Jump to content
Kraljeva magija

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

26 minutes ago, dùda said:

predlažem svima da idu u batut

em nema gužve, em su lepo organizoani neka ljubazna devojka vas prvo dočeka, da vam da potvrdu o saglasnosti (ja sam to već imala popunjeno)

onda se ide ispred kabina, ne traže nikakve ranije papire, ne traže lk, samo ukucaju podatke iz saglasnosti i vide sve u sistemu

shvatila sam samo da je bitno da je prošlo 6 meseci

na papiru o saglasnosti se takođe upisujue koja vakcina se želi

i da, u batutu nisu imali rusku

ed.

na licu mesta izdaju potvrdu na  kojoj su upisane sve tri vakcine

danas mi na mail stigao sertifikat na kome je upisana prva i poslednja vakcina

Bas su kratko merili antitela gratis 

1 hour ago, Sandradjer said:

Bas su kratko merili antitela gratis 

Meni rekli u Batutu da su za studiju zvali učesnike sa MF, njih oko 380 valjda, nisi mogao samoinicijativno da upadneš.

1 hour ago, eumeswil said:

Meni rekli u Batutu da su za studiju zvali učesnike sa MF, njih oko 380 valjda, nisi mogao samoinicijativno da upadneš.

Ja znam troje da su upali i svi bez poziva, iz prosvete.  MF je Medicinski fakultet? 

Edited by Sandradjer

Da, ja sam ih zvao u utorak.

Primio sam juče treću dozu Fajzera, posle dva Sinofarma. Dom Zdravlja Vračar, bilo par ljudi, između 17 i 18h. Organizacija solidna, svi su ljubazni. Par rutinskih pitanja, nisu mi tražili ništa sem popunjenog formulara. 

Od reakcija bol u ruci, koji već prolazi i malo ubrzan puls. 

U poslednjem momentu sam se odlučio za Fajzera, otišao sam sa namerom da se bocnem ponovo kinezom... :D

9:46 ''Transparentno u Kini na njihovom sajtu...'' Nisam mogla više da slušam. 

:covid19:

Edited by pufikaflafi

Just now, pufikaflafi said:

9:56 ''Transparentno u Kini na njihovom sajtu...'' Nisam mogla više da slušam. 

:covid19:

taman sam htela da kazem. ceo prilog sam odgledala, recimo bahrein studiju odbacuje zato sto nije peer reviewed, a podatke o sinofarmu koji govore da je njhova treca doza odlicna uzela sa sajta proizvodjaca :blink: jer su transparentni :blink:

ima jos svega sto je propustila da vidi zato sto joj se nije bas gledalo na tu stranu. 

Sve mi se čini da oni očekuju da im Pfizer uradi studiju efikasnosti kombinovanja vakcina, a do tad verovaćemo transparentnim podacima sa kineskog sajta brata Sija.

Inače mesecima unazad se za svakog hospitalizovanog pacijenta obavezno uzima podatak o vakcinalnom statusu: da li je vakcinisan, kojom vakcinom i koliko doza je primio, tako da ne sumnjam u ministarstvu imaju podatke i mogu da izvedu zaključke.

Ali ne.... ovako, rovarimo u mraku, sve neke poluistine i poluinformacije kojima se samo čini usluga avaks pokretu. 

bez obzira na sve, bez epidemioloskih mera se ovo ne resava (to doduse kazu i u gornjem videu). koji god buster, doci cemo do novog rekorda ovako raspusteni i nedovoljno vakcinisani.

danas sam na putu do svog nadasve bezbednog radnog mesta prosla pored 4-5 ekstremno zivahnih, zgusnutih i znojavih svadbi i veselja. a sve to u gradu sa brojem novozarazenih kao u sred martovskog talasa i onlajn nastavom.

Zanimljivo je da Bukarica kaže da onima koji nisu imali imuni odgovor posle vakcinacije ne treba booster nego dve doze drugog proizvođača. Dok oni koji su odreagovali treba da uzmu treću dozu od istog.

