June 3Jun 3 On 3. 6. 2025. at 10:48, kronostime said: Pitaj na PM sta te interesuje, @aram ce da odgovara za to.Minirao sam pola podVelezja `92 a necu tebi pomoci?Da pocnemo....and so it begins...
June 3Jun 3 On 3. 6. 2025. at 8:32, Frank Pembleton said: Šta bre?To zaostalo iz rata, pa vade?Samo da ispričam anegdotu mog iz mog života u Kelnu, od pre skoro 20 godina. Bio sam student i skidao filmove i serije sa torenta ko lud. I odjednom uveče mi se tresu vrsta od lupanja i pogledam kroz onu rupicu kroz vrata i vidim kako stoji policija. Ja reko, to je to, hapse me, to je kraj. Otvorim vrata i oni meni “Gospodine, evakuišemo vas zbog bombe, pokupite stvari za par dana i čekamo vas dole za 5 min.” Ja im odgovorio ah “da je samo o bombi reč” sav nasmejan, duboko sam ih izritirao 😂
June 3Jun 3 On 3. 6. 2025. at 10:36, Mel said: Koliko se cesto desava da stara bomba pukne? Kapiram da prvo rade deaktivaciju ako uopste mogu da pridju, taj eksploziv bi mogao i dalje da radi.Kao i prazna puska sto moze da opali. To je stvar procene rizika, i obicni gradjevinski radnici nece da rizikuju i da poginu, zato i zovu deminere.Evakuacija je vrsi pre svega da se izbegnu civilne zrtve. Mala je verovatnoca da ce doci do ekplozije ali...Svojevremeno, leto 1955 je grom aktivirao ekspoloziju u Belgiji, zaboravljeno nakon ww1 (deo ratnog urusavanja nemackih linija). Napravilo je krater od 40m i dubine 20. Samo cudom nije bilo zrtava.
June 21Jun 21 Ne radi internet u pola Nemačke, a ni tehnička podrška jer je radno vreme ponedeljak-petak do 5. Ako su Rusi i Putin me pogodi termo-nuklearno u desno oko, znajte da mi se povraća od ovog foruma i da sam srećan što ću zaustaviti ovu višedecenijsku adikciju.
Thursday at 09:485 days On 7. 7. 2025. at 19:10, aram said: Juče bio ovde kod prijatelja, ima neki problem sa kreditnom karticom, maznuli mu nekih 300€. On javio banci, iz banke ga poslali u policiju. Međutim nisu mu oprostili tih 300€ "jer se treća strana nije složila". Danas pozvao svoje osiguranje kod koga plaća pravnu zaštitu, ovi mu dali termin sa pravnikom u septembru, a rok za žalbu je dve nedelje. Pitao ChatGPT šta da radi. Ovaj mu postavio nekoliko pitanja i poslao mu templejt potpuno sjajan, sa sve pozivanjem na tačno određene članove zakona (proverili smo, to su ti), najavljivanjem daljih pravnih koraka ukoliko ne usvoje žalbu i slično. Onda je zatražio pismo za otkazivanje te pravne zaštite, dobio i to plus savet da ne mora da čeka da istekne ugovor "jer nisu bili u stanju da mu pruže blagovremenu pravnu pomoć, na šta su se ugovorom obavezali" . Da sam advokat, ja bih se zabrinuo Meni je brat Čatara dosta pomogao u sličnoj situaciji - platio sam auto, nikad dobio, našao "dobrog" advokata, pravno osiguranje reklo amin i od tog momenta advokat me kulira, zavlači, izbegava i slaže priče maksimalno odlažući korake u postupku. Prvo se žalim osiguranju i oni u fazonu druže to ti je što ti je. Vežbajući nemački sa čatom predloži mi ceo postupak, ispiše nekoliko mejlova i za advokata i za osiguranje (i za sud posle), pošaljem sve, na kraju ono što se razlvačilo od aprila do decembra je bilo gotovo do kraja januara iako su praznici i odmori komplet ekipa kao leptirići se poslagali, sve ferceralo kao sat. Na kraju ispao sud najbrži, valjalo samo doći do njega...