Jump to content

Juzna Amerika - razglednice

Featured Replies

Dobrodosao komsija.

Nije bas zgodan trenutak ni u Kolumbiji (atentat na Uribea, haos u Kaliju) ali tako je to kod nas u kraju.

Ja cu biti u Bogoti na nekoj konferenciji krajem juna, ali je zgusnut raspored pa ne verujem da cu imati dovoljno vremena za razonodu. To ce biti moj prvi put u Bogoti, ako ne racunam aerodrom.

3 minutes ago, Budja said:

Dobrodosao komsija.

Nije bas zgodan trenutak ni u Kolumbiji (atentat na Uribea, haos u Kaliju) ali tako je to kod nas u kraju.

Ja cu biti u Bogoti na nekoj konferenciji krajem juna, ali je zgusnut raspored pa ne verujem da cu imati dovoljno vremena za razonodu. To ce biti moj prvi put u Bogoti, ako ne racunam aerodrom.

Zdravo zivo!

Da, pratimo sve, naravno. Nazalost, kao sto si rekao, tako je u tom kraju. Supruga je raised on the streets in barrio, rodjena i odrasla u juznom delu Bogote (verujem, ironicnog imena Patio Bonito :D ) tako da imam svu veru ovog sveta u nju da nas organizuje za ovu avanturu. I prosli put smo skautirali bolje/mirnije delove grada za duze puteve poput ovog, u zavrsnoj smo fazi pregovora za stan na dobroj lokaciji, tako da taj najvazniji deo mislim da cemo dobro odraditi. Ako uspe da mi prodje dan da samo jednom cujem gringo, oiga gringo, znacu da smo uboli :D

Mi tek putujemo sredinom jula, tako da se datumi mimoilaze, nazalost

• 1 month later...

Stigli, raspakovali se i jedva savladali jet lag.
Prva nedelja radna, uz privikavanje na vecito jesen/prolece vreme. Bogota je jedan od najvecih, ako ne i najveci grad na svetu koji nema metro. Ali i oni ce ga sagraditi pre nego sto BG dobije metro. Pre 3 godine, kada sam poslednji put bio, jedva su se stidljivo najavljivali radovi, sada su u punom jeku, grad je raskopan i saobracaj dokrajcen. Ali kinezi rade, bajo.
Fotka jednog dela grada, sa jednog brdasceta, inace je grad okruzen brdima i planinama smesten u Bogota Savanna platou Kolumbijskih Andi (valjda dobro rekoh) na 2800m nadmorske visine.

1752868112767.jpg

Edited by lord_s

Patkometrija on:

Bogota - 2600m

Kito - 2800m

Drugo, Kito ima metro. Dodji vamo, ako si se uzeleo.

Trece, dodji vamo da vidis sta je grad u dolini u duzini od 30 km u kom smislu Sarajevo i Bogota izgledaju smesno.

Malo fotki sa krovne terase office buildinga. Deo severnog i centralnog Kita. Kto je dugacak 30 km, a sirok oko 5km, izmedju planine Picinca na zapadu (na prvoj fotki), i malih brda na istoku.

Sin título-1.jpg

Sin título-1.jpg

Sin título-1.jpg

Sin título-1.jpg

Edited by Budja

Dje ti je patkometrija off tag

Dobro sad moram da se pentram na Monserrate i tamo neki vrh odakle kazu da se vidi ceo grad, pa da vidimo D

proveo sam 40 dana u brazilu i argentini tokom WC 2010. fenomenalna priroda i ljudi, nisu ustogljeni i iako je raspad sistema i krininal, stekao sam utisak da zive punim plucima.

rio najlepsi grad na svetu

IMG-0246.jpg

gledati njihovu reprezentaciju na kopakabani se pamti zauvek

IMG-0273.jpg

svi gledaju fudbal, kopakabana prazna

IMG-0275.jpg

sao paulo ozbiljna djungla solitera. saobracajne helikopterske guzve.

IMG-0128.jpg

porto alegre mirniji grad na jugu. tamo dam gledao kada su izgubili of holandije, mislim da je bilo 1/4f

IMG-0018.jpg

nikakvih incidenata, posle se islo na brazilski rostilj

IMG-0022.jpg

IMG-0023.jpg

argentina mnogo bliza evropi. u centru buenos airesa kao da si u evropi, samo sto krecu na veceru posle 22h. sa gazdaricom hotelcica i njenim momkom pred nastavak put patagonije na picu, jer smo se sprijateljili za nedelju dana koliko sam bio gost

IMG-0187.jpg

patagonija je prica za sebe, ali da ne gusim vise sa istorijskim fotografijama dok sam licio na coveka

IMG-0142.jpg

da, bio sa i u santa fe. tamo nema brdasca u radiusu 1000km. najravniji predeo u kojem sam ikada bio. samo meso se krka

IMG-0186.jpg