Skyhighatrist Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 Preminuo čovek koji je izumeo audio kasete Quote 1963, na sajmu elektronike u Berlinu je predstavio prvu audio kasetu. Ubrzo je „kompakt kaseta“ registrovana kao zvanični brend. Procenjuje se da je u svetu prodato više od 100 milijardi kaseta. U kasnijem delu karijere, Lu Otens je odigrao ključnu ulogu u zajedničkom projektu kompanija Sony i Phillips, koji je rezultirao pojavom kompakt diskova. Od 1982. godine do danas, u svetu je prodato najmanje 200 milijardi diskova.
MocaVukotic Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Ove sam voleo, kupovao stalno u pro music u cika ljubinoj, pa onda sablonom i rapidografom ispisivao 2
Milosh76 Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 (edited) E jbg... kasete su bile deo zivota..BASF, JVC, MAXELL... Edited March 11, 2021 by Milosh76
copkillah Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 3 minutes ago, Milosh76 said: Ne kupujte kasete japanske grupe TDK, nista se ne cuje by Oblak u bermudama 1 1
Milosh76 Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 (edited) Da, nije bilo primereno, pa sam editovao... ipak je RIP topic u pitanju P.S. omatorilo se, mislio sam da je JVC u pitanju Edited March 11, 2021 by Milosh76
dragance Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Taman dosao da okacim, kad vidim. Kod "mene" je, kad sam bio mali, govoreno da TDK znaci "Tite mi Dobra Kaseta" 1
arkonada Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Dobra vremena, čekaš da snimiš celu pesmu na radiju bez reklama Sećam se kada sam kupovao igrice za Komodor 64 pa mi pošalju na nekoj kaseti, obično neki splitski ili tako neki festival presnimljenu 2 1
Jeremija Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 23 minutes ago, arkonada said: Dobra vremena, čekaš da snimiš celu pesmu na radiju bez reklama Sećam se kada sam kupovao igrice za Komodor 64 pa mi pošalju na nekoj kaseti, obično neki splitski ili tako neki festival presnimljenu Jeste, čuvene Jugotonove narandžaste, i za divno čudo uglavnom su radile... 1
renne Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 42 minutes ago, arkonada said: Dobra vremena, čekaš da snimiš celu pesmu na radiju bez reklama Sećam se kada sam kupovao igrice za Komodor 64 pa mi pošalju na nekoj kaseti, obično neki splitski ili tako neki festival presnimljenu al' si mator
arkonada Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 (edited) 1 minute ago, renne said: al' si mator Da, ovo mi je prvi komp Edited March 11, 2021 by arkonada 3
ragasto Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Gde li je sad ona kretenska RTS reklama protiv piratskih kaseta iz 1994, ne mogu da je nađem...
wayfaring stranger Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 (edited) 16 hours ago, arkonada said: Dobra vremena, čekaš da snimiš celu pesmu na radiju bez reklama Sećam se kada sam kupovao igrice za Komodor 64 pa mi pošalju na nekoj kaseti, obično neki splitski ili tako neki festival presnimljenu Krajem osamdesetih mi je Kunovski (Predskazanje rec i fanzin) pricao kako celokupna punk/hardcore scena pociva na kasetama sa rasprodaje u prodavnici u Bulevaru kojoj zaboravih ime, ali je uvek bilo nesto zanimljivo na rasprodaji. Svi su kupovali kasete opera/drama koje su trajale po sat i vise vremena jer je bilo mnogo trake. Odlepljivali su nalepnice i "prepravljali" muziku. Mogu da zamislim lika iz prodavnice u koju ulazi panker u punoj opremi i trazi 100 kom kaseta opere. On, Gvido, Sunjka i ekipa su bili najveci fanovi Edited March 12, 2021 by wayfaring stranger 5 3
kurdi Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 10 hours ago, wayfaring stranger said: Krajem osamdesetih mi je Kunovski (Predskazanje rec i fanzin) pricao kako celokupna punk/hardcore scena pociva na kasetama sa rasprodaje u prodavnici u Bulevaru kojoj zaboravih ime, ali je uvek bilo nesto zanimljivo na rasprodaji. Svi su kupovali kasete opera/drama koje su trajale po sat i vise vremena jer je bilo mnogo trake. Odlepljivali su nalepnice i "prepravljali" muziku. Mogu da zamislim lika iz prodavnice u koju ulazi panker u punoj opremi i trazi 100 kom kaseta opere. On, Gvido, Sunjka i ekipa su bili najveci fanovi poludecu sada sto ne mogu da se setim imena... tamo kod dadova? stalno sam tu prolazio i svasta kupio, npr rijeka-pariz-tekas... da nije mozda skala?
čekmeže Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 12 hours ago, wayfaring stranger said: Krajem osamdesetih mi je Kunovski (Predskazanje rec i fanzin) pricao kako celokupna punk/hardcore scena pociva na kasetama sa rasprodaje u prodavnici u Bulevaru kojoj zaboravih ime, ali je uvek bilo nesto zanimljivo na rasprodaji. Svi su kupovali kasete opera/drama koje su trajale po sat i vise vremena jer je bilo mnogo trake. Odlepljivali su nalepnice i "prepravljali" muziku. Mogu da zamislim lika iz prodavnice u koju ulazi panker u punoj opremi i trazi 100 kom kaseta opere. On, Gvido, Sunjka i ekipa su bili najveci fanovi Fala bogu pa nismo morali od njih da snimamo kasete, bilo je i drugih izvora.
Recommended Posts