Jump to content
IGNORED

Italija

Indy

Recommended Posts

Posted (edited)
5 minutes ago, stajebrebilo said:

Idi obavezno, da pricas nama koji ne mozemo da gledamo uzivo... dokumentuj pa objavi

Fala na podršci. Nisam planirao da fotodokumentujem, verujem da ima sasvim dovoljno snimaka i slika svuda po internetu. A i domaći ne gledaju baš blagonaklono na turiste ovih dana, više puta su tražili da se smanji broj turista u nedelji palio-a. I mene su počeli da nerviraju turisti ovde :). Pa sam hteo samo da prisustvujem bez aparata i slikanja. Ako se organizujem i dođem sutra napisaću svoj doživljaj ove trke.

Edited by Zeleni sto
  • +1 2
  • Hvala 1
Posted

Ja bio ubeđen da se Palio održava u avgustu.

Posted
4 hours ago, Behemoth said:

Ja bio ubeđen da se Palio održava u avgustu.

Jedan u julu, drugi u avgustu. Nisam bio, ali su naši pobedili, gledali smo na telefonu uživo 200km daleko. :(

Posted

Da li neko ima iskustva sa Sicilije krajem septembra?  Vidim da je temperatura vode lepih 25C 😄iskombinovala bih varijantu Rajanom iz Pešte da Katanje, pa recimo 4-5 dana Giardini Naxosa i odatle da obidjemo Taorminu, pa onda 4-5 dana Avole i odatle recimo da obidjemo Noto… Imamo jednog malog todlera kome je plaža prioritet, ali ja bih da vidim još nešto sem plaže. Ne mogu u Tursku stvarno, deo Grčke koji još nismo obišli košta ove godine kao bubreg, Majorka iz Pešte kako god okrenem je preko 2000€, tako da B&B na Siciliji još najpovoljnija varijanta. 

Posted
On 5. 7. 2024. at 23:30, pufikaflafi said:

Da li neko ima iskustva sa Sicilije krajem septembra?  Vidim da je temperatura vode lepih 25C 😄iskombinovala bih varijantu Rajanom iz Pešte da Katanje, pa recimo 4-5 dana Giardini Naxosa i odatle da obidjemo Taorminu, pa onda 4-5 dana Avole i odatle recimo da obidjemo Noto… Imamo jednog malog todlera kome je plaža prioritet, ali ja bih da vidim još nešto sem plaže. Ne mogu u Tursku stvarno, deo Grčke koji još nismo obišli košta ove godine kao bubreg, Majorka iz Pešte kako god okrenem je preko 2000€, tako da B&B na Siciliji još najpovoljnija varijanta. 

Ja sam na Siciliji u drugoj polovini avgusta. Da mogu da biram period, radje bih otisao krajem septembra, sto zbog prevelike vrucine, sto zbog guzve. Tako da ti je kraj septembra savrsen. Mozes da se kupas komotno do kraja novembra a i posle, zavisi kakvo vreme ispadne. Djardini Naksos su ti masovni turizam i plaza je crni pesak tako da ti to i ne bih bas preporucio. More je mnogo lepse dole od Sirakuze do Marina di Raguza. A tu dole ti je i cela dolina Baroka sa Notom, Modikom, Raguzom...

• Hvala 1
Posted

1.10. treba da budem u Rimu, uzeo sam karte za koncert Dejvida Gilmora. Rim sam već obilazio par puta, pa mi se javlja ideja da napravim neki road trip i da budem u Rimu samo za koncert.

Ideja mi je let to Barija, pa da tu uzmem auto. Pošto sam već Pulju obilazio, ostali su mi Leće i taj deo dole oko štikle, i mislio sam da pređem na Kalabriju pa da se popnem do Rima za koncert.. Sve to u drugoj polovini septembra.

Napraviću neki plan puta, ali me više zanima preporuka šta je obavezno za videti u tom delu, ili još bolje, neko skriveno mesto. Svašta sam čuo za Kalabriju, u smislu bezbednosti, ali nadam se da su turisti bezbedni.

• +1 1
Posted

Mozes vozom do Napulja

Posted

I u Napulju sam bio i obisao sam Amalfi obalu, mozda mi je poneko mesto promaklo ali se ne bih vracao na to sad.

Razmisljam ili taj jug nekako da obidjem rentiranim kolima, ili da zapucam svojim kolima odozgo, pa da tura bude sever, ali vise taj deo Torino, Djenova i na dole uz obalu.

Ne znam sta je bolje :)

• +1 1
Posted

Torino je super, Djenova, Bolonja. Vicenca, Padova, Ravena... taj sever sam doktorirao :D  Milano je "najruzniji" od svih tamo... jezera, Bergamo...  Bari je super, ali je bas daleko od Rima..

Posted (edited)

Miloše, jel te uzbuđuje rimska mitologija?

Ima dosta zanimljivih simbola po tim gradovima, kad malo zagledaš.

Edited by Milošica
Posted

Uzivam u gradovima, arhitekturi, istoriji... a simbolika mi je u drugom planu.

Posted

Ovaj Milosica ima cudne neke fetishe i mene je pitao da li me uzbudjuje grcka mitologija :huh:

• Haha 1
Posted
Just now, Shan Jan said:

Ovaj Milosica ima cudne neke fetishe i mene je pitao da li me uzbudjuje grcka mitologija :huh:

Juce je otvorio nove dimenzije horoskopisanja, totalno je bio ushicen :D

• Haha 1
  • 3 weeks later...
Posted

Jel postoji neki locker za torbe na aerodromu u Bolonji ili barem blizu?