Hermetico Posted November 23, 2021 Posted November 23, 2021 Ne vodi ga sam. Direktor festivala je na njegovoj liniji do te mere da je uništio festival. Danima pošto se ovaj lik povukao iz žirija nisu to objavili, umesto toga su pisali o opasnostima me too pokreta koji finansiraju nevladine organizacije. Građani Brčkog su izgubili nešto što im je garant drago i bitno zbog par ocvalih primadona. Tuga... Novinari su me obavijestili da je direktor Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom, gospodin Jakov Amidžić, na pitanje o mom napuštanju žirija odgovorio da sam ja "još uvijek član žirija, jer nisam dao pismenu ostavku." (O toj logici, koja me čini vidljivim i kad me nema, neću pisati.) Večeras sam na adresu direktora Amidžića poslao sljedeći mail: Gospodine Amidžiću, usmeno sam Vas, dan nakon što je odigrana predstava Narodnog pozorišta iz Sarajeva, obavijestio o svom napuštanju žirija ovogodišnjih Susreta. Iznio sam Vam svoje razloge, a kratki razgovor ste završili naglasivši mi da ću za svoj postupak "biti tužen". Postupite, naravno, kako Vam zakon i ugovor nalažu. Ja, Almir Imširević, dramski pisac iz Sarajeva, i ovim putem Vas obavještavam o svojoj ostavci na mjesto člana žirija na XXXVIII Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom. Dajem ostavku - jer sam bio izložen Vašem neprofesionalnom i neetičkom odnosu, te ogromnom pritisku koji trpim zbog Vaših pogrešnih odluka i još strašnijih poteza, kojima ste uvrijedili moje kolegice, kolege, brojne pozorišne ljude. Sve ovo vrijeme nisam se oglašavao u medijima, dok ste vi, kao i drugi koje je javnost prozvala, neprestano istupali sa novim objavama, komentarima, stavovima, koji su samo dodatno urušavali ovo malo smisla što je ostalo u ovogodišnjem Festivalu. Iskrena podrška i izvinjenje divnim osobama, prije svega ženama, koje rade u Vašem timu. Publici se neću izvinjavati. Njihovoj radosti bivanja u teatru odsustvo žirija, baš kao i njegovo prisustvo, ne znače ništa. Tako i treba biti. Ali, bez glumica i glumaca - ne ide! Pozorište su oni, a ne direktori, novinari, žiri... Almir Imširević
JohnnyD Posted November 23, 2021 Posted November 23, 2021 (edited) 1 hour ago, Caligula said: Da nije igrao sve bi se nekako vratilo u svoje tokove, ovako ili onako. Ali preglumljuje, batrga se, pravi paktove sa djavolom i nastupa sa potpuno pogresne tacke. Kao kada bi pricu Aska i Vuk okrenuli naopacke, eto on je sada tu neki vuk koji igra. Lako je nama da komentarisemo sa strane, Isto kao kad gledamo fudbal i komentarisemo kako je tamo neki promasio gol. Lecic, ako je dobar glumac, i osrednje-zalosni politicar, nije nuzno i super inteligentan covek, sto smo se uverili od pocetka afere, pa da zna sta je najbolje za njega. A siguran sam da slusa savete samo uskog kruga ljudi, ako i to, sa obzirom na kolicinu ega. On misli da se brani na najbolji moguci nacin, a nije svestan da puca sebi u nogu, i otkriva kakav je u stvari. To i dalje ne znaci da je kriv za silovanje. Edited November 23, 2021 by JohnnyD
Leia Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 10 hours ago, Caligula said: Dobro jbg covek vodi svoj krstaski rat A jasno, ali do kojih to razmera ide, bas neprijatno i gledati. Bez mere, bez obzira prema bilo kome i bilo cemu. Tacno se uklapa u profil nasilnika koji uzima sta misli da mu pripada a ostali nek vide sta ce. 4
