Jump to content

Nemačka

Featured Replies

On 3. 6. 2025. at 10:48, kronostime said:

Pitaj na PM sta te interesuje, @aram ce da odgovara za to.

Minirao sam pola podVelezja `92 a necu tebi pomoci?

Da pocnemo....

D

and so it begins... ph34r

• Replies 2k
  • Views 175.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Desmond Bojčinski
    Desmond Bojčinski

Nema šta puno da se priča, nije prošlo ni tri meseca. Inače Nemačka je , Štutgart mi je najbliži veliki grad a mi smo u gradiću od 15k stanovnika. Po dogovoru klinika nam je rešila stan po subvencioni

• Super je Njemacka, u Minhenu manja guzva na ulicama nego u Mitrovici, da ne pominjem Novi Sad i Beograd koji su jezivi. Jeste da su ljudi ubijeni u pojam maksimalno i da svi deluju ko zombiji ali moga

• U Dizeldorfu je sedište eparhije, idi da pozdraviš vladiku Grigorija i zahvališ mu što je rekao da je ok vežbati jogu a ostatak spc:  joga - ne nikako, pilates da Možete i da se slikate zajedno i ozbi

Posted Images

On 3. 6. 2025. at 10:51, Mel said:

and so it begins... ph34r

tumblr_m3nzzz250h1qi4q69o1_250.gif

fantom

On 3. 6. 2025. at 8:32, Frank Pembleton said:

Šta bre?

To zaostalo iz rata, pa vade?

Samo da ispričam anegdotu mog iz mog života u Kelnu, od pre skoro 20 godina. Bio sam student i skidao filmove i serije sa torenta ko lud. I odjednom uveče mi se tresu vrsta od lupanja i pogledam kroz onu rupicu kroz vrata i vidim kako stoji policija. Ja reko, to je to, hapse me, to je kraj. Otvorim vrata i oni meni “Gospodine, evakuišemo vas zbog bombe, pokupite stvari za par dana i čekamo vas dole za 5 min.” Ja im odgovorio ah “da je samo o bombi reč” sav nasmejan, duboko sam ih izritirao 😂

On 3. 6. 2025. at 10:36, Mel said:

Koliko se cesto desava da stara bomba pukne? Kapiram da prvo rade deaktivaciju ako uopste mogu da pridju, taj eksploziv bi mogao i dalje da radi.

Kao i prazna puska sto moze da opali. To je stvar procene rizika, i obicni gradjevinski radnici nece da rizikuju i da poginu, zato i zovu deminere.

Evakuacija je vrsi pre svega da se izbegnu civilne zrtve. Mala je verovatnoca da ce doci do ekplozije ali...

Svojevremeno, leto 1955 je grom aktivirao ekspoloziju u Belgiji, zaboravljeno nakon ww1 (deo ratnog urusavanja nemackih linija). Napravilo je krater od 40m i dubine 20. Samo cudom nije bilo zrtava.

• 3 weeks later...

Ne radi internet u pola Nemačke, a ni tehnička podrška jer je radno vreme ponedeljak-petak do 5. sleep

Ako su Rusi i Putin me pogodi termo-nuklearno u desno oko, znajte da mi se povraća od ovog foruma i da sam srećan što ću zaustaviti ovu višedecenijsku adikciju.

Zar nemate vi tamo svi faks po stanovima?

lolol

To nam je za zakazivanje termina kod lekara 🧐

Edited by Amos

• 3 weeks later...
  On 7. 7. 2025. at 19:10, aram said:

Juče bio ovde kod prijatelja, ima neki problem sa kreditnom karticom, maznuli mu nekih 300€. On javio banci, iz banke ga poslali u policiju. Međutim nisu mu oprostili tih 300€ "jer se treća strana nije složila". Danas pozvao svoje osiguranje kod koga plaća pravnu zaštitu, ovi mu dali termin sa pravnikom u septembru, a rok za žalbu je dve nedelje. Pitao ChatGPT šta da radi. Ovaj mu postavio nekoliko pitanja i poslao mu templejt potpuno sjajan, sa sve pozivanjem na tačno određene članove zakona (proverili smo, to su ti), najavljivanjem daljih pravnih koraka ukoliko ne usvoje žalbu i slično.
Onda je zatražio pismo za otkazivanje te pravne zaštite, dobio i to plus savet da ne mora da čeka da istekne ugovor "jer nisu bili u stanju da mu pruže blagovremenu pravnu pomoć, na šta su se ugovorom obavezali" . Da sam advokat, ja bih se zabrinuo fantom

Meni je brat Čatara dosta pomogao u sličnoj situaciji - platio sam auto, nikad dobio, našao "dobrog" advokata, pravno osiguranje reklo amin i od tog momenta advokat me kulira, zavlači, izbegava i slaže priče maksimalno odlažući korake u postupku.

Prvo se žalim osiguranju i oni u fazonu druže to ti je što ti je. Vežbajući nemački sa čatom predloži mi ceo postupak, ispiše nekoliko mejlova i za advokata i za osiguranje (i za sud posle), pošaljem sve, na kraju ono što se razlvačilo od aprila do decembra je bilo gotovo do kraja januara iako su praznici i odmori komplet ekipa kao leptirići se poslagali, sve ferceralo kao sat. Na kraju ispao sud najbrži, valjalo samo doći do njega...