2 hours ago, Aleksija said:

taman sam htela da kazem. ceo prilog sam odgledala, recimo bahrein studiju odbacuje zato sto nije peer reviewed, a podatke o sinofarmu koji govore da je njhova treca doza odlicna uzela sa sajta proizvodjaca :blink: jer su transparentni :blink:

ima jos svega sto je propustila da vidi zato sto joj se nije bas gledalo na tu stranu. 

Ne samo zato što nije prošla recenziju nego zato što "ima metodološke propuste", tj. zanemaruje da je mnogo više ljudi tamo primilo Sinofarm nego sve ostale zajedno i da su je primili ranije.

Slažem se da je ključni problem to što se ne zna kolika je uspešnost koje vakcine kod nas iako podaci sigurno postoje i što INEP i IMI ne mogu da objave rezultate svojih istraživanja.

Edited by msv

1 minute ago, msv said:

Zanimljivo je da Bukarica kaže da onima koji nisu imali imuni odgovor posle vakcinacije ne treba booster nego dve doze drugog proizvođača. Dok oni koji su odreagovali treba da uzmu treću dozu od istog.

Ne samo zato što nije prošla recenziju nego zato što "ima metodološke propuste", tj. zanemaruje da je mnogo više ljudi tamo primilo Sinofarm nego sve ostale zajedno i da su je primili ranije.

Slažem se da je ključni problem to što se ne zna kolika je uspešnost koje vakcine kod nas i što INEP i IMI ne mogu da objave rezultate svojih istraživanja.

koliko se secam, a citala sam diskusije o studiji pre par dana, u njoj nije navedeno da li su podaci normalizovani/prilagodjeni broju i procentu datih doza razlicitih vakcina i to bi trebalo da bude razjasnjeno - koliko sam do sada videla, jos uvek se ne zna da li jesu ii nisu. takav propust bi bio cudan, neprihvatljiv cak i za amatersko brojanje. 

drugo, bukarica navodi da studija govori o najvecoj efikasnosti fajzera, dok se recimo az ne pominje - koliko se ja secam, upravo u njoj su istaknuti podaci o najvecoj efikasnosti az u sprecavanju hospitalizacija i smrti, dosta vecoj nego kod fajzera.

takodje, kaze da cdc za sada preporucuje booster samo imunokomprotivanim i kancer pacijentima, ali ne pominje da usa planirala da za par nedelja ponudi bustere svima kod kojih je proslo 8 meseci od druge doze.

ne znam na osnovu koje studije nakon sinofarma treba dati treci sinofarm? ako je vec glavni kriterijum postojanje studije, takva studija ne postoji (studiju u turskoj koju pominje i bukarica je pominjao neko iz kriznog staba, ali kao nesto sto tek treba da bude objavljeno - ne secam se da sam je do sada videla).

meni ima logike u izjavi da se onima koji nisu razvili nikakav imuni odgovor ponudi sasvim nova vakcinacija dvema dozama neke druge, ali je i to samo zdrav razum, empirijska i/ili naucna analogija - jer trenutno nema studije :)

svejedno, bukarica je decidirana da je vazno da ljudi utvrde nivo at - ako je tako, mozda je do sada vec moglo biti uveliko imunuzovano stanovnistvo u najvecem riziku, oni koji su i u vremenu kada je nivo at trebalo da bude optimalan imali vrednosti ispod granice. 

jednu stvar je ispravno naglasila: trebalo bi se dogovoriti na nivou tela odgovornog za imunizaciju i ne slati vise medjusobno suprotstavljene poruke. ovaj nivo shuma je sad vec nepodnosljiv.

Skroz sam van tema, nemam vremena da citam sad a krecem da vozim mamu na 3.vakcinu

Revakcinisana kineskom a sad bi rusku.

Jel to ok za efikasnost? jer secam se da jedino kod ruske prva i druga doza nisu iste nego se dopunjuju...

Sve je ok

Rekli joj da ne moze rusku, da bi morala za nju da se konsultuje s doktorom i primila fajzer :lolol:

Background Picker
Customize Layout