Jump to content
IGNORED

Novosti iz sveta automobilizma

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Ras said:

Nisam u situaciji da se bahatim, pa bi mi je važan i povraćaj pedevea za kesten pire.

A potrosnja, a potrosnja? :D 

Zezanje na stranu, pre neki dan se bahatio svojim 250+ KS terencem po sumama i gorama zemlje Srbije i naletim na ovu lepotu:

20190228-120840.jpg

20190228-120920.jpg

Rastuzio se nad cinjenicom da danas u zemlji Srbiji niko ne bi umeo da napravi cak i nesto ovako, kao koncept staro brat-bratu preko 70 godina...

Ne bi, doduse, niko znao ni u muzej da ga stavi... :sad:

Posted

Honda je slatkis, da zivim u grad¡u, to bi bila prva opcija. Sveden retro dizajn na kasicicu, pregledan i prostran - de ces bolje. OK, ova autonomija od 200 km nije bas obecavajuca, cak i u odnosu na konkurenciju, ali za gradsku voznju vise nego dovoljno. Nadam se da ce i cena biti  pristupacna. 

Posted
On ‎3‎.‎3‎.‎2019‎. at 12:31, namenski said:

Rastuzio se nad cinjenicom da danas u zemlji Srbiji niko ne bi umeo da napravi cak i nesto ovako, kao koncept staro brat-bratu preko 70 godina...

Kako ne bi?

FAP (jos) uvijek postoji. A mozda bi cak I ovi iz Zastave Kamioni uspjeli nesto sklepati.

Posted
4 hours ago, Peter Fan said:

Kako ne bi?

FAP (jos) uvijek postoji. A mozda bi cak I ovi iz Zastave Kamioni uspjeli nesto sklepati.

Nisam siguran, voleo bih da si u pravu, ali se bojim da primeri koje si naveo, osim po nekog primerka sklepanog za vojskutm i prigodno pokazivanje, a na podlogama zaostalim jos iz SFRJ doba, dalje ne mogu da dobace: to jednostavno nije vise to, a cenim da bolje od mene znas da se industrija i znanja akumulirana decenijama ne daju tako lako revitalizovati...

Sto se mene tice, dostignuce bi bilo spakovati u muzej i onaj sa fotografije i jos po neki primerak, sto, naravno, nikome ni na pamet ne pada: primera radi, a ima i ovde na forumu, pisalo se, odose u staro gvozdje i neprocenjivo vredne zbirke i primerci Zeleznickog muzeja...

Jebiga. 

Posted
On 3.3.2019. at 18:06, jezovuk said:

Može i na temu za električne aute:

Pre bih na temu za najružnije automobile. :D

Posted

+1

Dete peglice i golfa dvojke. 

Posted (edited)
On 3.3.2019. at 19:31, namenski said:

A potrosnja, a potrosnja? :D 

Zezanje na stranu, pre neki dan se bahatio svojim 250+ KS terencem po sumama i gorama zemlje Srbije i naletim na ovu lepotu:

20190228-120840.jpg

Dobro, ali suštinski nije zapravo bio naša izmišljotina nego po licenci Saurera. Kamion moje mladosti. :)

Edited by nesha taxista
Posted
7 hours ago, Valkyrie said:

+1

Dete peglice i golfa dvojke. 

dobro da nema forda :fantom:

Posted

Šta fali Fordu?

Posted
14 hours ago, nesha taxista said:

Dobro, ali suštinski nije zapravo bio naša izmišljotina nego po licinci Saurera. Kamion moje mladosti. :)

Nisam ni imao u vidu 'pravljenje pametnim', izmisljanje :D 

Samo sedni i napravi, ima ko ce da misli, osloni se na Svajcarce i ne beri brigu...

Samo, ima Adolph Saurer AG, imao je tacnije i nasetm gene: Franz Brozincevic & Cie, Wetzikon, poznatiji kao FBW, mali, ali renomirani proizvodjac pre svega privrednih vozila, autobusa, itd, ali i putnickih auta, ciji je gazda, Franjo Brozinčević - prica se - bio veza za dobijanje Saurer licence...

fbwmuseum-2.jpg

Obaska sto se, cini mi se, glavni akcionar Saurer-a zvao ni manje ni vise, nego - Tito Tettamanti… :D 

Koga zanima, a nadje se u Švajcarskoj, u Wetzikonu, moze da obidje svajcarski uredno uredjen muzej FBW-a...

saurer1648.jpg

saurer1574.jpg

• nesha taxista pinned and unpinned this topic
  • 2 weeks later...
Posted
18 minutes ago, namenski said:

Zapravo je čitava ta priča o c3 aircross demonstracija onoga za šta su automobili danas sposobni.

@renne platio reklamu

Posted
1 minute ago, Ras said:

Zapravo je čitava ta priča o c3 aircross demonstracija onoga za šta su automobili danas sposobni.

@renne platio reklamu

:D 

Ma nemam pojma, mail, neki newsletter, kliknuo...

BTW, nisam ocekivao da ce ovoliko da se muci, auto mislim...