe kad je pregledao radove ovih devojčica. Kakav je to sistem gde jedna osoba pregleda i objavljuje radove (čak i da je u pitanju neko drugi, a ne konkretno taj S)? Je l' to bio nekakav renesansni naučnik koji može da pregleda rad iz, na pr. astronomije, i biologije, i arheologije itd. Petničari, da li je ovo bilo normalno za sve radove, ili više neka slučajost, ili je zavisilo od naučne discipline? On se bavio lektorisanjem radova i takvim stvarima. Bio je poslednja instanca, voleo je da kritikuje i traži dlaku u jajetu al nije se on pitao hoće li se rad objaviti. Selekcija se vrši na kraju ciklusa seminara, a pred godišnju konferenciju Korak u nauku, i to rade rukovodioci seminara sa saradnicima. Radove su mentorisali saradnici sa matičnih seminara, i to su u vrlo velikom broju slučajeva zapravo bili ljudi koji se bave istraživanjem. Nekad bi se desilo da mentorišu studenti ali iz onog što sam ja videla je to manjina. Lično sam objavila dva rada u petničkim sveskama i oba rada su mentorisale osobe sa doktoratima koje su se aktivno bavile istraživanjem u datim oblastima. Posle sam mentorisala dva polaznička rada, kada sam već imala objavljenih nekoliko M21 radova. Nije petnički rad nivoa M kategorije, ali je i više nego solidan uvod u istraživački proces. 2 1
Recommended Posts