Engineer Posted August 4 Posted August 4 Meni je AO2012 Karlos je zaista odličan, šteta što nema nikog osim Sinera da igra sa njim. I šta će sad da motiviše Đokovića da igra dalje? Jedino mu fali kalendarski slem, ali to je sad zaista nerealno, zar ne?
Zaboravan Posted August 4 Posted August 4 2 minutes ago, Cash said: Nikad opuštenije nisam gledo Noletovo finale za ovih 17 godina i nikad srečniji nisam bio zbog pobede. Nego jel vama ovo najdraža pobeda u Noletovoj karieri, ili je ona iz Wimbledona 2019 ipak draža Egal. W je W ali samo je još ovo falilo.
Filozof manijak Posted August 4 Posted August 4 1 minute ago, Engineer said: I šta će sad da motiviše Đokovića da igra dalje? Jedino mu fali kalendarski slem, ali to je sad zaista nerealno, zar ne? Nek uzme i 25.slem ako ga nije sramota. 3 1
Popular Post harper lee Posted August 4 Popular Post Posted August 4 Par komentara od onog sto sam uspeo da vidim dok mi je srce preskakalo kao Havijer Sotomajor na repeat-u. Da mi je neko rekao da je Novak u stanju da izvuce ovakav tenis iz sebe u 37. godini zivota mislio bih da je poludeo. Ovo danas je bilo 2015/16 level, vintage Djokovic u svom najboljem izdanju. Kad se malo smirim pogledacu ponovo da potvrdim, utisak koji imam iz ovog meca je da smo gledali paklen tenis dva genijalna igraca kakav nismo gledali godinama, ako smo gledali uopste. Broj poena sa ovog meca koji mogu da se prikazu na highlights-ima kao instant klasik je neverovatan, bilo je poena sa po 3-4 bogovskih udaraca koji su nedostupni teniskom smrtniku. Zao mi je sto sam toliki navijac pa mi je smetalo da uzivam u nivou tenisa jer sam vise razmisljao o pobedi i rezultatu nego o kvalitetu, jedva cekam da pogledam ponovo na miru sad kad znam rezultat. Alkaraz je, mislim, bio u potpunosti sokiran nivoom igre sa kojim se danas suocavao. On zna s kim ima posla, gubio je od Novaka i ranije, ali mislim da mu nije bilo ni na kraj pameti posle onog Vimbldona da Novak jos uvek ima to u sebi. Izgubio je mec u svojoj igri, na svom terenu, u najboljoj formi, isporucio je sva svoja najjaca oruzja i naleteo je na jos jaca. Neki forhendi koje je Novak danas ispaljivao su nesto sto Alkaraz verovatno nije video na sljaci protiv sebe u karijeri. Snaga, dubina, uglovi, na desetine i desetine takvih, neki su ga ostavljali po par metara u prasini. Sama cinjenica da je on ovo izgubio u dva tie-break-a protiv ovakvog Novaka dovoljno pokazuje o kakvom igracu se radi i u kakvoj je formi, drugi igraci bi danas skupljali poene, ne gemove. Sta reci o Novaku sto jos nije receno osim slegnuti ramenima i zacutati jer je covek vec stiklirao sve hvalospeve koje srpski recnik poznaje i svaki dalji pokusaj da se nazove kiborgom, nadcovekom, supermenom ili bogom bi bili lame. U srpskom jeziku ne postoji rec za taj fenomen jer takav fenomen nikada ranije nije ni vidjen. Snaga volje koju taj covek ima je neshvatljiva. Njemu je ovo falilo, on je resio da ovo uzme i tacka. Moze povreda, moze najbolji igrac na svetu u vrhunskoj formi s druge strane, moze sta god hoces, ja sam resio da osvojim i nista me nece spreciti. Posle meca odmah na biopsiju i da se konacno utvrdi od kojeg je materijala napravljeno ovo sto se odaziva na Novak Djokovic i izgleda kao ljudsko bice. Od krvi i mesa sigurno nije. Steta je sto je ovaj svet ogrezao u budalasta navijacka i druga "izmicna" trkeljanja nedostojnih i niti prepoznaje niti zasluzuje primer toga za sta je ljudsko bice sposobno koje im Novak godinama potura pod nos. Valjda ce jednom doci dan kad ce svet umeti i da prepozna i da zasluzi jer je primer dobar i vazan za svakog mladog coveka koji zeli nesto da napravi od sebe i ostavi trag u svetu koji ga okruzuje. Kad taj dan dodje svi cemo shvatiti da smo u drugoj i trecoj deceniji 21. veka svedocili hodu po oblacima najveceg sportiste kojeg je svet ikada video, inkarnacije antickog ideala olicenog u Heraklu, zivog dokaza nesavitljive i neprobojne snage ljudske volje i ljudskog duha. 30 2 21
Lancia Posted August 4 Posted August 4 4 minutes ago, radisa said: W19... Najjca pobeda ikad... Slazem se, ova je puslica, da zatvori krug. Sad moze ladnjaka da snima bio dokumentarac, pise memoare, gubi od Monfilsa, nebo je granica. 1
Hele Posted August 4 Posted August 4 Ne znam sto, ali danas se nisam ni nervirao jer sam znao da dobija pa mi onda, nazalost, ni pobeda nije nesto preterano slatka. Tj. naravno da jeste, ali ne nivo najdraze ikada.
utilitarist Posted August 4 Posted August 4 (edited) meni su najdraže protiv nadala na rg 2021 i naravno protiv federera uso 2011. ako budem menjao avatar staviću onaj momenat "je l tako znači" zgađenog i besnog novaka na federerove dve meč lopte dok publika urla u transu. to ili sad kad je davao intervju posle zlata a gde mu se vide dlačurde u nosu. Edited August 4 by utilitarist 2
Serena Posted August 4 Posted August 4 24 minutes ago, hefaca said: Da je danas izgubio, morao bi da igra LA 2028. Steta Pa rekao je da ce da igra jer mu nedostaje olimpijsko srebro, a sprema se i za mix sa Jelenom 1
Mil@n Posted August 4 Posted August 4 Svi znamo koliko je Novaku bitna porodica. Njegova deca su možda i svesna nekih njegovih uspeha, pitanje je koliko svesna i u kojoj meri poimaju veličinu svog oca. Prisustvovali su i nekim teškim porazima... Ali sada su toliko odrasla da mogu da shvate koji im je tata bog otac koji i dalje pobeđuje s-v-e, pogotovu Stefan. Ne znam kako bih objasnio, ali dokazao se celom svetu iz godine u godinu, iz decenije u deceniju, ali kao da nije ovim dvema preslatkim personama, no verujem da je sada i tu poslagao stvari kako treba. Kada prestane da igra, tata ostaje Zlatan zauvek.. 1
Tsai Posted August 4 Posted August 4 34 minutes ago, Cash said: Nikad opuštenije nisam gledo Noletovo finale za ovih 17 godina i nikad srečniji nisam bio zbog pobede. Nego jel vama ovo najdraža pobeda u Noletovoj karieri, ili je ona iz Wimbledona 2019 ipak draža W 2019 svakako zbog tenzije, rivalstva i rezultatq ali ovo je u top 5 najboljih i najpametnije odigranih Djokovicevih meceva ikad, mozda i top 3. Odigrao je onako kako je morao da bi dobio mec. Da je otislo u treci, izgubio bi. Da je izgubio svoj servis u bilo kom trenutku, izgubio bi. 3
Recommended Posts