Jump to content
IGNORED

Novosti iz sveta automobilizma

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

2 zvezdice ncap testa

Sassy Good Bye GIF

Posted

Bem li ga, još gore, Daster onoliki ima samo tri.

Posted
On 29.8.2021. at 17:46, napadaj said:

Zbog čega samo dve?

Posle Taletovog linka još manje mi jasno. Ok, 70 i kusur za zaštitu putnika, jasno da u budžavim mašinama ide do 90ak jer veličina (pogotovo visina?), ali 40ak za pešake? I za asistirano kočenje, a stao je kad treba?

Posted

Oni redovno pojačavaju testove i dodaju obavezne stavke koje proizvođači nisu obavezni da ugrađuju. Ali se to ne objavljuje kod testa.

Ova dacia bi prošle godine imala mnogo bolji rezultat. Ali, eto nema zadnji vazdušni jorgan za pešake što naleću sa leđa.

• 3 weeks later...
Posted
On 20.7.2021. at 23:53, Peter Fan said:

Iako nije prevelika novost, jer se odavno vec govori o ovome, Passat ist tot. Barem u Americi.

VW Passat Dead after 2022, Receives Special Edition Sendoff (yahoo.com)

Ja sam malo sentimentalno vezan za nj: cim sam u Americi dosao do nekih para, kupio ganc novi 1997, B4 , crni sa VR6 motorom i svim zivim opcijama,

Taj Passat mi je bila prva veca iracionalna kupovina, mislim da je tad bio $26k , ali nam je fino sluzio i otisao u penziju kad je pukao dovod u radijator kabine sa nekih ~200K km. Nije se isplatilo popravljati jer je bilo potrebno skidati cijelu upravljacku konzolu.

Bio je kao ovaj na slici:

spacer.png 

Nakon njega uzeli ovakav B7, ali sa 2.0 l TFSI motorom. Iako je bio nesto pouzdaniji od prethodnika, to vise nije bilo to:

spacer.png

Ne samo zadnji Passat, vec vjerovatno i VW. Jednostavno, standardizacija unutar grupe i pojeftinjavanje je uzelo previse maha i doslo do granice koju nisam mogao preci. Cak je i jebeni $75K Q7 pun jeftine plastike.

Ali, slava Passatu. :cry:

Slava svim američkim limuzinama koje su ukinute još pre Pasata. Jednostavno tamo su se gradski kupci okrenuli crossoverima, a prigradski i oni malo dalje i dalje se kunu u pick up. Za standardne sedane više nema interesovanja. U Evropi kako - tako, kod Amera nikako. I ovde samo u većim klasama, u manjim se ukida polako. 

Posted
9 hours ago, nesha taxista said:

Slava svim američkim limuzinama koje su ukinute još pre Pasata. Jednostavno tamo su se gradski kupci okrenuli crossoverima, a prigradski i oni malo dalje i dalje se kunu u pick up. Za standardne sedane više nema interesovanja. U Evropi kako - tako, kod Amera nikako. I ovde samo u većim klasama, u manjim se ukida polako. 

Da, nazalost. No, tesko je zamjeriti prosjecnom vozacu. 

Posted
15 hours ago, Peter Fan said:

No, tesko je zamjeriti prosjecnom vozacu. 

Meni nije teško.

Posted (edited)

Ni meni. Thank you very much, volim svoj komfor. 

Edited by mustang
Posted

Brojni su mediji prethodnih dana preneli izjavu novog šefa Alfe Romeo o tome da njegov posao nije da prodaje iPad na točkovima.

Za to vreme, u šumi kraj Beograda može se zateći i ovakav prizor:

y4mJGR6I0FCLiLmfcv9igShi6UBOZCz6T6DLqOME

• Haha 2
Posted

de si pošo lopatom na bager alfom van puta

Posted

krenuo da se okrene da izadje sa putica u koji se zavukao pravo

Posted (edited)
1 hour ago, foto said:

krenuo da se okrene da izadje sa putica u koji se zavukao pravo

Baš tako.

Osim što je okretanje mogao da napravi dva metra iza auta (iz smera posmatrača), gde se takođe ukrštaju puteljci, vozeći unazad.

Na mestu koje je odabrano za okretanje ovako zaglavljena ostala bi većina putničkih vozila.

Smrad spaljenih lamela još se osećao kada sam naišao, sa druge strane ostala je podugačka suva grana koja je pretpostavljam trebala da posluži kao poluga, a i kvaka na vozačkim vratima je polomljena - pretpostavljam u besu (projektujem).

y4mojV5aC3owEmDs5DDZXn6QKXTk56q_ZgK7sGej

Edited by Ras