mlatko Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Gde sam ga podcenila? Gledam valjda kako igra i ne samo sada, traje ovo vec, nema veze sa podcenjivanjem nikakvim.Nemoj da me pogrešno razumeš, tako nešto sam i ja mogao da napišem jer takav utisak i ostavlja kad se pogleda npr. jedan njegov meč od pre 5-6 godina. Ali... to što igra on (i Nole, i Rođa ređe već) je povreno taktiziranje, dolaženje do daha, davanje oduška ili štatijazam. Ipak su to majstori profesionalci koji igru, tehniku, taktiku i snagu imaju u malim prstima iako matori, pa ti prstići mogu da zažuljaju ponekad. Ponavljam, pred RG ja bi isto tako nešto želeo ali nije realno da u ovom momentu šljake pričamo o 30-40 minuta protiv ovakvog igrača.Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Jumanji Posted May 13, 2021 Author Posted May 13, 2021 Rafa dobije tu i tamo jednu opomenu za prekoracenje vremena. A da li mu je ikada iko uzeo poen od sudija? Pa ovo je uzas sta radi godinama.
mlatko Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Pa dobro, imao je samo kolko 7 grešaka u TB?Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Jumanji Posted May 13, 2021 Author Posted May 13, 2021 Nemoj da me pogrešno razumeš, tako nešto sam i ja mogao da napišem jer takav utisak i ostavlja kad se pogleda npr. jedan njegov meč od pre 5-6 godina. Ali... to što igra on (i Nole, i Rođa ređe već) je povreno taktiziranje, dolaženje do daha, davanje oduška ili štatijazam. Ipak su to majstori profesionalci koji igru, tehniku, taktiku i snagu imaju u malim prstima iako matori, pa ti prstići mogu da zažuljaju ponekad. Ponavljam, pred RG ja bi isto tako nešto želeo ali nije realno da u ovom momentu šljake pričamo o 30-40 minuta protiv ovakvog igrača.Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando TapatalkZnas kako, dovoljno dugo pratim tenis i smatram da nesto ipak znam, kao laik, naravno. I vidim malo drugacije. A niti poTcenjujem Nadala, toliko bas nisam poludela, biti kazem da nece da osvoji RG. No ovaj nivo, koji mesecima pokazuje za njegove standarde je bas los. Ipak, ima previse i znanja i iskustva, isuvise veliki sampion, da bi se to tek tako videlo i dozvolio da ga svako tuce, a Denis je ipak nezreo jos uvek rival za sljaku, iako je izuzetan i talenat i napreduje stalno. Vidi se i da uziva na terenu, no svaka i najminimalnija sansa protiv Bika mora da se koristi, a on to nije danas uradio.Drugo, Rafa NIKAD ne taktizira, za razliku od Novaka, on melje i gine, bilo prvo ili peto kolo nema kod njega to veze. Sto ume i da zavara, pogotovu van sljake.Sapovalov ga je propisno namucio, imao ozbiljnu sansu da ga dobije, ali onaj izuzatan nivo iz prvog je bilo nemoguce ocekivati kod njega i u nastavku, pogotovu kada je dozvolio da izgubi svoj gem u drugom posle 40:0, prvo pao mentalno, a onda i fizicki. Vratio se delimicno kasnije, ali i Rafu vratio, koji sigurno da je odigrao na najvecem svom max danas i nije hteo ni po koju cenu da dozvoli ovde kiks. Ne kazem da nece jos da digne svoj nivo, ali vidi se da je usporio. Uostalom njegov stil uzima danak, a ako ce da cekaju sa se penzionise da mu uzimaju pobede i trofeje, onda jbg, ne treba ni da mu izlaze na megdan. I zato kazem da imaju sansu, na svojim maksimumima maksimuma 1
Recommended Posts