Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vakcinacija

Vakcinacija 329 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      67%
      221
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      17%
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      4%
      16
    • Ne, nikako
      6%
      20
    • Ne znam
      4%
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      44%
      145
    • Moderna
      4%
      14
    • Sputnik V
      7%
      25
    • AstraZeneca
      6%
      21
    • Sinopharm China
      3%
      10
    • Svejedno mi je
      34%
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

@pufikaflafi

Слажем се са тобом, али ми смо почели да причамо о планети, о продукционим застојима и логистици у свим земљама, јер и Авганистанци треба да добију вакцину, да се не би формирао "авганистански сој" који ће покренути нове ре-инвазије вируса у земље "развијеног света" које тренутно могу да бирају између ајфон и шаоми вакцина. 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

1 hour ago, Caligula said:

@Astrazenekovci:  jeri neko menjao kraljevski za Fajzer ili se nastavilo sa Astrom? Meni svejedno nego da pitam

Mislim da niko od nas™ nije ni blizu trece doze zbog razmaka izmedju prve i druge. Kapiram da je najranija druga doza bila krajem maja - pocetkom juna. 

27 minutes ago, pp34 said:

Mislim da niko od nas™ nije ni blizu trece doze zbog razmaka izmedju prve i druge. Kapiram da je najranija druga doza bila krajem maja - pocetkom juna. 

Da bre

to sam zaboravio

U Bosni i Hercegovini, koja je imala velikih problema da nabavi vakcine protiv koronavirusa, u narednom periodu bi moglo biti uništeno stotine hiljada doza.

Sljedećeg mjeseca u Federaciji BiH ističe rok za 340.183 doza vakcina protiv Covid-19, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Ukoliko ne budu iskorištene na vrijeme, propast će 319.390 AstraZenece, 19.536 Pfizera i 1.257 Sinovaca. Drugi kontigent vakcina, kojima ističe rok u novembru, je 25.170 AstraZenece i 10.530 Pfizera, dok u decembru rok ističe za još 64.350 vakcina.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je da je u RS već propalo više od 55.000 vakcina AstraZenece.

Njima je rok istekao krajem jula i augusta i sada se priprema uništavanje.

https://ba.n1info.com/vijesti/stotine-hiljada-doza-vakcina-u-bih-moglo-bi-biti-unisteno-zbog-isteka-roka/

Edited by vememah

listom svi posle kineza biraju fajzera. izgleda da "fajzer je najbolji" kampanja daje rezultate.

kao sto i kampanja protiv zeke daje rezultate pa ga svi unistavaju. sto se mene tice ostajem #teamzeka i za trecu dozu kada bude vreme.

Edited by Nikodije

koja kampanja, ko je sprovodi?

:huh:

ti je ne primecujes? meni se cini da je prisutna na drustvenim mrezama. "najbolje fajzer za booster" i slicno, procitam bar jednom dnevno.

mozda se ljudi oslaniaju na podatke koji su dostupni glede vakcina prilikom davanja preporuka?

mislim, ovo rezonovanje ti je predsoblje cipovanja i bila gejca.

ne, ja rezonujem da je svaka dobra.

26 minutes ago, Nikodije said:

listom svi posle kineza biraju fajzera.

Gde to, kod tebe na Fejsu?

Da li građani mešaju vakcine?

- Većina se opredeljuje da primi istu buster dozu kao prve dve. Čak 90 odsto građana opredeljuje se za istog proizvođača. Oko 10 odsto se odlučuje da "meša" i oni prelaze posle dve doze kineskom vakcinom na Fajzer vakcinu - rekao je direktor Doma zdravlja Palilula Aleksandar Stojanović.
...
U Nišu je do sada 5.500 građana primilo treću dozu. Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan kaže da se najčešće opredeljuju za Fajzer i kinesku Sinofarm vakcinu.

- Za rusku Sputnjik V vakcinu, kao treću dozu, se odlučilo oko pet odsto, dok je za AstraZeneku jedan do dva odsto građana. Za miksovanje vakcina se odlučuje ispod pet odsto građana - naveo je Jerkan.

espreso.co.rs/vesti/drustvo/861423/ova-vakcina-je-najpopularnija-u-srbiji-sve-vise-gradjana-opredeljuje-se-za-buster-dozu

Edited by vememah

3 minutes ago, vememah said:

Gde to, kod tebe na Fejsu?

espreso.co.rs/vesti/drustvo/861423/ova-vakcina-je-najpopularnija-u-srbiji-sve-vise-gradjana-opredeljuje-se-za-buster-dozu

pa vidim ovde nekoliko ljudi je napisalo da je primilo fajzera posle kineza, i na drustvenim mrezama takodje. mislim, nebitno, neka ljudi primaju sta hoce, ne postoje tacne informacije i svako bira da veruje ono sto zeli. opet kazem, verujem da svaka radi posao, a normalno je i da postoje kampanje, samo fajzer ima najagresivnije :)

Edited by Nikodije

On 28.8.2021. at 10:28, Boza_zvani_Pub said:

Primio i ja fajzer posle dva sinofarma. Evo vec treci dan bol u ruci, malaksalost, pospanost i glavobolja - bez temperature. Nasi stariji sugradjani (dz Vozdovac) redom svi za 3. sinofarm nakon 2 sinofarma.

14 minutes ago, Nikodije said:

pa vidim ovde nekoliko ljudi je napisalo da je primilo fajzera posle kineza, i na drustvenim mrezama takodje. mislim, nebitno, neka ljudi primaju sta hoce, ne postoje tacne informacije i svako bira da veruje ono sto zeli. opet kazem, verujem da svaka radi posao, a normalno je i da postoje kampanje, samo fajzer ima najagresivnije :)

postoje podaci i zakljucci koji mogu da se izvedu iz njih. naravno da sve vakcine koje su dostupne u srbiji rade posao, pitanje je samo u kojoj meri i za koju populaciju. 

27 minutes ago, precog said:

postoje podaci i zakljucci koji mogu da se izvedu iz njih. naravno da sve vakcine koje su dostupne u srbiji rade posao, pitanje je samo u kojoj meri i za koju populaciju. 

pa sad bas, za sinofarm i ne postoje, ako negde treba ukljuciti veru, to je kod tog cepiva.

meni licno je to najvise smetalo kod kineske vakcine. sve ostale, sa transparentnim podacima i uredno apdejtovanim rezultatima, su mi prihvatljive.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.