Popular Post Hermetico Posted November 24, 2021 Popular Post Posted November 24, 2021 (edited) Mislim da je to krstaški rat koji danas vode mnogi sredovečni muškarci (većinom muškarci), u strahu što se njihov sistem vrednosti navodno raspada. To je tačno ona priča sa 'Kako komunicirati sa woke i cancel culture'. To ustvari nije strah nego nekontrolisana panika, jer se u realnosti te promene javljaju samo u naznakama, a sistem vrednosti je prilično postojan, taman kolko i odnosi moći. Ali u toj panici mizogine ljude proganja NGO sektor, feministi i antirasisti su ubilačka rulja, svi su se urotili da zatru kulturu i sve što je uzvišeno. Starost jeste zastrašujuća, imam 43 godine i već to osećam. Ali panika samo odmaže, ukida perspektivu, opcije i veze sa svetom. Da li Lečić vodi taj rat iz interesa ili iz sentimenta - rekao bih i jedno i drugo. Prava osoba na pravom mestu u pravo vreme, samo mu je publika u ovoj poslednjoj epizodi bila apsolutno pogrešna. Plus, ima mnogo privlačnijih i inteligentnijih proroka tog smaka sveta, neće se on leba najest od dizanja panike. Kod nas su uobičajene fraze za to kolonijalizam, autošovinizam, druga Srbija i ponekad ekologija. Kolonijalizam i zagađenje su instrumentalizovani u zle svrhe, inače su sasvim realne opasnosti ali s drugom Srbijom nemaju mnogo veze. Edited November 24, 2021 by Hermetico 11 1
namenski Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 4 minutes ago, Hermetico said: antifašisti su ubilačka rulja Imas ovde 1 logicku nedoslednost: ubilacka rulja su, koliko do juce, bili - fasisti... Sa druge strane, ne treba ti mnogo logike, dovoljno je da se osvrnes preko ramena pa da vidis, setis se kako se sa tom ruljom moze, mora i treba...
Hermetico Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 Just now, namenski said: Imas ovde 1 logicku nedoslednost: ubilacka rulja su, koliko do juce, bili - fasisti... Sa druge strane, ne treba ti mnogo logike, dovoljno je da se osvrnes preko ramena pa da vidis, setis se kako se sa tom ruljom moze, mora i treba... Ispravio sam u 'antirasisti', levičari mi bilo preusko antifašisti preširoko. Svako je danas antifašista... Tako ja nekad deci u školi pričam kako je moja baka bila učiteljica u školi pored (jeste) i kako je nosila pištolj u tašnici. Onda se oni malo štrecnu i pitaju što a ja im kažem zato što se nekad fašizam shvatao ozbiljno. ;/ 1
renne Posted November 25, 2021 Posted November 25, 2021 Quote I poslednja predstava na 38. susretu pozorišta u Brčkom, „Derviš i smrt“ Narodnog pozorišta Republike Srpske, odustala je od učešća u takmičarskom delu festivala. 1
Hermetico Posted November 25, 2021 Posted November 25, 2021 https://nova.rs/kultura/nezapamceno-sve-predstave-odustale-od-takmicenja-zbog-lecica/?ref=fbnova&fbclid=IwAR3zKWmwitD8BNfogdZ3YvoKTcDdsRNtyq28XNld88oW0u2rc2S-1Cjpc1s Ovaj direktor je lud. Niko nije istupio, jer na to imaju pravo samo uprave pozorišta. Autori su kurac na biciklu. Mentol...
dragance Posted November 25, 2021 Posted November 25, 2021 On 24.11.2021. at 10:12, chandra said: Radujem se gilji jednog dana 4
Forest Posted November 25, 2021 Posted November 25, 2021 37 minutes ago, dragance said: Radujem se gilji jednog dana Stižu, stižu https://news.yahoo.com/own-pupils-targeted-tiktok-paedophile-203125819.html
Leia Posted November 25, 2021 Posted November 25, 2021 I’m 36 – when I started in the profession, nobody had to worry about online abuse. Bad behaviour and name-calling stayed in the classroom. Now, it can be broadcast to thousands of people within seconds. Dobra stara analogna vremena… Sve je bilo isto ako ne i gore, ali se bar moglo lako ignorisati. 4
burazer Posted November 25, 2021 Posted November 25, 2021 2 hours ago, dragance said: Sagneš mi se po jogurt. Nesvesno postovanje u Ovom Trenutku off/on: .... 1
Recommended Posts