Frile Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 18 minutes ago, Uskebasi said: Koji tačno zakon je dostavljac prekrsio? Da ne ulazimo o to da li je postupio na prihvatljiv nacin, ali prilicno nedvosmisleno se poziva na to da je on prekrsio neki zakon, pa me interesuje kojim zakonom je ovo sto je uradio propisano kao kažnjivo delo? piše 4 poruke iznad: Dostavljač je prekršio Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. Novčane kazne za to kreću se od 50.000 do 2.000.000 dinara za kompaniju i od 5.000 do 150.000 za fizičko lice.
Popular Post Ptica trkacica Posted August 11, 2022 Popular Post Posted August 11, 2022 Ja ne verujem šta ovde čitam. Na momente mi se čini da sam na komentarima Kurira i ostalih tabloida. Raspravlja se o nečemu što uopšte ne bi smelo da se dovodi u pitanje. Ne, nije dozvoljeno zloupotrebiti tudji broj mobilnog koji si dobio na radnom mestu, da bi kontaktirao osobu sa kojom si u poslovnom odnosu i koja ti nije svojom voljom dala svoj broj, jer ti se eto dopala. Niti joj posle maltene pretiti što si dobio otkaz. Pogledati pod Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. I niko nije dužan da zadovoljava tudje emocionalne i seksualne potrebne, jer se drugoj strani tako nadiglo, ni u privatnom, a posebno ne u poslovnom odnosu. A tek što se evidentno nezakonit postupak i jadnost kao takva pravda nekom navodnom klasnom neosetljivošću devojke koja je prijavila je samo za Evo, predlažem svima vama klasno osvešćenima, koji žalite dečka, potražite ga, kad ste već toliko potreseni, pa mu pomozite da pronadje drugi posao. Džaba @Svemir Zeka objašnjava i objašnjava, džaba joj diploma i iskustvo, kad se neki prave da ne razumeju šta piše, a tu je i Mustang kojoj ni ne treba diploma, ona za sekund može da postavi dijagnozu psihopatije devojci koja je prijavila i nedostatka empatije Gospa Bubi. Čudi me da je FBI nije do sada primetio i angažovao je da radi kao profajler, pokidala bi. Ej, Gospa Bubi spočitati neepatičnost! A evo vidim stiže i dijagnoza paranoje od nekih drugih. Sve psihijatar do psihijatra. A tek ovo sasvim otvoreno, ili prikriveno uverenje da sve žene odmah skidaju gaće čim vide dobar auto, šta tek na to reći, a ne zaplakati? Ovo je 21. vek i ovaj stav je krajnje pase. Čak ni devedesetih, kad nije bilo 'leba da se jede, sponzoroše nisu bile dominantna kategorija u društvu, a tek danas nisu. Danas je ženama mnogo lakše nego onda da sebi priušte dobar auto, a muškarci im služe za neke lepše stvari. A vi dečki koji i dalje mislite da je dobar auto ključan u odnosima sa ženama, možda bi trebalo da razmislite da možda ne radite nešto drugo pogrešno. Svi vi, a posebno muškarci, da vas sad ne nabrajam, znate koji ste, koji ste ukapirali o čemu se ovde radi i to jasno izneli, imate duboki naklon od mene. 20 2
Popular Post aram Posted August 11, 2022 Popular Post Posted August 11, 2022 4 minutes ago, Uskebasi said: Koji tačno zakon je dostavljac prekrsio? Da ne ulazimo o to da li je postupio na prihvatljiv nacin, ali prilicno nedvosmisleno se poziva na to da je on prekrsio neki zakon, pa me interesuje kojim zakonom je ovo sto je uradio propisano kao kažnjivo delo? zar ti nisi neki pravnik, ili sam te pomešao s nekim? ako nisi čuo, postoji zakon o zaštiti podataka o ličnosti. koji je svako pravno lice koje posluje na teritoriji republike srbije u obavezi da poštuje, pa samim tim i svi njegovi uposlenici. u svakom slučaju, ja odoh iz ove diskusije, ne verujem šta čitam ovde. samo ću vam ostaviti još ovo 6 4
Uskebasi Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 Just now, Frile said: piše 4 poruke iznad: Dostavljač je prekršio Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. Novčane kazne za to kreću se od 50.000 do 2.000.000 dinara za kompaniju i od 5.000 do 150.000 za fizičko lice. Super je to sto pise u poruci na forumu, a pise li u zakonu?
