Lancia Posted June 5, 2021 Posted June 5, 2021 2 minutes ago, radisa said: Zar statistika ne kaže crvena? Jel? ja jednom citao, ovde u Spaniji je ubedljivo zuta.
radisa Posted June 5, 2021 Posted June 5, 2021 Meni je neko pričao da je crvena, e sad, kod nas baš i nema žutih i zelenih auta, pa...
kud u maglu Simoviću Posted June 10, 2021 Posted June 10, 2021 On 5.6.2021. at 12:35, Lancia said: Ja bih slatko terao ovaj ST 1.5 200CV, taman za ostrvo. mild hybrid je u pitanju. baterija samo isporučuje dodatnu snagu, skraćeno
Lancia Posted June 10, 2021 Posted June 10, 2021 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: mild hybrid je u pitanju. baterija samo isporučuje dodatnu snagu, skraćeno Nije isto ST line, gde kupujes samo sminku od karoserije, koja imitira sportski aurto i ST, gde dobijes motor, koji sam ti pomenuo. nesto slicno radi Audi sa S linijom, koja nema dobar motor kao Audi S. Naravno i razlika u ceni je ogromna. Puma ST line 24.800 Puma ST 34.200
kud u maglu Simoviću Posted June 10, 2021 Posted June 10, 2021 (edited) mene je interesovao hibridni sistem koji primenjuju, mislio sam da je nešto slično kao kod tojote 35k za forda pa jbt jel su normalni e za nabudženu fiestu Edited June 10, 2021 by kud u maglu Simoviću 1
Lancia Posted June 14, 2021 Posted June 14, 2021 Znam da kupce Subarua najmanje interesuje dizajn, ali ne kapiram stvarno kako im uspeva da im svaki sledeci Forester izgleda sve ruznije. Najnoviji facelift: a concept, koji po obicaju ne isprate ni mrvicu je bi ovakav:
Ras Posted July 5, 2021 Posted July 5, 2021 Osnovan Bugatti-Rimac. Rimac 55% udela. https://nova.rs/auto/rimac-kupio-bugatti/
autsajder Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 U hrvatskim i regionalnim medijima Rimac je preuzeo Bugati , u stranim su Rimac i Bugati napravili zajedničko preduzeće pod patronatom Poršea, koji zbog direktnog udjela u Rimcu opet ima jaku (glavnu?) riječ i u Bugati-Rimcu. Mate je direktor nove firme, ali su mu u Nadzornom odboru ljudi iz Poršea. VW traži rješenje za Bugati i dijelom za Porše jer se sa SUS-om nema kuda dalje, pa je ovo izgleda procjena da mogu da dobiju već solidno razvijenu tehničku bazu za električne sportske/super/hiper modele. Rimcu svakako odgovara ovo utapanje, jer bi se teško samostalno profilisali primarno kao proizvođač i prodavac automobila. Koliko god Nevera izgledala moćno u trkama ubrzanja, ne može se od toga živjeti, jer se ni njen prethodnik nije baš prodavao (ako je uopšte). Uskoro stiže novi Tesla Roadster sa sličnim performansama i daleko normalnijom cijenom i ko zna šta sve još od ostalih tradicionalnih imena automobilske industrije. 1
Ras Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 Ne mislim da Rimac živi, ili da može da živi od prodaje automobila. Te automobile ore treba posmatrati kao pokazne modele za tehnologije koje Rimac poseduje i razvija. Slažem se da se saradnja B - R čini prirodnom. B treba tehnologija, R treba pedigre Brendovi koji su na tržištu super i hiper automobila svi odreda sus ispomažu elektromotirima, pa je čak i Lamborghini, najokoreliji od svih predstavio hibridbi model. Puke performanse, odnosno ubrzanja, samo su jedan od mnogih faktora koji odlučuju. Primer je novi Ferarri 296, ako sam dobro zapamtio oznaku, koji je naravno hibrid, ali čija strategija prodaje se zasniva na fun to drive sloganu. 3
Tpojka Posted July 10, 2021 Posted July 10, 2021 On 6.7.2021. at 10:12, Ras said: Ferrari 296 Prvi utisak mi da je Chevrolet bio prethodno radno mjesto dizajnera. Sprijeda Corvette (možda malo Lambo po odnosu širine i dubine haube). Zadnji dio i bočno i svjetla Camaro Z28.
Peter Fan Posted July 20, 2021 Posted July 20, 2021 Iako nije prevelika novost, jer se odavno vec govori o ovome, Passat ist tot. Barem u Americi. VW Passat Dead after 2022, Receives Special Edition Sendoff (yahoo.com) Ja sam malo sentimentalno vezan za nj: cim sam u Americi dosao do nekih para, kupio ganc novi 1997, B4 , crni sa VR6 motorom i svim zivim opcijama, Taj Passat mi je bila prva veca iracionalna kupovina, mislim da je tad bio $26k , ali nam je fino sluzio i otisao u penziju kad je pukao dovod u radijator kabine sa nekih ~200K km. Nije se isplatilo popravljati jer je bilo potrebno skidati cijelu upravljacku konzolu. Bio je kao ovaj na slici: Nakon njega uzeli ovakav B7, ali sa 2.0 l TFSI motorom. Iako je bio nesto pouzdaniji od prethodnika, to vise nije bilo to: Ne samo zadnji Passat, vec vjerovatno i VW. Jednostavno, standardizacija unutar grupe i pojeftinjavanje je uzelo previse maha i doslo do granice koju nisam mogao preci. Cak je i jebeni $75K Q7 pun jeftine plastike. Ali, slava Passatu.
zorglub Posted July 21, 2021 Posted July 21, 2021 Taj gore je bio šampion u količini prostora unutra.
Recommended Posts