Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omaž audio kaseti

Featured Replies

Preminuo čovek koji je izumeo audio kasete

1963, na sajmu elektronike u Berlinu je predstavio prvu audio kasetu. Ubrzo je „kompakt kaseta“ registrovana kao zvanični brend.

Procenjuje se da je u svetu prodato više od 100 milijardi kaseta.

U kasnijem delu karijere, Lu Otens je odigrao ključnu ulogu u zajedničkom projektu kompanija Sony i Phillips, koji je rezultirao pojavom kompakt diskova. Od 1982. godine do danas, u svetu je prodato najmanje 200 milijardi diskova.

Maxell_UDII_85_EU_Front_480x480.jpg?v=15

Ove sam voleo, kupovao stalno u pro music u cika ljubinoj, pa onda sablonom i rapidografom ispisivao

E jbg... kasete su bile deo zivota..BASF, JVC, MAXELL...

Edited by Milosh76

3 minutes ago, Milosh76 said:

Ne kupujte kasete japanske grupe TDK, nista se ne cuje :D  by Oblak u bermudama

Da, nije bilo primereno, pa sam editovao... ipak je RIP topic u pitanju

P.S.  omatorilo se, mislio sam da je JVC u pitanju :D 

Edited by Milosh76

Taman dosao da okacim, kad vidim. Kod "mene" je, kad sam bio mali, govoreno da TDK znaci "Tite mi Dobra Kaseta"

I kod nas

Dobra vremena, čekaš da snimiš celu pesmu na radiju bez reklama:D

Sećam se kada sam kupovao igrice za Komodor 64 pa mi pošalju na nekoj kaseti, obično neki splitski ili tako neki festival presnimljenu:lolol:

23 minutes ago, arkonada said:

Sećam se kada sam kupovao igrice za Komodor 64 pa mi pošalju na nekoj kaseti, obično neki splitski ili tako neki festival presnimljenu:lolol:

:thumbsup:

Jeste, čuvene Jugotonove narandžaste, i za divno čudo uglavnom su radile...

42 minutes ago, arkonada said:

al' si mator

1 minute ago, renne said:

al' si mator

Da, ovo mi je prvi komp:D

05713462100.jpg

Edited by arkonada

Gde li je sad ona kretenska RTS reklama protiv piratskih kaseta iz 1994, ne mogu da je nađem...

16 hours ago, arkonada said:

Krajem osamdesetih mi je Kunovski (Predskazanje rec i fanzin) pricao kako celokupna punk/hardcore scena pociva na kasetama sa rasprodaje u prodavnici u Bulevaru kojoj zaboravih ime, ali je uvek bilo nesto zanimljivo na rasprodaji. Svi su kupovali kasete opera/drama koje su trajale po sat i vise vremena jer je bilo mnogo trake. Odlepljivali su nalepnice i "prepravljali" muziku. Mogu da zamislim lika iz prodavnice u koju ulazi panker u punoj opremi i trazi 100 kom kaseta opere. On, Gvido, Sunjka i ekipa su bili najveci fanovi :laugh:

Edited by wayfaring stranger

10 hours ago, wayfaring stranger said:

Krajem osamdesetih mi je Kunovski (Predskazanje rec i fanzin) pricao kako celokupna punk/hardcore scena pociva na kasetama sa rasprodaje u prodavnici u Bulevaru kojoj zaboravih ime, ali je uvek bilo nesto zanimljivo na rasprodaji. Svi su kupovali kasete opera/drama koje su trajale po sat i vise vremena jer je bilo mnogo trake. Odlepljivali su nalepnice i "prepravljali" muziku. Mogu da zamislim lika iz prodavnice u koju ulazi panker u punoj opremi i trazi 100 kom kaseta opere. On, Gvido, Sunjka i ekipa su bili najveci fanovi :laugh:

poludecu sada sto ne mogu da se setim imena... tamo kod dadova? stalno sam tu prolazio i svasta kupio, npr rijeka-pariz-tekas...

da nije mozda skala?

12 hours ago, wayfaring stranger said:

Fala bogu pa nismo morali od njih da snimamo kasete, bilo je i drugih izvora.