Svemir Zeka Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 1 minute ago, Uskebasi said: Super je to sto pise u poruci na forumu, a pise li u zakonu? Pa reci nam, jel dostavljač (Wolt) nije prekršio zakon, i još jedno pitanje - da li traži saglasnost za čuvanje podataka?
Uskebasi Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 3 minutes ago, aram said: zar ti nisi neki pravnik, ili sam te pomešao s nekim? ako nisi čuo, postoji zakon o zaštiti podataka o ličnosti. koji je svako pravno lice koje posluje na teritoriji republike srbije u obavezi da poštuje, pa samim tim i svi njegovi uposlenici Cuj neki pravnik I bas zato sto sam neki pravnik me interesuje koji clan tog nekog zakona propisuje da je dostavljac ucinio neko kazneno delo
Svemir Zeka Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 Ako traži saglasnost za čuvanje podataka, da li je ovim prekršeno? Ako ne tražu, zašto ne traži?
Uskebasi Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 1 minute ago, Svemir Zeka said: Pa reci nam, jel dostavljač (Wolt) nije prekršio zakon, i još jedno pitanje - da li traži saglasnost za čuvanje podataka? Ne pricamo o Woltu, nego o liku koji je poslao poruku.
aram Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 pa ne verujem, znači neko ko je zaposlen u kompaniji može da radi šta god hoće, boli ga kurac, kompanija je ta koja mora da poštuje zakon, on kao pojedinac ne mora brate, a da ti vratiš tu pravničku diplomu? 2
Frile Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 (edited) 13 minutes ago, Uskebasi said: Super je to sto pise u poruci na forumu, a pise li u zakonu? To bi pravnici trebalo da znaju, a ako nije prekršen zakon, bilo bi lepo da kažu. Kao ne-pravnik znam da je taj zakon uveden pre nekoliko godina, i da je njime strogo propisano kako i koliko dugo se čuvaju lični podaci komintenata, za šta smeju da se koriste, a za šta ne. Na primer, podaci naših komintentata - mail adresa ili broj telefona - ne smeju da se koriste ni za kakvo reklamiranje naših proizvoda i usluga (osim ako je eksplicitno dat pristanak), pa po analogiji sa tim verujem da nisu dozvoljene ni spontane ankete o kvalitetu dostavljene hrane. Edited August 11, 2022 by Frile 1
Moonwalker Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 (edited) Lik nije dosao na devojci na vrata u svojstvu privatnog lica, nego zaposlenog gde obavlja usluzni delatnost. On ima nekakav ugovor o radu koji sigurno nema clan po kome telefoni musterija mogu da se zloupotrebljavaju kako kome padne na pamet. Nije ga prijavila policiji, vec poslodavcu koji je sa njom usao u pravno obligacioni odnos. Tako moze i treba da bude prijavljen svako ko na bilo koji nacin ugrozava drugu osobu, zloupotrebljavajuci radno mesto. »On» je Wolt u tom slucaju. Edited August 11, 2022 by Moonwalker 7
Uskebasi Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 1 minute ago, aram said: pa ne verujem, znači neko ko je zaposlen u kompaniji može da radi šta god hoće, boli ga kurac, kompanija je ta koja mora da poštuje zakon, on kao pojedinac ne mora brate, a da ti vratiš tu pravničku diplomu? Hoću, evo sad sam bas krenuo da vratim diplomu. Uzeću neku drugu, pa kad ne budem pravnik onda ce mi valjda biti smesno kad citam sta pravnici pisu. 1
Svemir Zeka Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 15 minutes ago, Uskebasi said: Ne pricamo o Woltu, nego o liku koji je poslao poruku. Ja sam lepo definisala ko je dostavljač, firma. Firma, opet, po logici stvari ima neku klauzulu u ugovogu i ona po prijavi sankcioniše zaposlenog, zbog upotrebe podataka koja nije predviđena ugovorom odnosno obuhvaćena radnim mestom. Žena koja je prijavila ne priavljuje Wolt, jer je odreagovao u skladu sa pravilima rada. Ima li nešto pravno netačno u ovome?
Ratamahatta Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 Plot twist: ovo baceno u narod da se diskutuje da bi se odvratila paznja s protesta poljoprivrednika
Recommended Posts