Jump to content
IGNORED

Novosti iz sveta automobilizma

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

Iskreno ga ne primetim u vožnji, samo ako bacim pogled na MAXIDOT displej na instrument tabli gde to ispiše. Koliko sam provali, uglavnom se šalta na 2 cilindra ispod 1500 obrtaja i kad kočim motorom.

• 3 weeks later...
Posted

Vest za čistunce

Nema više izgovora "to nije M sa R motorom" i očekujem jednu najezdu novih mečki na ulicama. 

Posted
28 minutes ago, Ras said:

Vest za čistunce

Nema više izgovora "to nije M sa R motorom" i očekujem jednu najezdu novih mečki na ulicama. 

Ulepsao si mi dan :) 

Posted
31 minutes ago, Ras said:

Vest za čistunce

ne razumem jednu stvar

zar nisu d motori promazani i polako ih izbacuju iz upotrebe

:blink:

Posted (edited)

Proćiće još puno vremena pre nego što dizeli zaista odu na doboš.

Čak mi nije ni jasno zbog čega su se okomili na dizel: benzinski motori nisu po sebi čistiji?

Edited by Ras
Posted
17 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ne razumem jednu stvar

zar nisu d motori promazani i polako ih izbacuju iz upotrebe

:blink:

4 minutes ago, Ras said:

Proćiće još puno vremena pre nego što dizeli zaista odu na doboš.

Čak mi nije ni jasno zbog čega su se okomili na dizel: benzinski motori nisu po sebi čistiji?

Ma pricam ti pricu :): 90/91 je na pomolu bila EU zabrana proizvodnje/ugradnje dizela za putnicke automobile, ozbiljna, da bi se na kraju stvar zavrsila tako sto je dizel doziveo renesansu i razmnozio se enormno.

Danasnji mali dizel se ogromno razlikuke od malih dizela, onih pre 90-ih: ko se seca TAS Golfova, keceva, znace o cemu pricam, uostalom jos se po neki da videti, a po takozvanim performansama i kolicini zagadjenja ne ustupaju bitno benzinskim motorima.

Vecinu problema spetljale su - ko bi drugi - nego drzave nerazumnom politikom cena goriva.

Veliki autoindustrijalci jesu spori i inertni, ali postizu: dizel nije mrtav, tesko ce biti ozbiljno doveden u pitanje narednih najmanje 50 godina, a sva je prilika da ce se buduci razvoj kretati ka koriscenju goriva kao sto su razni gasovi, LNG itsl, na koje vec uveliko prelaze veliki dizeli.

• 3 weeks later...
Posted

Auto legend Sergio Marchionne, the charismatic executive who turned Fiat and Chrysler around before combining the companies as a profitable business, died Wednesday. He was 66.

:I

Posted

komplikacije od operacije ramena :huh:

btw, ljubitelji Jeep-a ce ga pamtiti na jedan a Lancie na drugi nacin. RIP.

Posted

fala ti serđo za službene puntiće nikad zahvalnijo avto nisam imo :fantom:

• 4 weeks later...
Posted

HUD je fenomenalan. Htio ne™ htio - znaš ga koristiti.

Posted
16 minutes ago, Sammael said:

Ja koristim 99.5% tehnike u mom autu, i da ga sad uzimam dodao bih još 3 stavke koje tada nisam.

Pohvalno. Bez zezanja, naravno. Mislim, dnevno iskustvo govori da ogroman procenat ljudi ne koristi ni migavac.

druga stvar je sto je svet otisao u drugom pravcu, pa je sad razno beep-beep po automobilu vaznije od motora koje vozilo poseduje, pa imamo gomilu SUV-ova koji ne mogu dupe da pomere sa svojim mikro motorima.

Posted

To stoji, ne znam kome je uopšte palo na pamet da u moj Karoq recimo gura 1.0 motor, čak i sa naduvanom konjažom (zbog turba) to je presmešno.